Kakva je žena Vaga?

Njeno lepo lice nemoguće je ne primetiti, a svojim zanosnim hodom i prijatnim glasom privućiće pažnju okoline. Svesno ili ne, ona zavodi sve oko sebe... i uživa u tome. Glavni adut je prefinjenost u ponašanju koja se ne gubi ni u intimi. Imajte na umu: obožava kada je pohvalite za izgled.

Idealan seks: povez preko očiju i igra dodirivanja.

Najčešće profesije: vlasnica butika, juvelirnice, glumica, pevačica, slikarka, političar, advokat, profesor, novinar...

Žena Vaga nema problema u pronalaženju ljubavnika - to je jedna od lakših vežbi za nju, kao i pokloniti publici jedan od njenih neodoljivih osmeha. Ova dama uvek nastoji na tome da u društvu bude vesela i šarmantna, ona obara muškarce s nogu svojom ženstvenošću. Ona je dovoljno promućurna da ljubavnika pusti da veruje da je on lovac - zato je žena Vaga retko bez partnera.

Traži duševni mir po svaku cenu, u stanju je da diskutuje o svemu i svačemu ali je pritom ne ispunjavaju jaka osećanja niti formira "večita" mišljenja o tome. Kad joj potencijalni obozavaoc predloži sastanak, ona će verovatno reći "možda", bez pozitivnog ili negativnog odgovora i dovesti ga time u nedoumicu. Neka bude srećan što mu odmah nije rekla "ne", a neodlučujući odgovor koji je dobio signalizira da postoje pozitivne šanse za vreme udvoje.

Gospođa Vaga nije sposobna da živi sama, ona uvek traži društvo i ne podnosi dugo samoću. Uživa u svojoj ženstvenosti i rado je podržava neodoljivim parfemima i svojim nepobedivim ukusom u odevanju. Kada traži partnera, ona veoma pažljivo pamti njegove mane i vrline, jer on mora biti sposoban za sve one stvari koje je čine emocionalno stabilnom. Njeno najveće blago postaje onaj čovek kojeg ona odluči da voli.

Poznata je po svojoj ljupkosti, specifičnosti i šarmu, kao i po odbojnosti prema svemu sto je neatraktivno ili zastarelo. Ulaže u stil, u svoje ponašanje i odevanje i svemu što je okružuje voli da doda izvesnu meru elegancije. Njen cilj je da bude obožavana od strane suprotnog pola, i ako je partner spreman da podržava njen ego, ona će se potruditi da mu pokaže sve njene ekstra tehnike vođenja ljubavi.

Pošto Venera, boginja ljubavi vlada njenim znakom, ona je vešta u umetnosti ljubavi. Uživa u predigri, poželjno je da muškarac odrecituje nekoliko stihova nekog ljubavnog soneta… Za nju je zavodjenje umetnost, a ne fizički "napad"… Pojaviće se pred vama u providnoj haljini a svetlo iza nje će pojačati efekat…Sa njom nikada ne pokušavajte ništa na zadnjem sedištu automobila… Ona je prefinjena dama! Nikada ne navaljujte kao životinja - njoj je vrlo lako da kaže "da" kada joj se pridje na pravi način. Dopustite joj da ona osmisli ljubavnu igru, jer ne zaboravite ona je umetnica u ljubavi. Ona zna šta su to sklad i harmonija i to zna duplo bolje od vas.

Čvrsta kao čelik kada treba ukloniti prepreke sa vašeg puta i meka kao baršun kada vam treba opustiti napete nerve i vratiti veru u sebe. Suvereno će vas voditi kroz život, ali će to raditi tako ljupko i ženstveno da nećete imati baš ništa protiv. Vi znate da ona diše za vas i da ste bez nje samo pola čoveka. Sve što treba da uradite je da ne dopustite ni da ona bez vas bude samo pola žene... ništa prirodnije, kada je ona već od vas stvorila ispunjenu i kompletnu ličnost. Obično je lepa i graciozna, a i kad nije osećaćete se bar duplo ružnije i nezgrapnije od nje. I ne samo to, umeće od svega oko sebe da napravi sklad i lepotu. Deca su joj omiljena u društvu i velike estete. Uči ih da je tata Bog.

Evo žena koje su i lepe i elegantne (vladar znaka je Venera), u konstantnoj potrazi za savršenstvom harmonije: u braku, u odnosu sa decom, rodbinom, prijateljima, u uredjenju kuće, u modnoj i kozmetičkoj brizi za same sebe. Vage vole prefinjen klasični stil tipa Katrin Denev (Catherine Deneuve) ili Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltraw), osim ako neki senzualniji uticaj ne proizvede jednu Ritu Hejvort (Hayworth) ili direktno Brižit Bardo (Brigitte Bardot) i Moniku Beluči (Monica Bellucci).

Vaga voli svilu, pamuk, lan, odnosno prirodne materijale s garancijom kvaliteta. Bira i cipele odličnog kvaliteta, ali voli najjednostavniji mogući model, tamne boje i bez ikakvih ukrasa. Odgovarajuća tašna je “Keli” (Kelly).

Žene rodjene u ovom znaku obično su fine spoljašnjosti. Čak i da nisu lepe, urodjena blagost i finoća čine ih je privlačnim za suprotni pol. Nikada nisu bez udvarača, ali problem je što često ne znaju za koga da se odluče. U krevetu su stidljive i plaše se da ne prenagle i ne budu vulgarne, iako povremeno osete snažnu bujicu strasti. Ovo je čulan znak, osetljiv na dodire, ali teže doživljava orgazme jer traži posebnu atmosferu. Sigurno zadovoljstvo doživeće u mrklom mraku i tišini, gde ostala čula (sluha, vida...) ne mogu da joj odvuku pažnju.

Više teži ka umetničkom tipu muškarca (slikar, muzičar, vajar...), ipak njen partner mora biti visoko talentovan za komplimente i izjave ljubavi i obožavanja, da bi je usrećio. Ona često sama sebe ukorava zbog toga što misli da nema dovoljno sposobnosti da zadovolji druge. U ulozi roditelja je veoma popustljiva, pa će skoro sve želje njene dece biti ispunjene. Ona je dobra majka, mada bi ponekad mogla biti malo strožija, pogotovu kada se radi o zavođenju discipline.

Vage su društvene, kooperativne, miroljubive, nametljive, umetnički nastrojene, diplomate, snobovi, dominantne, tolerantne, sujetne, poklanjaju veliku pažnju svom fizičkom izgledu, društvenom statusu, pokazuju brigu za opšte dobro, povučene su, nadmene, spore.

Vaga je jedan od najkontradiktorjinijh znakova u horoskopu. Vole da se predstavljaju u jednoj boji, u stvari mogu biti sasvim suprotne. Vaga može biti vrhunski diplomata i najveći prevarant, najveća dama i žena najnižeg morala, njihove reakcije su potpuno nepredvidive.

Želja za dominacijom, prefinjenošću, uzimanjem maksimuma od života čini ih vrlo prilagodljivim. Vage znaju šta je dobro a šta loše, šta se sme a šta ne sme ali se nikada ne zna kako će one postupiti. Unose mnogo emocija u svoj posao, a u ljubavi znaju biti oštre, distancirane, hladne, posesivne. Možete ih pogrešno proceniti jer su i pored sve ljubaznosti prilično zatovorene. Spada u one žene koje „moraju" da imaju partnera, ali ako on ne zadovoljovava njene kriterijume pre će se odlučiti za samoću nego da snižava svoje standarde. Često ima pored sebe vrlo uspešnog muškarca.

Supruga u znaku Vage

Žena rođena u ovom znaku predstavlja najinteresantniju osobu kako za ljubav tako i za seks. Muškarci se bukvalno "lepe" za nju. Ova žena je vrlo ženstvena i privlačna, što dobija od Venere, planete koja joj je zaštitnik i vladalac ovog znaka. Ona je idealna supruga za bogatog i uspešnog muškarca, koji voli da se prema svojoj ženi odnosi kao prema kakvom siročetu kome je potrebna stalna zaštita. Često izgleda vrlo egzotično, ali nije toliko krhke koliko izgledaju. Kao žena je dobar sabesednik, široka je u svojim prijateljstvima i sposobna je da unese harmoniju u porodični život.

Jedna od njenih najsnažnijih vrlina je talenat za harmoniju i slogu. Ona instiktivno zna kako treba sa ljudima i privlači različite socijalne krugove. Ali u isto vreme, kad se jednom uda, ili dok je u braku, ona neće zanemarivati svoje porodične obaveze, već će svojoj deci i mužu pružati svu pažnju ljubavi, za šta je njena blagorodna duša spremna uvek, i u svako doba. Ova žena je žena luksuza. Obično je vrlo privlačna, tako da je uvek okružena mnogim obožavaocima koji je u stopu prate očekujuži njenu pažnju.

Međutim, ona je ipak u stanju da sasvim dobro izbalansira odnose sa drugim muškarcima, tako da, čak iako popusti nečijem udvaranju, nikada neće dopustiti da joj flert izađe van kontrole. Ovaj tip žene ne podnosi skandale a pošto je veoma privlačna, njen život je nekad mnogo komplikovaniji nego životi ostalih žena. Najčešće je obasuta ljubavlju svog muža. Odgovorna je i intuitivna. 

Vaga i Ovan

Ovan i Vaga su direktno jedan nasuprot drugom u Zodijaku.

Ovo je jedna veoma zanimljiva kombinacija koja se u astroloskim krugovima preporučuje svim srcem. Znači, kada se sretnu temperamentni Ovan i lepršava Vaga, treba očekivati nastavak ili novu epizodu u njihovoj poslovnoj, prijateljskoj ili ljubavnoj vezi.

Naravno, reč je o dve prirode koje se privlace vec na prvom susretu, na prvi pogled. Ponekad je dovoljan samo kratak susret da se osete varnice i emotivne iskre. Dakle, nije ni malo slučajno sto se u astrološkim krugovima vaša kombinacija preporučuje sa velikim simpatijama i istovremeno se svrstava na top-listu najuspešnijih ili onih najlepših i najinteresantnijih emotivnih veza.

U tom smislu, posebno se preporučuje kombinacija izmedju muškarca Ovna i žene Vage, dok, u obrnutom slučaju, za kombinaciju muškarac Vaga i žena Ovan postoje slabi izgledi za vremenski kontinuitet i trajnost ljubavne veze. Na vasu sreću, postoji čitav niz pozitivnih osobina koje vas magnetski privlače i koje obogaćuju vaš ljubavni odnos.

Ovan poseduje ogromnu hrabrost, pozitivnu i optimisticku prirodu i deluje zaštitnički i veoma pokroviteljski na svoju partnerku. A sa druge strane, Vaga poseduje atribute kao što su ljupkost, šarm, ženstvenost, koketnost, suptilnost i neodoljivost. Uostalom, fizička privlačnost i neodoljivost Vage je magnetska ili nevidljiva sila koja deluje na mušku prirodu Ovna.

U slucaju da vam je stalo da vaš ljubavni odnos potraje što duže, Ovan mora da koriguje impulsivnost, surovost i odsustvo stila. Za uzvrat, Vaga mora da koriguje koketnost, lepršavost, nemarnost i pomalo jogunastu prirodu. U svakom slučaju, nemojte zaboraviti da vasi najosetljiviji problemi proizilaze iz osećaja privrženosti i ljubomore. Odnosno, kada dodje do ljubavnog brodoloma, problem je što nekom od vas dvoje nedostaje privrženost, a druga strana kipti od nekontrolisane ljubomore.

Vaga i Bik

Kada se Vaga i Bik zaljube, to može biti ujedinjenje dveju polovina koje napokon čine celinu. Ova dva znaka su karmički povezana. Oboje traže sigurnost u vezi, dele ljubav prema umetnosti, poeziji i kulturi. Ovaj odnos može početi polako, možda imaju malo zajedničkih interesa. Međutim, nakon što shvate jedno drugo, mogu primetiti da imaju puno više zajedničkog nego što se to na prvi pogled vidi.

Bikom i Vagom vlada planeta Venera (ljubav i novac). Ovi partneri dele ljubav prema lepoti, luksuzu, ljubavi i romantici. Vaga posebno voli ravnotežu, oba partnera imaju šarmantne ličnosti i žele sklad u ličnim odnosima. Venerin uticaj može stvoriti problema, jer oba znaka mogu težiti prema lenjosti i snobizmu, Bik na osnovu posedovanja, a Vaga na osnovu intelekta.

Bik je fiksni, a Vaga kardinalni znak. U principu, u tom odnosu, Vaga inicira, a Bik sledi. Vaga treba da razume Bikovu tvrdoglavost. Uz nežno uveravanje, sve je moguće, a nema znaka kojem suptilno uveravanje i šarmiranje ide bolje od Vage. S druge strane, Vagina neodlučnost može živcirati Bika. Dok god Bik ne forsira svoj stav kao jedini prihvatljiv, Vaga može prihvatiti njegove odluke.

Vaga – Blizanci:

Stalna želja za novitetima i uzbuđenjima može ih povezati na početku veze ali to će ih i udaljiti jedno od drugoga kada nakon određenog vremena požele novu zabavu. Inaèe su dobra kombinacija ako se međusobno prilagode.

Blizanac Vagi mora prepustiti brigu o finansijama i biti joj podrška u karijeri a Vaga mora naučiti da se prilagođavaponašanju i raspoloženju Blizanca. Imaju zajedničke osobine poput društvenosti, želje za samostalnošću i nezavisnosti. Oboma im je partner potreban samo u određenim količinama pa neće gušiti jedan drugoga.

Vaga - Rak

Raku će vaga biti veoma zanimljiva i činiće mu se kao dobar izbor kada je pružanje ljubavi, nežnosti i razumevanja u pitanju. Međutim, ozbiljne svađe i nesporazumi između njih mogu trajati i po nekoliko dana! Naime, Vagina velika žudnja za pažnjom može doneti depresivne periode Raku. A s druge strane, Vaga je pravedna i fer, pa rak teži da njene dobre osobine i kvalitete koristi za svoje lične svrhe. Međutim, uprkos tome, oboje i nisu neke svađalice, pa se uglavnom brzo pomire, i nekako pređu preko svega – do nove prilike.

Bez obzira na sve, vežu ih emocije i zadovoljstva, pa se međusobno dopunjavaju u mnogim stvarima. Rak uživa u vaginoj diplomatiji i šarmu, što joj pomaže se oslobodi svojih divljih emocionalnih eksplozija kada partner ne reaguje kako je to ona zamislila. Takođe, ljubazna Vaga može biti i veliki narcis, pa bi to osetljivom i altruističnom raku moglo poprilično da smeta.

A za Vage važi maksima „više je manje“, pa joj nikada nije dosta pohvala i laskanja. Bez obzira na ovakve izlete, ako se usklade u komunikaciji, mogli bi veoma lepo da funkcionišu, jer oboje vole umetnost, posebno filmove i pozorište, pa su ovo samo fragmenti onoga što bi moglo da ih veže i zadrži jedno pored drugog.

Vaga i Lav

Njih dvoje prosto uživaju jedno u drugom! Lavu odgovara elegantna i ekstravagantna Vaga, jer on obožava da ima samo najbolje i najatraktivnije! Ali, ono što zaista vezuje ovo dvoje ljudi je istinsko razumevanje, podrška i ljubav koja se ne meri ni sa čim. Zajedno će se dogovarati za sve, i iako možda njihovim prijateljima neće biti jasni njihovi prioriteti, oni će uživati da umesto automobila imaju brod!

Oboje vole da troše, ali kuća će im uvek biti puna, kako prijatelja, tako i hrane, pića, kvalitetnih komada nameštaja, a sve će biti ugodno i udobno, jer, iako vole luksuz, teže da se svako ko dođe u njihov dom oseća kao kod svoje kuće. Ponekad će delovati kao svet za sebe i mali duo koji ne pušta nikoga u svoju blizinu, ali to je zato što su, zaista sami u stanju da prevaziđu mnoge probleme i nedaće. I ne treba im smetati, jer koliko mogu da budu glasni i temperamentni jedno prema drugom, isto tako mogu zajedno da ćute, i, mnogima paradoksalno, da se savršeno razumeju.

Vaga i Devica

Da, dopšće se jedno drugome, ali će vrlo brzo shvatiti da će jako teško da pomire svoje različitosti. Vagi će Devica biti suviše metodična, pedantna, i puna planova. Nerviraće je rokovnici, olovke, kalendari, analiza i sinteza u govoru, ponašanju Device, suzdržanost naročito! A Devica će polako okrenuti list na kome je poželela da o Vagi napiše gomilu superlativa – da je elegantna, doterana, da ima stila, kako fizički, tako i konverzacijaski, da je išlifovana u odnosima sa ljudima, da je inteligentna i obrazovana...

Vaga i Vaga

Kada se stili i elegancija istog kvaliteta sretnu, privlačnost je obostrana! Uživaće u razgovoru o socijalnim temama, suštini života, stanju duha, reinkarnaciji, prošlim životima, umetnosti... I čim nađu zajedničku ravnotežu, biće u stanju da tako održavaju svoju romansu bez po muke. Izuzetno će se razumeti, i diviti se zajedničkim vrlinama, a kada su mane u pitanju, njih će čak gledati sa simpatijom, jer, naravno, imaju i iste mane!

Idealisti, senzibilni i u svojoj suštini delikatni ljudi, teško će se nositi sa problemima i „realnim i suvim životom“, pa će stalno težiti da ga oboje. Ono što bi možda, moglo da poljulja tasove je to što vage ne vole posebno odgovornost i preuzimanje iste za kako svoje, tako i tuđe potupke, pa će se teško dogovoriti oko toga ko će nositi pantalone u vezi. Mada, Vage na neki čudan način vrlo često znaju da iznenade – kada se najmanje nadate postanu radoholici, odlučni, tačni i ogovorni. Treba samo da nađu ravnotežu!

Škorpija i Vaga

Škorpionske intenzivne ljubavne izjave i laskanja biće veoma privlačne vagi na početku veze. Čak će joj i ljubomora i posesivnost izgladati kao romantika. Međutim, vrlo brzo će se vaga osetiti zatvorenom i stegnutom škorpionskom ljubavlju, pa će odmah početi da kuje planove za beg! A na početku će biti idealno – vaga će u škorpionu probuditi bujicu strasti, a vaga će, naravno, pošto obožava obožavanje dozvoliti da joj klecaju kolena pri apsolutno svakom susretu.

Ali,čim Škorpion pokaže svoju opsesivnost i suštisku zatvorenost, Vaga će se, najblaže rečeno, unervoziti. Biće užasnuta time da sedi u kući, da gleda filmove, i čita.“ Naravno, to je sve lepo i ugodno, ali zar ne bi bilo zanimljivije da imamo goste?“, pitaće Vaga. Veoma naivno! Škorpionski dom je opasan vrstom kineskog zida – to, naravno, ne dolazi u obzir, osim, ako je možda, nekome rodjendan! Uslediće vagina dipolmatija, i pokušajima da se umili škorpiju, ali ni kada se to ne bude desilo, rastaće se. Jer, niti vaga može da podnese ljubomoru, niti škorpion želi da pravi kompromise.

Vaga i Strelac

Jednom rečju – zabavno! Vaga je uvek željna velikih uzbuđenja i avantura, pa je uvek iznenađena i ustreptala kada se nađe ublizini strelca koji joj samo jednim razgovorom otvara vidike o kakvima je do sada samo sanjala. Kada se to desi, Vaga će se instant zaljubiti u Strelca, pa neće moći da se suzdrži da bukvalno skoči na strelca čim prestane da govori o svojim putešestvijima i avanturama.

Oboje su, bez obzira na to što su avanturisti, izuzetno romantične duše i idealisti, pa su u stalnoj potrazi za svojom idealnom polovinom, a često se i dešava da ogromnu količinu strasti čuvaju duboko u sebi. Zato će i privući jedno drugo i poželeti da stalno zajedno putuju, razgovaraju, istražuju, otkrivaju... Vaga će uvek znati kako da privuče Strelca i zadrži uz sebe njegov entuzijazam i intelekt, jer prosto obožava svog „lovca“, a Strelac pored zavodljive Vage neće želeti drugačija uzbuđenja, jer će se Vaga truditi i želeti da svaki dan bude za pamćenje.

Vaga i Jarac

Jarac samo ponekad i uz posebne osobe oko sebe zrači velikom seksualnošću i šarmom. Introvertan i zatvoren, puno mu treba da se opusti i bude ono što zaista jeste – magičan i duhovit čovek. Zato kada naiđe Vaga, postaje, a da toga nije ni svestan, opušten, duhovit i izuzetno emotivan. U stvari, vVaga u njemu probudi potrebu samo da pokaže ono što već nosi u sebi, ali mu je teško da to i pokaže. Ovo je jedna od retkih veza u zodijaku, koja može da propadne od samog starta, jer vage znaju da budu nametljive, što će Jarca odbiti i samo će se namrštiti i otići.

Ali, ako Vaga izdrži neodgovaranja i ignorisanja Jarca, posle nekog vremena, on će je sam potražiti. Oboje imaju konstantnu potrebu za sigurnošću i stabilnim domom koji bi bio prepun ljubavi, pa će, ako se sustignu na putu biti izuzetno privrženi jedno drugom. Vagi treba puno pažnje i potreban joj je neko ko zna kuda ide, a Jarcu to odgovara – voli da bude potreban. Zato Vaga u Jarcu budi i strast i nežnost, a pošto nije navikao na sebe takvog, promena u tom smeru mu se dopada i odgovara mu, jer oseća da postaje bolji i uspešniji.

Vaga i Vodolija

Vodolija uvek, ali uvek, bude opčinjena Vaginim šarmom! Indolentna i senzualna Vaga, ima oprobane formule zavođenja i ljubavi, pa će svaka vodolija vrlo lako nasesti, i jako dugo posle ove igre zavođenja neće uspeti da se pribere i da nastavi da živi kao ranije. S druge strane, maštovita i kreativna vodolija, koja boluje od eksperimentisanja, posebno u krevetu, ostaviće Vagu, najblaže rečeno uzdrmanog tla pod nogama!

Stvoreni su jedno za drugo! Posebno što privlačnost nije samo fizička, već imaju i zajedničke interese na svim životnim poljima- vole lepe stvari, umetnine, društveni su, umetnički nastrojeni, i oboje su pomalo egzibicionisti u svemu što rade, jer od svakodnevnih stvari pokušavaju da naprave nešto novo i zanimljivo, kako im život ne bi prošao u monotoniji svakodnevice.

Vaga i Ribe

Samo na prvi pogled izgleda da nemaju šta da traže jedno sa drugim u životu. Naprotiv, oboje su veoma sentimentalne prirode, izuzetno su romantični, pomalo su plahi i ne vole grubosti bilo kakve vrste. A u krevetu se slažu fantastično! Vaga će u Ribi uvek naći svoju izgubljenu polovinu, i to će je uvek i privući, kao i Ribu Vagi – zato što oboje teže ostvarenju svojih romantičnih zahteva, kako u krevetu, tako i van njega, a dominantne partnere ne voli ni jedan. U svemu će se dobro slagati.

Za početak, Riba će poželeti da Vagi otkrije svoj najskriveniji svet mašte i bajki, a Vaga će biti oduševljena bogatstvom koje ova osoba krupnih očiju ima. Zauzvrat, jer razume i oseća sve riblje tajne, Vaga će dobiti svu nežnost koju jedna Riba može da da.

Izvor: Ženski magazin