Posebna privlačnost postoji između znaka u kome vam je Sunce i susednih znakova. Vaši prvi susedi u horoskopu ili onaj preko puta čine vam se vrlo zanimljivima i uvek osećate posebnu želju da zavirite u život različit od vašeg.

Premda puno toga ne razumete o osobi i u mnogočemu se ne slažete, u vama će se odmah probuditi intenzivan emotivni naboj: odbojnost ili privlačnost. Iz te napetosti, bez obzira na to ide li prema mržnji ili ljubavi, lako će se uzburkati seksualna hemija. Privlači vas mogućnost da budete u vezi sa osobom koja ima kvalitete koje vi nemate ili ih ne prepoznajete u sebi, i da na taj način učite i proširite svoja iskustva.

PROČITAJTE JOŠ: Seksi sanovnik: 8 najčešćih erotskih snova i njihovo tumačenje

Kompromis i prihvatanje različitosti prisiliće vas da izađete iz svoje sigurne zone i razvijate se kroz izazove i upoređivanje različitosti. Sva se ta napetost kanališe u seksualnu energiju i stalno je prisutna žudnja. Nećete se gotovo nikad zasititi partnera u seksualnom smislu. U drugim životnim temama, možda i hoćete!

Često se događa da osoba čije je Sunce u znaku koji dolazi nakon vašeg znaka, na primer nakon Bika dolaze Blizanci ili nakon Strelca dolazi Jarac, bude zrelija u vezi, pa vremenom može preuzeti ulogu učitelja, roditelja, mudrije osobe spremnije na kompromise. Znakovi koji su jedan nasuprot drugom u stanju su da odmeravaju snage na svim životnim područjima, a posebno u krevetu!

Sličniji su nego što misle i kad prepoznaju sve mogućnosti koje im veza pruža, mogućnosti učenja, odgovornosti, sazrevanja i kompromisa, ljubav će doneti sklad i neće pri tome umanjiti seksualni naboj. Na duge staze ove veze su izazovne i treba mnogo raditi da bi se održale. Ima tu raskida i mirenja, ali čak i ako veza ne opstane, seksualna hemija uvek ostaje prisutna.

Ovan                  Ribe, Bik i Vaga 

Bik                     Blizanci, Ovan i Škorpija 

Blizanci             Bik, Rak i Strelac 

Rak                    Blizanci, Lav i Strelac 

Lav                     Rak, Devica i Vodolija 

Devica                Lav, Vaga i Ribe 

Vaga                  Devica, Škorpija, Ovan

Škorpija             Vaga, Strelac, Bik

Strelac               Škorpija, Jarac, Blizanci

Jarac                  Strelac, Vodolija, Rak

Vodolija             Jarac, Ribe, Lav

Ribe                   Ovan, Vodolija, Devica

Izvor: Sensa.hr