U petak 19. jula 2019. godine će retrogradni Merkur ponovo ući u znak Raka, tako da nas može vratiti na situacije i događaje koji su ostali nedovršeni ili nerazjašnjeni, a tiču se porodice, imovinskog stanja, emotivnih odnosa ili promene mesta prebivališta. Vratite se u određene situacije koje su kod vas proizvele buicu osećanja i osetite šta vas ponajviše sputava ili koja vas emocija blokira.

Mesec u Ribama će u subotu napraviti sekstil sa Uranom, pa je ovaj dan idealan za sve one koji se bave nečim iz domena umetnosti, ezoterije, psihologije ili filozofije, budući da možete doći do novih uvida ili otkrića. Uronite u svoj tajanstveni svet i prenesite drugima poruke i saznanja koja budete dobili.

Ovaj dan možete provesti na nekom tihom mestu, pored vode, kreirajući i maštajući nove stvari.

Nedelja je dan kada će Venera napraviti opoziciju sa Plutonom, dok će Sunce biti u konjunkciji sa Merkurom.

Venera u opoziciji sa Plutonom će nam pomoći u našem podešavanju na potpuno drugačije svetove, gde je ljubav sredstvo za regeneraciju i oslobađanje od svih dualnosti.

Ukoliko pokušamo da simboliku ovog aspekta trošimo na magično isceljenje svih svojih yin delova, uvidećemo koliko je on važan i neophodan na našem putu promena. Budući da će istog dana Merkur biti u konjunkciji sa Suncem, budi se naglašena svest o sebi, pre svega kroz mental.

Postoji velika potreba da se izrazimo i otvoreno kažemo drugima ono što mislimo, pa je jako važno da nađemo pravu meru i način na koji ćemo komunicirati (budući da je Merkur retrogradan).

PageBreak

Ovo je dan kada vas može inspirisati sve što predstavlja Merkur – bilo da su to vaši prijatelji, neka knjiga, kraće putovanje ili slučajni prolaznik. Pratite poruke koje dobijate jer baš sada možete pronaći potrebno i kreativno rešenje!

Tekst: Milica Mikać

Izvor: Profesionalna astrologija

Kako navodi Sensa, ne treba preterati s razmišljanjem o stvarima na emocionalnom nivou i pazite na svoje kritike upućene drugima – budite svesni da su i drugi pomalo osetljivi

To je i dobro razdoblje za intuitivne i vidovite ljude kao i proricanja, gledanje u karte, analize astroloških karata, zbog veće osetljivosti i usklađenosti s višim sferama te lakšeg pristupa njima kroz drukčije ulaze od onih prijašnjih. Od petka ćete mnogo lakše dobijati poruke i odgovore iz viših sfera jer ćete biti na tim frekvencijama.

BESPLATNA NATALNA KARTA

Mesec je u subotu u kvadratu s Jupiterom u Strelcu – što stvara trvenje između vlastitih osećaja i sreće u putovanju, kretanju, otvorenosti uma i učenju – te u sekstilu s Uranom u Biku i Saturnom u Jarcu. Naglašena je želja da se ostane kod kuće i organizuje sopstveni emocionalni život.

Čišćenje se može odnositi i na životni prostor, koji ćete također poželjeti očistiti i riješiti se suvišnih stvari kojima je zatrpan. No od subote ćete najviše dobiti ako radite s Jupiterom u Strelcu – ako izađete u pustolovinu i pokušate nešto potpuno novo, kako u fizičkom tako i u duhovnom svetu.

U nedelju su Sunce i Merkur u Raku u konjunkciji – "Osećam, dakle jesam". U Raku je i Venera, koja je u opoziciji s Plutonom u Jarcu. Pluton donosi transformaciju, a Venera izražavanje ljubavi za druge ljude, stoga je pitanje da li transformišemo svoj život i svoj svet ili svoje potrebe ostavljamo po strani kako bismo pomogli drugima.

Mesec u Ribama – koji dodatno naglašava žrtvovanje za druge – u konjunkciji je s Neptunom, vladarom Riba, te u trigonu s Venerom i Merkurom u Raku, koji su pak u sekstilu sa Saturnom u Jarcu. S brojnim planetima u vodenim znakovima sve je obavijeno energijom vode naglašavajući osećaje i intuitivnost.

Kao i u petak, u nedjelju vam se lakše mogu otkriti odgovori i poruke koje tražite, dan je odličan za meditiranje, a uvidi koje dobijete mogu biti doista značajni i promeniti vam život ako ih primenite. Mogli biste osetiti želju i za kreativnim izražavanjem te izgraditi nešto što će dobiti vlastiti život.

Nedelja je dan za kanaliziranje duhovne energije, koja će doneti inspiraciju te na neki način dobiti oblik, bilo da je to govorom, muzikom, umetničkim izražavanjem, novim zamislima koje će dovesti do izuma, naučnim otkrićima...

Tekst: gregoryscott.com