Dnevni horoskop obeležiće izazovan aspekt – Venera i Neptun u kvadratu!

OVAN

U prvoj polovini današnjeg dana vaša vera i saosećanje su snažni, dragi Ovnovi, ali verovatno usmereni u pogrešnom pravcu, na šta vas navodi kvadrat Venera-Neptun, baš u vašim sektorima vere.

Može se kod vas probuditi osećaj izneverenosti, naročito ako su vaša očekivanja od projekta ili neke osobe bila nerealna.

Alternativno, može vam se javiti osećanje da se stalno vrtite u krug zbog tuđih uverenja, jer vas frustrira manjak razumevanja određenih ljudi.

Nije najbolje vreme za važne finansijske transakcije a vlada i konfuzija u ljubavnim vezama. Međutim, može biti zdravo da se oslobodite nekih iluzija jer time otvarate prostor za nove ciljeve. Verovatno nećete biti toliko produktivni koliko biste želeli da budete, ali ako vam se ukaže prilika da malo odmorite, pravo je vreme da to učinite. Korisno će biti i ako, za sada, odustanete od potrebe da sve znate ili potpuno razumete u nekom važnom odnosu.

BIK

U prvoj polovini dana, odnosi mogu biti varljivi, dragi Bikovi. Možda u jednom trenutku poletite u nebo, a u drugom tresnete na zemlju. Trik je da vaša očekivanja od drugih, jednostavno, ostanu na nivou ljudskih mogućnosti!

Vaš vladar, Venera, u izazovnom aspektu sa Neptunom može privremeno zamagliti vašu viziju, a može se poigrati i sa vašim raspoloženjem, motivacijom i energijom.

Područja života koja će biti nejasna odnose se na prijateljstva, granice u vašim odnosima, ali i posao i intimne odnose. Mogu se otvoriti važna pitanja – ko je, zaista, na vašoj strani i i gde treba postaviti granice u odnosu sa ljudima do kojih vam je stalo.

Možda je najbolje ne donositi konačne odluke, već pažljivije posmatrati kako se događaji odvijaju. Dobra vest je da, dok identifikujete problematična područja, oslobađate prostor za nove ciljeve i fokusirate se na one stvari koje su vam najvažnije. U nastavku dana osećate se, u najmanju ruku, smirenije i samouverenije.

PageBreak

BLIZANCI

Mesec dan provodi u vašem znaku, dragi Blizanci, pa vi dajete prednost svojim emocionalnim potrebama.

U prvoj polovini dana možda ćete osetiti kao da vas neko izbegava, što će vas zbuniti i li čak uplašiti. Da li se to neko, možda, igra sa vašim raspoloženjem?

Neizgovorene stvari će vas veoma frustrirati, a čak je možda ugrožena jedna važna veza. Brine vas neizvesnost u vezi sa karijerom, plašite se nazadovanja.

Niste uvek sposobni da ostvarite idealnu sliku sebe. Tako i vaše ponašanje prema okolini obiluje danas usponima i padovima.

Primarni ključ za uživanje danas jeste da zaboravite previsoka očekivanja - od sebe, druge osobe ili same veze. Uzmite u obzir da bi odustajanje nekad moglo da vas – obilaznim putem – dovede do cilja!

Danas vam možda neće biti lako da jasno analizirate druge, posebno kada ste previše lično umešani – nedostaje vam objektivnost. Ipak, ako se potrudite da uživate u trenutku, danas se možete zabaviti, posebno na neki kreativan način.

RAK

Sa današnjim kvadratom Venera-Neptun, previše maštanja može vam zamagliti pogled, dragi Rakovi.

Teško je uživati u poslu kad vam snovi i fantazije ispunjavaju misli. Ako motivacija opada a nemir prevlada, sigurno ćete se brzo umoriti od svakodnevnog ili rutinskog u svom životu. Odnosi sada nisu jasni ili se možda pitate gde ste vi u nekom odnosu, ali ta pitanja su prolazna.

Ove nedelje imate snage da revidirate stare ideje i promenite planove, ali ne ignorišite ni svoje potrebe za inspiracijom. Ako opsesivno mislite o neostvarivim ciljevima i oni vas ometaju u onomm što sada radite, razmislite da li je moguće da ih napustite i otvorite prostor za snove koji vas istinski vuku. napred.

Pazite da vam vidik ostane širok, birajte u koje ćete znake verovati, a koje treba zanemariti i odlučite da u sebi osluškujete onaj glas koji vas vuče napred.

Mesec dan provodi u znaku iza vašeg, sugerišući da vam treba malo predaha od uobičajene rutine.

PageBreak

LAV

Eskapizam ili odugovlačenje mogu danas imati mnogo različitih oblika, dragi Lavovi, i teško je znati gde da usmerite energiju.

Možda vas muči nejasan osećaj da ne znate na čemu ste.

Pošto je aktivan kvadrat Venera-Neptun, čini vam se da je lako razumeti šta je važno a šta ne, ali to može dovesti do razočaranja. Možda vam je veo pred očima kada su u pitanju vaši odnosi ili novčana pitanja, a možda vas muče i neke zamagljene granice ili neizvesni osećaji. Sada je teško biti objektivan.

Pronađite nove  načine da uživate u sebi, ali izbegavajte da polažete nade u nepraktične poduhvate ili neuhvatljive ljude baš danas. Podsetite se da ste vi ta osoba koji ima moć da stvori sopstvenu sreću. Jednom kada se ostavite nerazumnih očekivanja, moći ćete više da uživate u ovom danu.

Mesec danas provodi u vašem sektoru prijateljstva, podstičući vas da tražite srećne veze. Sve postaje daleko lakše kako dan odmiče!

DEVICA

Događaji ili osećanja koja vas danas opsedaju podsećaju vas da je neophodno povući jasne granice, drage Device.

Venera formira kvadrat prema Neptunu, a želje vaše voljene osobe mogu ostati misterija za vas i to nije baš najbolje! Da li, možda, toliko nade polažete u nekoga da zaboravljate da ste vi zaduženi za sopstvenu sreću?

Zaista, nije nam uvek lako da da prihvatimo da je sreća u nama, a ne izvan nas. Emocije i simpatije nas danas zbunjuju, pa se ne trudite da donesete čvrste zaključke. Cilj je da se vratite praktičnim problemima u danu kada više vladate logikom i razumom nego komplikovanim emocijama i očekivanjima. U ovom trenutku može se osećati neprijatno ako se suočite sa realnošću, ali dugoročno vam to može uštedeti mnogo vremena i energije. Mesec nastavlja svoj tranzit kroz vašu solarnu desetu kuću, podstičući vas da formulišete ciljeve i planove.

PageBreak

VAGA

Današnja energija je dobra za nove ideje i inspiraciju, drage Vage, ali Venera-Neptun kvadrat može izazvati neku zbrku. Ovaj aspekt se poklapa sa vašom obično odličnom sposobnošću da stvari vidite objektivno.

Na nekom nivou možda pokušavate da očuvate prethodna verovanja o nekome i, u tom slučaju, ne uspevate da se iskreno suočite sa stvarnošću.

Kada su u pitanju činjenice i brojke, možda treba obratiti dodatnu pažnju kako bi se izbegao previd. Sa druge strane, sa ljudima i nematerijalnim svetom, možda je bolje samo pustiti stvari da  teku i zadržati svoju emocionalnu distancu dok stvari ne vidite jasnije.

Izbegavajte da preuzimate obaveze za koje ne osećate pravi žar. Ako nemate motivaciju, energiju ćete veoma brzo iscrpeti.

Konačno, iscrpljuje vas i neka borba sa sumnjom ili osećajem nezadovoljstva! Uzmite u obzir i to da ste trenutno psihički kao sunđer  i da morate da naučite kada i kako da je isključite kako biste se mogli koncentrisati na sopstveni put i zdravlje. Odmorite se kada možete i trudite se da izbegnete sve nezdrave izazove.

ŠKORPIJA

Aspekt Venera-Neptun može vas ispuniti nemirom ili zbunjenošću, drage Škorpije.

Situacije su vam danas nejasne i dobijate zbunjujuće signale. Možda se sada ne osećate dovoljno blisko nekom, pa čak i svom srcu! Možda se ne osećate sigurno u odnosu sa prijateljima i ljubljenom osobom, malo ste izgubljeni u nekim praktičnim stvarima ili svhatate da vama, obično toliko perceptivnim, nešto danas zamagljuje vid.

Ne dozvolite da vas danas bilo ko ubedi u uzimanje pozajmice, nagle kupovine, kredite, pa čak i ako se to odnosi na neke emocije ili energiju u nešto što će se malo verovatno ostvariti.

To ne znači da ne treba imati empatiju i saosećanje prema drugima, ali izbegavajte prekomerno idealizovanje nekoga, nečega ili situacije. Kako dan odmiče, lakše ćete vladati situacijama.

Ipak, energiju ulažite samo u ono u šta potpuno verujete.

PageBreak

STRELAC

Mnogo će vam različitih stvari oduzimati vreme u prvom delu dana, dragi Strelčevi, za sve je „kriv“ kvadrat Venera-Neptun.

Trenutno će vam  biti teško da izrazite  svoje želje, ali najbolje je ne čekati da ih drugi nagađaju, jer to može dovesti do frustracije. Možda vam se ne čini tako zabavno, ali možda je bolje i da sami ispunite svoje potrebe jer ćete biti bolje raspoloženi, a jača vas i osećaj nezavisnosti. Ako se neko pridruži, onda je to bonus.

Maštanje je korisno samo ako vas inspiriše ili motiviše da se veoma potrudite oko onoga što želite, ali ako vam ostavlja stalno u nezadovoljstvu, bolje je da to prekinete.

Naučite da razumete svoje  frustracije. Da li vam je potreban smisleniji život? Više nadahnuća? Potražite ispunjenje u malim stvarima i dan će se završiti lepše nego što je počeo.

JARAC

Mašta poprima više snage i uticaja nego što je to uobičajeno u prvoj polovini dana, dragi Jarčevi, a ako je koristite za opuštanje ili kreativne aktivnosti, tada ćete imati koristi.

Ipak, tendencija može biti da se nadate nečemu što je malo verovatno, bar dok vlada kvadrat aktivne Venere i Neptuna.

Možda treba da se pričuvate nekih poluobaveza, jer će se danas mišljenja lako menjati. Ipak, pratite stvarne potrebe, a manite se hirova i ćudljivih želja.

Oni će samo maskirati stvari koje vam iskreno nedostaju. Važno je održavati nivo očekivanja prema sebi, drugima, vezama i situacijama, ali ne treba olako podleći razočaranju. Kako dan odmiče, biće vam sve jasnije, a i posao će biti bolji.

PageBreak

VODOLIJA

Kvadrat Venere-Neptuna koji obojava prvu polovinu dana, donosi izazov kako objektivno proceniti vrednost ljudi i stvari, drage Vodolije.

Možda vam nedostaje samodisciplina ili imate problema sa prioritetima.

Za neke će se danas završiti neki san, trka za emocijama ili novcem, ulaganje u nešto što na kraju nije dovelo do rezultata.

Moguće je razočaranje u prijatelja, naročito u onog koji je napravio težak propust. Zvezde savetuju da odložite velike troškove, da se ne upuštate u pozajmice.

Neizvesnost nije prijatan osećaj, ali nekad je bolje ne popustiti žarkoj potrebi da se stvari definišu ili da se „zna“. Ako se plan ili cilj sada ne čine baš ostvarivi, možda  samo treba da bude precizniji.

Međutim, ako osećate da ipak nije dobar, možda je došlo vreme da napravite novi, bolji i drugačiji.

RIBE

Tendencija u prvoj polovini dana je da se prepustite idealima i nerealnim očekivanjima, drage Ribe.

Osećanja su vam vrlo komplikovana i otuda i usponi i padovi. Izbegavajte brza rešenja jer ih u ljubavi nema, samo ćete zamagliti probleme.  

Možda ste pogrešno proceniti vrednost neke osobe, okolnosti ili predmeta jer baš tako deluje Venera u vašem znaku koja formira kvadrat prema Neptunu.

Možda je najbolje potražiti inspiraciju i rešenje u sebi. Upoznavanje sa stvarnim potrebama i željama je najbolji način borbe protiv nezadovoljstva ili nemira. Traženje izvan sebe, nečega za šta vi mislite da će vas učiniti srećnijima ili ispunjenijima je jurnjava sa oblacima, a čak može dovesti i do dubljeg osećaja nezadovoljstva.

Treba ugušiti težnja da se izbegnu konkretne odgovornosti, jer će vas odlaganje koštati više. Kako dan napreduje, verovatno ćete se osećati daleko prijatnije.

Izvor: Lepa & Srećna