Astrologija predviđa da će 2024. biti prepuna promena kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Januar i februar su mnogima već doneli neočekivane uspehe, a ostatak godine sprema iznenađenja za 5 znakova. Doživeće neočekivana iskustva koje će im dosta uticati na svakodnevicu.

Ovan

Ovo je vreme kada treba da preispitate sliku o sebi i da preuzmete veću odgovorost na svim životnim poljima. U porodici ćete osetiti harmoniju i stabilnost. Možete da očekujete podršku od najbližih srodnika u svemu što radite.

U prvoj polovini godine najviše promena će se desiti na privatnom planu: slobodni će ući u vezu koja će imati ozbiljan tok, a zauzeti će vrlo verovatno učiniti naredni korak i započeti zajednički život sa partnerom. Razmislite o rešavanju stambenog pitanja, jer bi sreća mogla da vas posluži pri izboru nekretnine.

Drugi deo godine je idealan da se posvetite finansijama. Ako imate poslovne planove, ovo može da bude pravo vreme da ih ostvarite. Novac koji tada uložite u investicije ima veliku šansu da se umnoži nekoliko puta. Oni koji imaju privatni biznis, u drugom delu godine mogu da očekuju povećan broj klijenata i samim tim i bolju zaradu. Potrudite se da iskoristite slobodno vreme na pravi način i da se osmelite u novim projektima jer ove godine možete da očekujete veliki uspeh u svemu što započnete.

Rak

Rakovi će ove godine videti velike promene u partnerskim i poslovnim odnosima. Prva polovina godine je idealno vreme da pokažete kreativnost i umetničke talente jer će drugi to prepoznati. Očekuju vas brojne prilike za napredovanje na poslovnom planu i budite spremni da ih hrabro prihvatite. Tokom druge polovine godine proširićete krug svojih poznanika i mnogi od njih će ostati u vašem životu dosta dugo. Imaćete veći broj obaveza nego inače, jer će vam novine promeniti svakodnevicu, ali uz dobru organizaciju uspećete da se izborite. Ne odustajte od zacrtanih ciljeva, naročito na ljubavnom planu, jer će vaša romantična strana ove godine biti dominantna.

Vaga

Ove godine ćete privući druge smelim postupcima i neustrašivim ponašanjem, naročito na poslu. Vi nemate strah od autoriteta i to će vam doneti veliku korist i napredovanje. Svesni ste koliko vredite i spremni ste da predstavite svoje ideje i da ih branite do kraja. Prilično ste inovativni, pa ćete tokom godine nailaziti na nesuglasice sa drugima koji teže prihvataju novitete, ali i iz tih raspravki ćete izlaziti kao pobednici.

Avgust bi mogao da vam donese umor i isrcpljenost, zato ne zaboravite da rasporedite energiju i vreme. Posvetite se hobijima i opuštanju kad god za to imate vremena, kako biste smanjili rizik od "pregorevanja". Na ljubavnom planu dolazi do okretanja prošlosti. Prisetićete se emotivnih uspomena, možda čak i obnoviti nekadašnje veze i razrešiti zamršene odnose. Ako ste u vezi, potrudite se da budete otvoreniji za romantične ideje i predloge za zabavu. To može da vam učvrsti odnos. Promene vas očekuju i kada je odnos prema zdravlju u pitanju: posvetićete više pažnje zdravoj ishrani i vežbanju, u čemu ćete uz upornost postići dobre rezultate.

Strelac

Strelčevi treba da se spreme za učenje, razvoj i nova iskustva. Šarm će imati veliki uticaj na ljude sa kojima sarađujete kako poslovno, tako i privatno. Snalažljivi ste i iz svake situacije izlazite kao pobednik, što će vam dosta pomoći sredinom godine, kada možete da očekujete češće greške na poslu i pad koncentracije. Tokom maja vas očekuje putovanje, vrlo verovatno će to biti luksuzna, udaljena destinacija.

Slobodni mogu da očekuju nova poznanstva, ali vrlo verovatno će se završiti na prijateljskom ili kratkoročnom ljubavnom odnosu. Tek sam kraj godine može da donese ozbiljnije promene na tom polju i ostvarenje čvrste ljubavne veze. Imaćete problema sa novcem, ali pored svih poteškoća, priuštićete sebi vrednu stvar na koju ste dugo čekali, kao što je, na primer, nov automobil. Ove godine ćete rado isprobavati nove stvari, pa će to pozitivno uticati i na zdravlje, jer ćete početi da trenirate. Sredinom godine je velika šansa da se oprobate u ekstremnim sportovima poput paraglajdinga ili penjanja uz stenu. Probudićete radoznalost koja dugo čuči u vama i zahvaljujući tome imaćete nove hobije i zanimljivo utrošeno slobodno vreme.

Jarac

Za vas univerzum ove godine sprema brojna iznenađenja. Zadržite veru u unutrašnji instinkt i uvek birajte srcem, jer ćete samo tako napraviti dobre izbore. Mart može da dovede do raskida ljubavnih odnosa ili do odustajanja od poslovnog partnerstva. Imajte na umu da je sve promenljivo, i da će se neki od tih odnosa možda obnoviti. Sredinom godine dobićete brojna priznanja na poslu za svoje projekte i ideje. Uživajte u slavi, ali se ne opuštajte previše, jer u drugom delu godine može da dođe do turbulentnih dešavanja na ovom planu.

U pogledu ljubavi, nailazićete na izazove jer nećete imati dovoljno vremena da se posvetite odnosu, karijera će biti u fokusu. U prošlosti ste imali finansijskih problema, ali sada je velika verovatnoća da ćete ih rešiti. Ova godina će doneti brojna iskušenja na ovom polju: dvoumićete se da li da uštedite novac ili da kupite luksuzni predmet koji vam se dopao. Ako ipak odaberete trošenje, konsultujte se sa porodicom ili partnerom, jer je vaš odnos prema finansijama često meta raspravki. Ponekad ste neodgovorni kada je briga o zdravlju u pitanju, preskačete treninge i kršite "novogodišnje odluke", ali sredinom godine će doći do preokreta, ozbiljnije ćete brinuti o telu.

Pogledajte i koje znakove čeka finansijski

BONUS VIDEO:

"OVA ČETIRI ZNAKA MOGU DA ODAHNU NAKON DVE I PO GODINE" Astrolog o godini Drevnog zmaja: Ušli smo u novu eru, trajaće do 2025. Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.