OVAN

Tokom oktobra 2018. godine aktivirana je kuća novca Ovna, a Venera, planeta koja vlada poslom Ovna, 5. oktobra kreće retrogradno kroz kuću zajedničkih sredstava, pozajmica, poreza, nagrada, dobitka, poklona, nasleđa i novca. Nije povoljan period za potpisivanje novih ugovora, posebno ako se radi o novcu. Nije povoljan period ni za pozajmice ili veće investicije.

Ovaj mesec dovedite račune u red, isplanirajte otplatu dugova i srežite neke troškove. Ako sagledamo iz drugog ugla, može doći do žustrih rasprava s voljenom osobom zbog zarađenog i potrošenog novca, kao i koliko ko doprinosi u zajednici. Sa Uranom u kući zarađenog novca i planetama iz 8. kuće s kojima je u opoziciji, možemo reći da se ovde radi o finansijskoj nestabilnosti, ali i o želji da se postane nezavisan i da se izgradi sopstvena budućnost. Na poslu ćete biti na dobitku, ako dovršite započeto. Potrudite se, pokažite šta možete i nemojte se suprotstavljati nadređenoj osobi. U kući posla Ovna imate dosta aktivnog Merkura. To znači da se može ukazati prilika za novim i boljim poslom ili da ćete postići sjajne stvari na sadašnjem poslu.

BIK

Tokom oktobra 2018. godine razmišljaćete o poslu i koliko zarade donosi. Venera vlada i kućom posla Bika i u retrogradnom je hodu kroz kuću partnerstva Bika, od 5. juna. O određenim poslovima ili radovima moraćete ponovo da pregovarate, a isto se odnosi na saradnje i partnerstva. Vašu kuću posla i zdravlja aktivira mlad Mesec 9. oktobra, pa ćete pokrenuti nove projekte i ukazaće vam se nove prilike da napravite nešto novo u poslovnom životu. Ako želite da promenite posao, može vam pomoći razgovor s pređašnjim poslodavcem. Ako tražite nove zaposlenike ili saradnike, savetujemo da prođete listu onih s kojima ste pre sarađivali, čije slabe tačke i vrline dobro poznajete.

Novčani pregovori neće teći lako, donose stres i nepredvidivi su, posebno kroz poslednje dve nedelje u mesecu. Neki Bikovi biće u dilemi zbog dugoročnog projekta koji materijalno zavisi od partnera. Vreme je da jasno odredite svoje novčane potrebe i mogućnosti izbora, te da se borite za svoja prava. U ovom periodu mogli biste da ostvarite zaradu kroz investiciju ili prodaju nekretnine koja vam nije potrebna ili želite da je se rešite. Poslednji dani oktobra donose vam neočekivanu novčanu zaradu, novi dogovor ili ćete uspeti da se rešite nekog duga.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2018. godine

BLIZANCI

Već u prvoj nedelji oktobra 2018. godine bićete zabrinuti oko duga, pozajmice ili kredita, a moguće i nasleđa. Izvor ovakvih briga možda je u sklonosti da se upustite u financijske spekulacije i troškove koji su nepotrebni, beskorisni ili napravljeni impulsivno. Vreme je da ozbiljnije razmotrite situaciju i procenite realno svoj priliv novca. Bilo bi dobro da potražite i druge izvore zarade ili bolje plaćen posao.

Kuća posla Blizanaca je aktivna tokom oktobra, zato što ovde borave Venera, u retrogradnom hodu (od 5. oktobra), Jupiter, Merkur (od 10. oktobra) i Sunce (od 23. oktobra). Uprkos odlaganjima ili nedostatku inspiracije, potrebne okolnosti za efikasniji rad dolaze vam u susret, kao i okolnosti u kojima ćete moći da preuzmete više obaveza - što će povećati vaš priliv novca. Neki Blizanci će zaraditi kroz svoju kreativnost ili hobi.

Savetujemo da izbegavate tračeve, intrigantne situacije, spletkarenja i nepromišljena čavrljanja na poslu, jer može doći do nesporazuma, neugodnosti ili sukoba koji se dugo vremena neće razrešiti. Neki Blizanci biće zabrinuti bez pravog razloga na poslu ili neće imati volje da ispunjavaju zadatke, a prigovaraće da nadređena osoba zahteva previše. Za njih je savet da saberu dva i dva i da iskoriste energiju koju im oktobar donosi, kako bi postigli dobre stvari kroz težak rad.

RAK

Na profesionalnom polju i vezano za novac možete očekivati dosta zbrke tokom oktobra 2018. godine. Zbog novca situacija kod kuće može postati napeta, na primer zbog svađa oko ulaganja novca u kuću. Osetljiva tema može biti i podela dobara, imovine, podrška oko dece i slično. 

Vrlo brzo može nastati haos i zato savetujemo da budete strpljivi i da se postavite diplomatski, te razjasnite situacije.

Nije isključen ni preokret planova, na primer, dok budete planirali da uložite novac u razvoj svog posla ili karijere, pojaviće se neplanirani troškovi za kuću.

Zato vrlo pažljivo napravite proračun, posebno ako imate pozajmicu ili kredit.

Ipak, uz sve te haotične situacije, shvatićete da vam novac pristiže i da se pojavljuju prilike za zaradu novca, povremeno će to biti prilike o kojima niste ni sanjali. Važno je da mudro raspolažete sredstvima i nemojte se nadati da ćete preko noći zgrnuti bogatstvo.

U ovom periodu strast je vrlo jaka i zbog toga ćete teže usmeravati svoju energiju prema dugoročnim profesionalnim ciljevima.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: LAV, DEVICA, VAGA, ŠKORPIJA!

PageBreak

LAV

I tokom oktobra 2018. godine imaćete dosta posla, ali će biti i dosta napetosti i neugodnosti. Skloni ste ulasku u rasprave, posebno kada se radi o novcu ili vrednosti. Osećaj da ne napredujete onoliko koliko bi trebalo ili da niste dovoljno cenjeni na poslu može biti izraženiji tokom prvog dela meseca. Nemojte izazivati druge, neće vam to doneti ništa dobro. Za neke propuste i poslove koji nisu odrađeni na vreme moraćete da odgovarate. Ne bi trebalo da reagujete agresivno, nego nastojte da popravite svoje greške i potrudite se još više na poslu.

Vaš stav doslovno može osvojiti i zato stavite ego na stranu i nemojte naglo donositi zaključke. Uvidećete da ima šanse za pregovore s nadređenom osobom o uslovima na poslu i plati. Napornim radom pridobićete poštovanje nadređenih i saradnika, posebno ako tek počinjete karijeru i morate se dokazati. Što se novca tiče, ne možete reći da vam je loše. Problemi nastaju onda kada trošite previše novca i zato vam se može činiti da novca nema nikad dovoljno. Razmislite o tome kako da uštedite.

DEVICA

Vašu 2. kuću, kuću zarađenog novca, aktiviraju Merkur (vladar Device), do 10. oktobra i Sunce, do 23. oktobra. U istoj kući događa se i mlad Mesec, 9. oktobra i što se novca tiče, stvari izgledaju dobro. Mogli biste da dobijete ponudu za novu saradnju od prijatelja ili grupe s kojom ste pre sarađivali ili još uvek sarađujete. Imaćete priliku da svoje kreativne i originalne ideje testirate, čak i one ideje koje se niste usudili da pretvorite u delo do sada. Imajte na umu činjenicu da je Venera, planeta koja vlada kućom novca Device, retrogradna od 5. oktobra i može doneti zbrku i nesporazume, na primer, kada pregovarate o plati za novo radno mesto ili kroz saradnju. Ovo će se manje odraziti na one koji pregovaraju o prilivu novca na poslu koji rade duži vremenski period, za isto preduzeće.

Drugi deo meseca je povoljan za otplatu dugova. Nemojte stvarati nove dugove, podizati kredit ili se zaduživati na neki drugi način i pokušajte da se uklopite u granicama sadašnjih primanja, jer ćete tako uspeti da rešite neplanirane troškove. Na profesionalnom polju mogli biste puno toga da ostvarite, najviše kroz saradnju s drugima. Vreme je da iskoristite svoje znanje, čak i da ga obogatite. Možda se vratite na fakultet, prijavite ispite koji su vam ostali ili upišete kurs koji ste hteli, ali niste imali vremena ili volje do sada.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki horoskop za vladavinu Vage: šta očekuje vaš znak u ljubavi, poslu i zdravlju (do 23. oktobra 2018. godine)

VAGA

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom. Od 5. oktobra 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. oktobra pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. oktobra sledi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni kada trošite novac. Uran, smešten u jednoj kući novca Vage (zajednička sredstva, novac bolje polovine, nasleđe), ukazuje na novčane poteškoće koje uzrokuju drugi.

U prvoj polovini oktobra Uran pravi opoziciju s Merkurom, a u drugoj polovini sa Suncem. To ukazuje na ulazak u rizik zbog želje da zaradite više ili na neočekivane veće troškove i izdatke. Vreme je za promene, budite umereni s trošenjem i nemojte se oslanjati na prijatelje kada zaškripi. Ako sarađujete s preduzećima iz inostranstva, budite na oprezu. Prilikom razmene može doći do neočekivanih faktora koji će pobrkati stvari u potpunosti. Uz pun Mesec 24. oktobra neke Vage osetiće potrebu da donesu drastične odluke u vezi svoje karijere. Budući da Mesec vlada vašom karijerom i društvenim statusom, a pun Mesec se događa u kući novca, vaš priliv novca i mogući dugovi zavise od vaših profesionalnih odluka.

ŠKORPIJA

Na poslu će se neke stvari događati iza zavese, može doći i do sukoba s nadređenim osobama, a možda saznate da imate tajne neprijatelje. Neke Škorpije mogu upasti u rupu koju su kopali nekom drugom ili nasesti na sopstvene spletke, verovatno kao rezultat izdaje radnih kolega kojima je to trebalo biti namenjeno. Iz svega se možete izvući s iskrenošću i poštenjem, a nakon 23. oktobra ćete uživati u ostvarenom uspehu na poslu. Neke Škorpije mogu iznenada ostati bez posla, posebno ako su zanemarili pravila na poslu na bilo koji način.

Mars, vladar kuće posla Škorpije, je i dalje u 4. kući Škorpije, što je povoljno za razvoj novih poslovnih smerova, prvenstveno ako se radi o dugoročnim ciljevima i ako se ne traže privremene promene. Jupiter, vladar zarađenog novca Škorpije, je u Škorpiji i očigledno je da vas brine novac tokom oktobra. Budite oprezni pri odabiru saradnika ili partnera i kod potpisivanja novih ugovora. Venera je vladar partnerstva Škorpije i retrogradna je od 5. oktobra, pa ne bi trebalo da se oslanjate na druge već da pažljivo analizirate poslovne saradnje. U tom periodu preispitajte i stavove osoba s kojima sarađujete i izbegavajte ulazak u nova partnerstva.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: STRELAC, JARAC, VODOLIJA, RIBE!

PageBreak

STRELAC

Vladar kuće posla Strelca je Venera i u retrogradnom je hodu od 5. oktobra 2018. godine. Povoljan je period za raščišćavanje i donošenje zaključaka budući da je dosta vremena prošlo i pokazalo se šta ste dobili i ostvarili i šta vam sada najbolje odgovara. Neki poslovni projekti će 10. oktobra postati manje popularni ili će dostići svoj završni krug. Za neke Strelce počinje faza obuke, usavršavanja znanja i veština kako bi našli bolji posao. Nemojte se pokazivati kao ekscentričan inovator, jer ćete drugima delovati previše revolucionarno.

Ako imate posao, pripazite na hijerarhijsku lestvicu i nemojte šefovati pogrešnim osobama, jer će vas to koštati. O stvarima nemojte sami odlučivati, nego pitajte nadređene, posebno u drugom delu meseca. Što se novca tiče, čini se da sve funkcioniše kako treba, ako i ne, barem nema prigovora i svađa. Imaćete novih prilika za zaradu novca i ostvarenje veće materijalne stabilnosti. Ako sarađujete s inostranstvom ili sanjarite o odlasku u inostranstvo, stvari neće teći baš onako kako želite i neće vam odgovarati neočekivane situacije i zato ćete se predomisliti. Zbog izraženih dilema ovo nije lagan period za Strelce pred kojima je specijalizacija ili koji moraju odabrati smer za dalje u životu.

JARAC

Venera vlada i poslom Jarca, ali je retrogradna od 5. oktobra. Prolazi kroz kuću grupa i većih organizacija i na tim poljima može doneti poteškoće. Vreme je da procenite saradnje, grupne projekte i zajedničke interese (ako ih ima) i da proverite da li društvene grupe i dalje rade za vas i slično. Više pažnje posvetite i projektima putem interneta i pažljivo birajte način promocije i saradnike. Može doći i do tehničkih problema. Morate biti strpljivi ako stvari ne napreduju onoliko brzo koliko se nadate. Prihod od posla može kasniti i poremetiti vaše planove.

Mlad Mesec 9. oktobra 2018. godine u kući karijere i društvenog statusa Jarca govori o inovacijama i donosi osveženje u profesionalnom životu. Otvoriće se nove prilike, možda za nove saradnje, dogovore, novi smer i slično. Motivacije i organizacijskih sposobnosti neće vam nedostajati i krenućete smerom koji vam bolje odgovara. Novac neće biti problem, ali biste mogli puno da potrošite na putovanja ili ćete imati nepredvidive i neizbežne troškove. Bilo bi idealno da imate nešto novca sa strane za takve situacije.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki ljubavni horoskop za oktobar 2018. godine

VODOLIJA

Vaša 10. kuća (karijere i društvenog statusa) je puna planeta tokom oktobra 2018. godine. U vašoj 10. kući se sreću Venera, koja kreće retrogradnim hodom 5. oktobra, Jupiter, Merkur (od 10. oktobra) i Sunce (23. oktobra). Možete očekivati pojavu posebnih poslovnih prilika, ali će biti potrebno vreme da se realizuju. Uz strpljenje i upornost mogli biste da započnete novi posao ili saradnju. Kada se radi o poslovima i saradnjama s inostranstvom, posebno uvozom i izvozom, trebalo bi da pripazite. U drugoj polovini meseca imaćete više snage da se izborite za ono što smatrate da vam pripada, što će rezultirati unapređenjem ili prepoznavanjem vaših zasluga ili doprinosa nekom projektu, u javnosti.

Kroz posao ćete se susresti s rivalstvom i to ne konstruktivnim, nego rušilačkim, sa saradnicima ili radnim kolegama, možda čak i s boljom polovinom. U takvim situacijama budite oprezni. Što se novca tiče, dugovi će vam zadati glavobolje i zato radite više kako biste uspeli da ih otplatite. Ako imate u planu da ulažete u nekretninu ili da kupite nekretninu, suočićete se s poteškoćama ili ćete morati da platite više. Ponovo razmislite o svojim dugoročnim planovima i strategiji.

RIBE

Neki novčani problemi će vas toliko brinuti da ćete razmišljati o pozajmici, kreditu ili prodaji dobara. Neki će želeti da se reše hipoteke ili da prodaju kuću ili stan i kupe nešto manje kako bi imali manje izdatke. Ako imate u planu selidbu, savetujemo da jasno i realno odredite i proračunate koliko sredstava će vam biti potrebno da biste to ostvarili. Novac može biti razlog svađe s osobom ili osobama koje vam duguju novac. Nemojte vršiti pritisak, budite strpljivi i postavite se diplomatski.

Kako bi povećali priliv novca, moraćete da napravite neke izmene, možda da odložite početak saradnje ili prekinute saradnje koje vas koče. U nekim slučajevima raskid dogovora s organizacijama, saradnicima i slično, može doneti gubitak i još veće dugove i zato dobro razmislite o svakom potezu. Odluke koje donesete moraju da otvore nove horizonte i mogućnosti na privatnom i poslovnom polju. Ako ste nezaposleni, a dugovi sve više rastu, pristanite na posao koji je privremen, jer vam ipak može pomoći da prebrodite trenutnu krizu, dok se ne pojavi nešto bolje.

Izvor: Tarot horoskop