Jupiter, planeta prosperiteta, optimizma, bogatstva, kontakata sa strancima i putovanja, 8. novembra, posle 12 godina, ulazi u Strelca, znak koji simbolizuje i inostranstvo, strance i duža putovanja. Njen uticaj će najviše osetiti Strelčevi i Ribe kojima ova planeta vlada, kao i predstavnici Raka, znaka u kojem je snaga Jupitera naglašena. Mada svakih 12 godina prelazi preko devetog zodijačkog znaka, to ne znači da će se ponavljati isti događaji, jer Jupiter obrazuje različite aspekte sa tranzitnim planetama.

PROČITAJTE VIŠE: KOJI STE VI TIP SPAVAČA? MEDVED, VUK ILI DELFIN: evo kad je vaše idealno vreme za spavanje i buđenje

Ipak, prelazak ove planete preko Strelca uvek donosi ekspanziju, odnosno, sve širi i uvećava (ne samo sreću i novac) u okviru simbolike astrološke kuće u kojoj se Jupiter nalazi (jake emocije, želja za bogaćenjem, potreba za putovanjima, češći kontakti sa strancima, razvoj bolesti, apetit).

To će, pre svega, osetiti rođeni u prvoj dekadi Blizanaca, Devica, Strelaca i Riba, jer će Jupiter obrazovati napete aspekte sa Suncem predstavnika ovih znakova. Budući da Sunce predstavlja ugled, položaj ali i vitalnost, uticaj Jupitera iz Strelca će se odraziti na poslovni život, kao i zdravlje majskih Blizanaca, avgustovskih Devica, novembarskih Strelaca i februarskih Riba. Trebalo bi da izbegavaju rasprave sa nadređenima i partnerom, a da povedu više računa o zdravlju, posebno načinu ishrane.

Istovremeno, Jupiter će obrazovati harmonične aspekte (sekstil i trigon) sa Suncem Devica i Riba rođenih krajem znaka, kojima donosi veće mogućnosti za zaradu preko saradnje sa strancima, rada u inostranstvu ili putovanja, u čemu će imati podršku osoba na položaju.

Pošto Jupiter simbolizuje i pravosuđe, napeti aspekti koje ova planeta obrazuje sa Suncem Strelaca, Blizanaca, Devica i Riba rođenih u prvoj dekadi, upozoravaju predstavnike ovih znakova da budu oprezniji ukoliko očekuju ishod nekog sudskog spora. Ako dugo traje, trebalo bi da potraže pomoć ili savet još nekog pravnika ili advokata.

Čim uđe u Strelca u kome se već nalazi Merkur (simbol posla), 8. novembra, Jupiter će obrazovati konjunkciju sa Mesecom, aspekt koji donosi novčane dobitke, ali i mogućnost iznenadnog odlaska na put u inostranstvo. Saradnja sa ženama može da se pokaže kao dobitna kombinacija, jer Mesec simbolizuje nežniji pol. Zbog polusekstila koji Jupiter obrazuje sa retrogradnom Venerom (novac) u Vagi, mnogima će poći za rukom da naplate stare dugove ili da dođu do neočekivane zarade.

Ako vam je natalni Jupiter u Strelcu, poslovi sa strancima narednih godinu dana donosiće vam uspeh i novac, kao i češće odlaske na put. Ipak, neće sve odmah krenuti glatko, budući da se retrogradni Uran (planeta više sile), 6. novembra vraća na poslednje stepene Ovna i obrazuje napet aspekt sa Jupiterom (novac) kao i kvadrat sa Marsom (sukobi) u Vodoliji. Zbog toga bi trebalo izbegavati rizične finansijske transakcije i nepotrebne troškove.

Tekst: Marina Jungić Milošević

Izvor: Novosti