Astrolozi stalno ponavljaju kako "retrogradni" Merkur uopšte ne postoji i uveravaju nas da sve planete putuju "direktno". Njihovo kretanje "unazad" je, kažu, optička varka.

Koliko god da je to tačno, mnogi se često sete baš Merkura kad im nešto krene naopako, kad izgube ključeve, zaborave važne lozinke ili im se pokvare automobil ili računar.

Problemi sa papirologijom i tehnikom, kao i teškoće u komunikaciji i trgovanju, često se povezuju upravo sa retrogradnim Merkurom. Zato vam dajemo kratak podsetnik na dane kad će "nebeski glasnik" ući u svoj retrogradni hod u ovoj godini ako želite da se na njih pripremite. To su periodi:

  • od 29.12. 2022. do 18. januara 2023. godine
  • od 21. aprila do 14. maja 2023. godine i
  • od 23. avgusta do 15. septembra 2023. godine

Astrolozi podsećaju da i pre početka i posle kraja perioda retrogradnosti treba dodati još po jedan dan kad sve može da pomalo "štuca". Prolazak Merkura istim putem kojim je došao direktno pa se vraća unazad i opet ide napred naziva se periodom "Merkura u senci".

I to su dani kad valja biti na oprezu, a u 2023. godini datumi kad Merkur izlazi iz senke su:

  • 8. februar 2023.
  • 1. jun 2023. i
  • 30. septembar 2023. godine

 Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Tekst: Lepa&Srećna