Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

DA LI STE U TOKSIČNOJ ILI KVALITETNOJ VEZI: astrologija otkriva kada treba čekati ljubav

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Da li u vašoj vezi prepoznajete pokazatelje toksičnog odnosa? I kako natalna karta može da otkrije sklonost ka njima? Pročitajte...

Izvor: Foto: Shutterstock

"Sačekaj! Ljubav ne dolazi uvek na vreme."

Ovaj stih iz poznate pesme može se tumačiti na više načina, a u životu postoji bar tri naizgled slična scenarija. Rekli ste partneru da ga volite, ali on ne oseća isto.

Sledi pitanje - da li ste u kvalitetnoj ili u toksičnoj vezi? Na kraju - kad će doći ljubav moja?

Ova tri pitanja često se postavljaju psiholozima, ali i astrolozima. Evo šta oni savetuju...

PRVI SCENARIO: Rekli ste partneru da ga volite, ali on ne oseća isto.

Upravo o tome peva ova pesma. Nije do načina na koji vi držite partnera za ruku, nije do načina na koji ga volite, već je jednostavno do njega. Ponekad je za ljubav jednostavno vreme. Nemamo svi isti nivo emocionalne inteligencije, nekim ljudima je potrebno više vremena da shvate i u potpunosti iskažu svoje emocije, dok drugi imaju i "višak emocija", i ne ustručavaju se da to pokažu.

Povezane vesti

U drugu kategoriju najčešće spadaju osobe sa naglašenim vatrenim ili vodenim elementom u natalnoj karti, jer Vatra sve što kaže i radi, radi "iz emocija" tj. emocije su primarni pokretač apsolutno svega. Osobe sa naglašenim vodenim elementom će zadržavati emocije u sebi neko vreme, ali će prije ili kasnije da vas poplave njima.

S druge strane, osobe sa naglašenim vazdušnim elementom su sklonije vođenju površnih razgovora i ne zalaze previše u dubinu, dok će onima sa naglašenim zemljanim elementom trebati 100 godina da se odluče na prvi korak i kažu šta osećaju.

Dakle, rekli ste partneru da ga volite, ali on nije uzvratio? Da li treba automatski da izađete iz te veze? Ako vam je ugodno u toj vezi i ako se vi i bez njegovih reči osećate voljeno, onda apsolutno ne. Ako ste vi apsolutno sigurni u svoje izgovorene reči i zaista volite tu osobu, onda svakako treba da joj pružite još jednu šansu.

Jer, za neke stvari je potrebno više vremena. Sve dolazi u svoje vreme. Nema potrebe da naprasno prekinete kvalitetnu vezu, jer su ovakve situacije podložne promeni, pa se za relativno kratko vreme partner i vi možete naći na istim talasnim dužinama.

No, to nas dovodi do drugog scenarija…

Izvor: Foto: Shutterstock

DRUGI SCENARIO: Da li ste u kvalitetnoj ili u toksičnoj vezi?

Ovo je pitanje koje mnogi sebi ne postavljaju. Ali ga zato često postavljaju astrologu. Navodimo samo neke od znakova uz pomoć kojih, i bez pomoći astrologije, možete prepoznati da ste u toksičnoj vezi.

  • Trzavice u odnosu su postale svakodnevna stvar, prekidate vezu i mirite se u kratkim vremenskim intervalima.
  • Zbog partnera se na bilo koji način osećate nesigurno ili nezadovoljno u nekom segmentu vašeg života.
  • Partner vas zapostavlja, uopšte ne obraća pažnju na vaše želje i potrebe.
  • Partner je posesivno ljubomoran, ograničava vas i prati svaki vaš pokret.
  • Svojim rečima ili delima (namerno ili nenamerno) partner vas ponižava, pogotovo u javnosti.
  • Fizičko nasilje u bilo kom obliku.

Ovo su samo neki od pokazatelja toksične veze koji su, nažalost, danas prisutni u mnogim odnosima.

Sa astrološke strane, za ovakve stvari je potrebno pogledati odnos Plutona i Saturna jednog partnera prema ličnim tačkama drugog partnera (Ascendent, Sunce, Mesec, Venera).

Povezane vesti

Ako govorimo o natalnom horoskopu, u toksične veze će najčešće ulaziti osobe sa oštećenom Venerom (u Ovnu, Devici, Škorpiji), jer one smatraju da u ljubavi ne mogu bolje ili ne zaslužuju više.

Često brkaju ljubav i sigurnost tj. ostaju u toksičnim vezama zbog lažnog osećaja sigurnosti koja im ista pruža. Najuporniji su oni sa teškim aspektom Saturna i Meseca, oni bezrezervno ostaju u toksičnim vezama duži niz godina. Trpe svašta, da se to gotovo graniči sa mazohizmom.

Da li treba ostati u toksičnoj vezi? Apsolutno ne! Uprkos savetima astrologa, mnogi ustraju u svojoj nesreći.

Astrolog može da u par koraka prepozna toksičnu vezu i da predoči psihološku stranu natalne karte, ali konačnu odluku svako donosi sam. Postoje karmičke veze koje ne mogu tek tako da se prekinu, dok god se otplaćuje određeni karmički dug, ali to je ipak nešto ređi slučaj.

Najčešći uzrok toksičnih veza je ipak strah i nesigurnost.

Izvor: Foto: Shutterstock

TREĆI SCENARIO: Kad će doći ljubav moja?

Još jedno od čestih, ako ne i najčešće pitanje koje astrolozi dobijaju.

Oni usamljeni čekaju neko čudo i očekuju od astrologa da im skine zvezdu s neba i od nje napravi savršenog partnera. Ali, život tako ne funkcioniše. Prvo počnite od vas samih, jer sve ide prema zaslugama. Tek kad postanete bolja verzija sebe, privućićete i pravog partnera u život.

Povezane vesti

Drugo, vratite se na naslov pesme u prvom delu. "Sačekaj! Ljubav ne dolazi uvek na vreme." Ljubav nekima može da zakasni, ali ne znači da neće doći. Da biste prepoznali pravi period za ljubav, ali i pravu osobu, obratite se svom astrologu za analizu.

Astrolog: Miloš Tomić

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije