Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RITUALI ZA PUN MESEC U VODOLIJI: kako da umirite teške emocije i ostvarite svoje snove

  Izvor: Shutterstock

Luna, to moćno nebesko telo, tako blizu, a ponekad daleko, potisnuto, čak proterano, glavni je uticajni faktor za plimu i oseku svih voda na planeti Zemlji, takođe i 70 - 75% nas, našu dušu, sećanja. Naša osećanja Mesec zanjiše i zaljuja sa tendencijom da nas promeša, razbistri, odspe ili po potrebi prospe.

Neminovno Mesec otvara ovo veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo....

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Zato, držimo fokus na sebi i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama koje nam ne prijaju, koje za nas više ne važe. Pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću!

Sve promene se događaju kada smo voljni, željni, odlučni i istrajni, kada znamo gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Podrška svetala Univerzuma se otvara u trenucima lunacija. Tako možemo potrebne promene pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno i to putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA.

Ritualima praktično kanališemo i prikupljamo ovu energiju, koristimo je. Za svaku fazu odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim i lakoći manifestacije svojih htenja i snova.

PUN MESEC U ZNAKU VODOLIJE

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna.

Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka.

Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja.

Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje.

Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VODOLIJA

Osećanje emocionalne zatvorenosti, mirne hladnoće. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU, ovaj Mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha.

Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu.

Priča o vremenu je veoma aktuelna, sagledavanje. Balans uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom periodu jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome.

Posvećeni rituali za ovaj period:

Ovo je vreme za selfhealing - isceliteljsku kreativnu akciju. Slobodno uključite autopilot. Obratite svesnu pažnju na sebe kako spolja tako i iznutra, osvetlite munjom istine svaki svoj dah, svaki pedalj svoga bića.

Mesec u VODOLIJI sa naznačenom potrebom za slobodom udružen sa Suncem u LAVU okrenutim ka spolja, ceneći pre svega stvaralaštvo i sve što je kreativno, nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za lični napredak i razvoj, kretanje ka višem ja. Osvestimo i dovedimo ovu sjajnu, toplu isceliteljsku moć Sunca, osvetlimo, vitalizujmo zone našeg tela kojima vlada Lav: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kako se oseća sve ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li ono mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima?

Možemo misliti na vodopade sa Vodolijom. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, kreativna vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi, što dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan! Savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži.

VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda je preporuka pre svega, 24h piti samo vodu. Zavisno od odabira vaših mogućnosti i odluke, dalje su gradacijom preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. protočnost je ključna u ovom radu zato odaberite što laganiji i redukovani unos ovog dana! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Naročito ovog dana izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla, lekove i alkoholne napitke.

AKCIJA - NE REAKCIJA - Umirite strasti, posmatrajte izazov ako ga bude, pogledajte kasnije u miru šta vam to poručuje, imenujte to, možda je poruka vama upućena ili ste baš vi tako nekada planuli, tada ćete biti spremni na promenu akcije zahvaljujući izazovu, a niste izdramili ili ušli u raspravu čak ni sa sobom, već ste napravili da vas IZAZOV podrži!

RITUAL - RAZMENJUJTE POKLONE - Sada je vreme da vaša lavovska darežljivost u kombinaciji sa vodolijanskom nevezanošću dođu do punog izražaja.

Darivanje stvari od vrednosti, sjajnih skupih predmeta koji skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru. Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova, dajte slobodno, napravite prostor da energija cirkuliše.

Darujte ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i druge. Istaknite se kroz oslobađanje, a ujedno činite i plemenita dela.

Preporučena joga asana za ovaj period je SARVANGASANA - stoj na ramenima, tj. sveća.

Ovo je obrnutni položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno lekovit za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapa u ovu energiju. Za razgibanije preporučujem položaj most ali svakako krenite od polumosta kako bi iz dana u dan postigli i pun položaj bez ikakvog napora. Zatim obavezno uradite i položaj deteta kako biste osetili sigurnost u toj prikupljenoj otvorenosti.

Ne zaboravimo da je znak Lav znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena. Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

MEDITACIJA - ukoliko želite da meditirate, ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem blagu, vodopadima našeg blaga, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

Tekst: Tanja Igrutinović

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije