OVAN  21. 3. – 20. 4.

Svojstva boje: jarko crvena odgovara vašoj energičnoj i impulsivnoj prirodi, daje vitalnost, podstiče borbenost i preduzimljivost. Jača seksualnost i budi strasti.

Primena: snažne vibracije ove boje ubrzavaju cirkulaciju i pokreću rad mišića. Treba da je nosite kad vežbate, a izbegavajte je ako imate povišen krvni pritisak.

ASTRO SAVET: previše crvene pokreće agresivnost i može izazvati nesanicu. Kada ste prenapregnuti nosite plavo, opustićete se. Plava spavaća soba je pravi lek za nesanicu.

BIK  21. 4. – 20. 5.

Svojstva boje: zelena harmonizuje energiju duha i tela, daje nadu i mudrost. Oslobađa od stresa, uzrokuje emocionalnu stabilnost i potencira vaš šarm.

Primena: ova boja stimuliše rad mozga i usklađuje srčani ritam. U ishrani treba da koristite zelene namirnice, pokreću metabolizam i oslobođaju viška kilograma.

ASTRO SAVET: zelena omogućava harmonizaciju misli i smanjuje nervozu. Pored česte primene u garderobi, vama će prijati i gledanje u zelenilo, opustićete se i rasteretiti negativnih misli.

BLIZANCI  21. 5. – 20. 6.

Svojstva boje: indigo plava donosi unutrašnji mir i utiče na koncentraciju i duhovnost. Smiruje nemiran duh i omogućava da se oslobodite hronične nervoze.

Primena: pluća su osetljiva, a indigo plava je pravi “melem” za disajne organe, podstiče razmenu kiseonika. Nosite plave majice, a šal u toj nijansi umiruje rad štitne žlezde.

ASTRO SAVET: ova boja jača samopouzdanje, U garderobi te nijanse delovaćete autoritativno i ostaviti snažan utisak na druge.

PageBreak

RAK  21. 6. – 22. 7.

Svojstva boje: mada bela nije boja, važna je jer sadrži ceo spektar i ima zaštitnu moć. Vi ste emocionalno veoma osetljivi i zato nosite belo koje deluje kao zaštita od štetnih, spoljnih uticaja.

Primena: skloni ste da upijate negativnu energiju drugih zato je belo pravi izbor, jer odbija depresivne osobe i šalje poruku da ste iskrenih misli, namera i osećanja.

ASTRO SAVET: frekvencija bele čuva od bolesti. Bela svetlost se terapeutski pokazala korisna u lečenju raka i poremećaja u ishrani, boravite u belim prostorijama.

LAV  23. 7. – 22. 8.

Svojstva boje: narandžasta pojačava hrabrost, podstiče vitalnost organizma, samopuzdanje i optimizam. Daje dovoljno snage  za postizanje ambicioznih ciljeva.

Primena: noseći narandžasto naglašavate individualnost i pozitivne osobine. Ova boja potencira izdržljivost i omogućava da lakše savladate životne izazove.

ASTRO SAVET: u narandžastim tonovima održavate mladalački duh i izgled, zato koristite maske za lice od šargarepe, pomorandže. Pazite, ova boja podstiče apetit, izbegnite kuhinju u ovoj nijansi. 

DEVICA  23. 8. – 22. 9.

Svojstva boje: sivo simboliše praktičnost i daje smirenost. Deluje elegantno i idealna je za poslovne sastanke. Nije dominantna i do izražaja dolazi ličnost osobe koja je nosi.

Primena: ova boja omogućava da postignete mentalnu ravnotežu, jer je spoj suprotnosti, crne i bele, pozitivnog i negativnog, pomaže da manje analizirate i osećate se sigurno.

ASTRO SAVET: ponekad izađite iz okvira sive, drugi mogi steći pogrešan utisak da ste emotivno hladni, kombinujte je sa crvenom, delovaćete pristupačnije.

PageBreak

VAGA  23. 9. – 22. 10.

Svojstva boje: ružičasto odražava vedrinu, društvenost, i otakriva da imate razvijen smisao za lepo, kao i da ste prefinjeno elegantni. Podstiče kreativnost.

Primena: drugima o vama govori da težite čistoj ljubavi. Kad ste u ružičastim tonovima, lako uspostavljate komuniakaciju, a agresivne tipove odbijaju njene nijanse.

ASTRO SAVET: primećeno je da ružičasta i pink podstiču kreativnost, zato se preporučuje bar detalj garderobe u ovim tonovima, posebno ako se bavite kreativnim poslom.

ŠKORPIJA  23. 10. – 21. 11.

Svojstva boje: tamnocrvena je najerotičnija boja koja budi potisnute strasti. Nosi veliku, ali prikrivenu energiju koja tinja i pokreće plimu snažnih, dubokih emocija.

Primena: elegantna boja odgovara jakim ličnostima, odiše sksipilom kome je teško odoleti. Ukazuje da je ko je nosi zahtevna, složena, i ponekad i tajanstvena ličnost.

ASTRO SAVET: poboljšava rad debelog creva, urogenitalnog trakta, osim kada su organi upaljeni, tada je treba izbegavati. Bordo veš budi snažne erotske vibracije.

STRELAC  22. 11. – 21. 12.

Svojstva boje: tirkizna boja je zaštitnik putnika i istraživača. Donosi sreću svima koji su avanturisti i vole izazove. Vesela je, a daje duhovnu ravnotežu i mudrost.

Primena: osim garderobe ovih tonova, preporučuje se i poludragi kamen tirkiz, jer čuva od ljubomore drugih, kao zaštita od negativnih misli i zlonamernih osoba.

ASTRO SAVET: ova boja kao i poludragi kamen na nekim osobama izgube sjaj ili deluju beživotno, to je pokazatelj bolesti. Tada nosite ciklama boju - obnovićete energiju.

PageBreak

JARAC  22. 12. – 20. 1.

Svojstva boje: braon je “teška” boja, ukazuje da je onaj ko je nosi zahtevan i uporan. Ipak, daje veliku stvaralačku snagu, jer boja simboliše element stabilne Zemlje.

Primena: kako braon boja u sebi sadrži i primese crvene daje dovoljno enrgije da istrajete u svojim namerama. Preporučuju se nijanse terakote, jer je vedrija i ima jaču energiju.

ASTRO SAVET: izbegavajte crvenu boju, jer na vama ona odbija druge i otežava komunikaciju. Zimi nosite crvene čarape, ubrzaćete usporenu cirkulaciju i preduprediti prehladu.

VODOLIJA  21. 1. – 18. 2.

Svojstva boje: žuta predstavlja energiju Sunca. Ova intenzivna  boja daje vitalnost organizmu, jača imunitet i pruža samopouzdanje. Pokreće na aktivnost i budi vedar duh.

Primena: skreće pažnju, u nijansama žute nećete ostati neprimećeni. Drugima šaljete poruku da ste originalni, nezavisni, da ne volite nametnuta pravila i osrednjost. 

ASTRO SAVET: žuto stimuliše moždane aktivnosti, zato je idealna boja za radni prostor. Povoljno deluje na rad jetre, pankreasa i slezine, jedite namirnice ovih boja.

RIBE  19. 2. – 20. 3.

Svojstva boje: ljubičasto označava tajanstveno, mistično, sve neistraženo i duboku podsvest. Simboliše inspiraciju, maštu, umetnost, patnju i svet snova.

Primena: ova duhovna boja jača intuiciju, umetničke potencijale i suzbija destrukciju. Ne preporučuje se onima koji su skloni depresiji, jer vodi ka samoizolaciji.

ASTRO SAVET: pomaže u skidanju viška kilograma, posebno celulita na bokvima, slabi apetit. Ako spavate u ljubačastoj posteljini, imaćete živopisne snove.

Priredila: Violeta Dimitrić

Tekst: Lepa&Srećna