1. Sportski su nastrojeni

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru su takođe vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tokom trudnoće izložena letnjim sunčevim zracima, to će beba dok je još uvek u stomaku apsorbovati više  vitamina D koji pozitivno utiče na rast kostiju i mišića.

2. Njihov cvet rođenja je neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 santimetara i koja je cenjena zbog svoje lekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posekotina, opekotina, rana i čak za ugriz ili ubod insekta.

3. Romantični su

Osobe rođene u oktobru su vrlo šarmantne pa su samim tim romantični i kao partneri. Njima vlada Venera, zato oni stvaraju sklad i poznati su kao "mirotvorci".

PROČITAJTE JOŠ: ASTRO SAVET ZA SREĆU U OKTOBRU: evo šta morate uraditi do 10. oktobra dok je Merkur u znaku Vage

4. Ili su Vage ili su Škorpije

Oni koji su rođeni pre 24. oktobra po horoskopu su Vage. Uravnotežene i društvene osobe, dok su oni rođeni krajem meseca škorpije. Oni su vrlo strastveni, odani, ali i poprilično tvrdoglavi.

5. Poslovno su orijentisani

Vredni su i odlučni, a samim tim i vrlo poslovno orijentisani. Kada nešto započnu, onda to moraju i da završe.

6. Njihovo kamenje rođenja su opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. Međutim, prema legendi, one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru, snaći će nesreća. Za turmalin se smatra da štiti od loše energije i negativnih misli.

7. Veoma dugo žive

Ljudi koji su rođeni između septembra i novembra češće žive i više od 100 godina. Ali upravo oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.

Izvor: Zadovoljna