Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS JE TOTALNO POMRAČENJE SUNCA! EVO KAKO ĆE DELOVATI NA HOROSKOPSKE ZNAKE: 1 znak Zodijaka doživeće veliki strah, ali bez razloga

Totalna solarna eklipsa 2. jula 2019. godine najavljuje velike promene!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pomračenje Sunca nastaje kada se Mesec postavi između Sunca i Zemlje pa nam sa Zemlje zakloni Sunce. Prstenasto pomračenje nastaje kada je prividni prečnik Meseca manji od Suncevog tako da se oko Mesečevog diska vidi svetli prsten Sunca. Tokom jedne godine može biti najviše sedam pomračenja, tri Mesečeva i četiri Sunčeva ili dva Mesečeva i pet Sunčevih.

Julska Solarna eklipsa je jedna od pet eklipsi u ovoj godini. Do sada smo imali delimičnu solarnu eklipsu 6. januar 2019.godine, totalnu lunarnu eklipsu 21. januara 2019.godine i imaćemo u julu i delimičnu lunarnu eklipsu 16. jula 2019.godine i anularnu solarnu eklipsu 26. decembra 2019.godine.

U utorak, 02. jula 2019. godine u 21 sat i 23 minuta će se dogoditi totalno pomračenje Sunca na 10°Raka 38′u blizini fiksnih zvezda Alhena i Alzirr, koje će biti vidljivo iz naših krajeva.
Ove zvezde prema Robsonu, ukazuju na uspeh u lovu, opsadu gradova i osvetu prinčeva. Uzrokuje nevolje i sramotu, bolest i gubitak sreće. Takodje donose i opasnosti na putovanjima i uz granicu.
Opisuju uništavanje žetve i plodova i ometaju rad lekara, te ukazuju na nevolje i opasnosti za koljena i stomak.

“Solarna eklipsa na Severnom čvoru ukazuje na pojačanu volju, naglašenost sunčevih ciljeva, akcija. Osoba može zauzeti odlučni stav prema nečemu sto se događa u njenom drustvu tj regiji. Opšte je pravilo da kada Mesec ili neka planeta dotaknu Severni čvor, one imaju naročito jaku moć projektovanja i ekstroverzije, dok su na Južnom čvoru više introvertirane i receptivne.
Kako Mesec predstavlja prošlost a Sunce sadašnjost, za vreme solarne eklipse prošlost će nastojati zamračiti sadašnjost, a za vreme lunarne sadašnjost će biti ta koja nastoji izbrisati prošlost…

U tom smislu eklipse označavaju intenzivna suočavanja sa svim onim što se u ljudskoj prirodi protivi duhovnom razvoju i što drži pojedinca pod staklenim zvonom, ma kako udobno i srećno ono bilo. S obzirom da u vreme eklipsi pojedinac nije sklon tome da počisti ograničavajuće faktore, taj period može u njemu prouzrokovati tešku napetost…” , Cycles of Becoming: The Planetary Pattern of Growth, Alexander Ruperti, 1978

Kako se totalno pomračenje Sunca ove godine dogadja u znaku Raka, u dekanatu Venere, terminu Venere, sve ukazuje na opšte analiziranje porodice, dece, emocionalnog i bračnog života ili postojeću poziciju - kako poslovnu tako i prijateljsku ili emotivnu (u zavisnosti od toga gde vam se nalazi znak Raka u natalnoj karti). Opozicija prema Saturnu će doprineti i da se može činiti da ste pogrešno potrošili dragoceno vreme na poslove, prijateljstva ili ljubavi, nadajući se promenama koje neće doći.

Analiziraćemo prošlost i svaki fragment sećanja na nešto što je bilo u nama izazivaće zebnju da se ono što je vredelo, raspalo u milion parčića zauvek. Verovatno ćemo se osećati i iskorišćeno i zapostavljeno.

Verovatno ćete se sudariti sa velikim premorom, prazninom i osećajem da je sve tako predvidljivo i uzaludno. Zbunjeni reakcijom bliskih ljudi ili same porodice, verovatno ćete se potrudite da vratite misli u red, prelistate svaku reč iz proteklih razgovora i nadjete logiku u postupcima svoje okoline.

Verovatno ćete par dana ranije znati da okolina sistemastki ignoriše vaša zalaganja i trud koji ulažete u opstanak ljubavne, prijateljske, bračne ili porodične veze. Verovatno ćete biti duboko povređeni i osećati se izdano. Velika većina najavljenih dogadjaja, će se finiširati u poslednjih četri meseca od tog trenutka..

Ovo je veoma značajan period za vas ukoliko imate Ascendent (podznak) u Raku, Sunce ili Mesec u ovom znaku.

"Ako je znak u koji pada pomračenje bliži Ascendentu, onda će dešavanja početi u okviru prvih 4 meseca. Ako je bliže MC-u, u narednih 4 meseca. Ako prema sedmoj kući, onda odlaže dešavanja do poslednja 4 meseca..." Sahl ibn Bišr

Mnogi od vas će, u narednim mesecima, napraviti značajan korak (kroz porodicu ili blisko okruženje) po pitanju privatnog života ili stambenog prostora i vraćati se na neke stare projekte koji se godinama unazad zaboravljeni. Velika većina osoba će sa ovakvom pozicijom i prekinuti brak, porodične odnose ili vezu i krenuti dalje u nešto novo.

U oči pomračenja raste broj infarkta, suicida, saobraćajnih nesreća, leukocita i sl. Na ličnom planu aktivira se polje koje je označeno znakom Raka i planete u istom znaku.

Povezane vesti

Potrebno je pogledati da li eklipsa pravi neki aspekt sa vašim natalnim planetama, da li na bilo koji način „angažuje“ svetla tela ili dispozitora istih. Kako god, gde vam pada solarna eklipsa (u kom polju vam je označen znak Raka (ali i druga dekada znaka Jarca, Vage i Ovna) i slično), očekujte „okretanje lista“ u životnom smislu. Kraj starog i početak novog.

KLIKNITE OVDE I BESPLATNO IZRAČUNAJTE GDE VAM JE  POLJE RAKA

Ovu eklipsu će najviše osetiti rodjeni u znaku Raka, kroz velike životne, nove smernice koje samo u početku odvijanja događaja mogu delovati loše.

Na širem planu, u narednom periodu je moguć ozbiljniji poremećaj klime, zemljotresi, poplave, požari, teroristički napadi, problemi na putevima koji mogu biti potpoljeni, u avio-komunikaciji kao i serija trovanja hranom. Ova solarna eklipsa doneće i pojačane potrebe ega aktuelnih vladara, traženje ličnog interesa i egoizam, kao i po ko zna koji put odmeravanje principa i snaga kod aktuelnih svetskih moćnika.

Na mundanom planu, karta ove solarne eklipse se ne tumači bez ostalih mundanih karti. Ako želimo da vidimo šta će se dešavati na mundanom planu u narednom periodu, obratićemo prvo pažnju na države i gradove vezane za znak Raka. Jugozapadnim delom Evrope pripada vodena trijada: znaku Škorpije Pirinejsko poluostrvo - Španija i Portugalija; pa i Maroko i Tunis kao i deo severozapadne delove Afrike. Ovde mesta ima i za Siciliju i Kosovo. Znaku Raka je srodno čitavo Sredozemno more i sva ostrva u njemu kao i Zapadni delovi Afrike.

Od država, znakom Raka su simbolizovani: Holandija, Škotska, Amerika, Kanada, Alžir i Tunis.

Od gradova, Rakom su oslikani - nabrojimo samo neke - Njujork, Mančester, Đenova, Milano, Palermo, Piza, Venecija.

Autor: Jovana LG Bogoslovov

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije