OVAN

Septembar 2018. godine je mesec koji donosi dobre rezultate u poslovnom životu i bolju zaradu. Prve dve dekade meseca su obećavajuće. Donosićete važne odluke i odlučno ćete koračati prema većoj materijalnoj stabilnosti. Sredstva sa kojima raspolažete koristićete mudrije i postićićete veću učinkovitost, inspirisaćete okolinu i pokazati se tako u poslovnom i društvenom životu. Tri kuće materijalnog dobra, posla i novca Ovna podržane su Velikim trigonom u zemljanim znakovima, koji uključuje Urana (u Biku), Saturna (u Jarcu), Sunce (u Devici do 23. septembra) i Merkura (u Devici, u periodu od 6. do 22. septembra). Mars, vladar Ovna, isto tako prolazi kroz vašu kuću karijere i društveno - profesionalnog ugleda, do 11. septembra. Izdržljivi ste, imate puno snage i dobru koncentraciju na detalje, posebno nakon 6. septembra. Vreme je da pokrenete one najambicioznije planove i da delujete odlučno kako bi ostvarili dugo željene ciljeve. U profesionalnom životu ukazaće vam se puno novih prilika. Savršeno je vreme za razvoj vlastitog posla i dobijanje pozajmica. Ako ste nezaposleni, sreća je na vašoj strani tokom septembra 2018. godine. Izražavaćete se sa lakoćom i znaćete šta treba i kada treba da kažete. Briliraćete u pregovorima! Doradite CV i šaljite ga na što više mesta. Na razgovore krenite bez oklevanja i pregovarajte o uslovima. Nakon 11. septembraa savetujemo da više pažnje posvetite zajedničkim projektima ili dobrima.

BIK

Veliki trigon u zemljanim znakovima, kojeg prave Uran (smešten u Biku), Saturn (u Jarcu), Sunce (u Devici do 23. septembra) i Merkur (u Devici u periodu od 6. do 22. septembra podržavaju vaše kuće ličnog razvoja i kreativnosti. Planete koje prave Veliki trigon povezane su s novcem i karijerom Bika i zato na ta područja trebate usmeriti pažnju, jer možete ostvariti veliki uspeh. U ovom periodu vaši se talenti mogu pokazati u najboljem svetlu, kao i proizvodi koje želite plasirati na tržište ili usluge koje nudite. Ako vodite vlastiti posao, moći ćete da ostvarite dobre dogovore. Harmoničan aspekt između Jupitera i Plutona, jačeg je uticaja u periodu od 6. do 18. septembra i ukazuje na dobit kroz saradnju sa inostranstvom, partnerstva, oglašavanje, obrazovanje ili pravna pitanja. Mars kreće direktnim hodom 11. septembra 2018. godine u kući karijere i društveno - profesionalnog statusa Bika. Budući da je u blizini Južnog čvora, može doći do kašnjenja ili ponavljanja grešaka iz prošlosti kada se radi o poslovnim saradnjama. Pazite na koji način razgovarate s poslovnim partnerima, kolegama, saradnicima i slično. U drugoj dekadi meseca može doći do blokada u komunikaciji. Obratite pažnju na ono što vam drugi govore. Merkur, vladar novca Bika, 22. septembra ulazi u kuću posla, u pratnji Sunca 23. septembra. Na poslu ćete ostaviti dobar utisak ili, ako tražite novi posao, imaćete sjajne izglede da ga i dobijete. Nadređeni će tražiti više od vas, pa ćete osećati pritisak i stres, ali finansijski rezultati će biti jako dobri, posebno ako pokažete volju i predložite svoje originalne ideje.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA SEPTEMBAR 2018. godine

BLIZANCI

Septembar je povoljan mesec za posao i novac. Moći ćete si priuštiti nešto što želite kupiti duže vremena. Veliki trigon koji prave Uran (smešten u Biku), Saturn (u Jarcu), Sunce (u Devici do 23. septembrai Merkur (u Devici u periodu od 6. do 22. septembra), uključuje jednu od kuća Blizanaca koju povezujemo sa novcem. Jupiter, smešten u kući posla Blizanaca, pravi harmoničan aspekt sa Plutonom (smešten u kući zajedničkih dobara Blizanaca, računa i nasleđa). Pluton vlada kućom posla Blizanaca, a kroz aspekt sa Jupiterom ukazuje na to da ćete za uloženi trud biti nagrađeni, priliv novca voljene osobe će se povećati ili ćete ostvariti značajnu dobit kroz saradnju (zato što Jupiter vlada kućom partnerstva Blizanaca). Na poslu ćete dobiti bonus ili nagradu ili ćete biti u dobroj prilici za pregovore o povišici ili dodatnoj zaradi. Ako sa sadašnjim poslom niste zadovoljni, naći ćete alternativu. Ako ste nezaposleni, tokom septembra imate šansu za pronalazak novog posla. Važno je da probate, da date ono najbolje od sebe. Zemljani znakovi pomažu pri stabilizaciji stvari uopšteno, a to znači da ćete poboljšati svoje finansijsko stanje, čak iako imate dugova ili neočekivanih troškova. Za neočekivane finansijske poteškoće brzo ćete naći rešenja.

RAK

Mars, planeta koja vlada karijerom Raka, vraća se u 8. kuću Raka 11. septembra 2018. godine. To je kuća koju povezujemo s novcem (resursi, sredstva, dobit, pozajmice, računi). Možda je ovo najbolje za Rakove koji rade u bankama, ali i za one koji žele dovesti u red navike vezano za novac, trošenje, dugove itd. Tokom septembra imaćete priliku da promenite sve ono sa čime ste nezadovoljni i što vam zadaje glavobolje još od maja. Novac može postati razlog za svađe, posebno kroz zadnje dve dekade meseca. Imajmo na umu i to da je Mars oko Južnog čvora, što ukazuje na mogućnost ponavljanja grešaka vezano za finansije. Budite na oprezu sa svim što ima veze sa online transakcijama, virtualnim novcem i finansijskim nagađanjima. Ako tražite promaknuće, mogli bi se suočiti sa poteškoćama i naglim preokretima. Na primer, u rukovodstvu može doći do naglih promena i shvatićete da više niste predviđeni za promaknuće. Ne upuštajte se u intrigantne stvari i nemojte tražiti brz i lak novac. Budući da je Jupiter, vladar vaše kuće posla, u kući kreativnosti i zabave, ako idete na godišnji odmor, mogli bi posao poneti sa sobom. Neki Rakovi mešaće posao i zabavu.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: LAV, DEVICA, VAGA, ŠKORPIJA!

PageBreak

LAV

Saturn, vladar kuće posla Lava, prisutan u istoj kući, kreće direktnim hodom 6. septembra i pravi Veliki trigon u zemljanim znakovima s Uranom, Suncem i Merkurom. Ovaj astrološki sklop planeta podržava materijalno - profesionalne kuće i donosi sjajne mogućnosti za vaš profesionalan život. Mars, vladar kuće karijere Lava, u direktnom je hodu, što znači da možete ostvariti dobar napredak na poslovnom planu, možda posao koji duže vremena želite sada postane dohvatljiv ili će na sadašnjem poslu doći do povoljnijih uslova, posebno kada se radi o odnosima sa nadređenim osobama. Sa lakoćom ćete se naći u centru pažnje, isticati se, ali to neće proći bez rasprava i poteškoća, posebno u drugom delu meseca. Sklonost izazivanja autoriteta neće vam koristiti. Svoje mišljenje iskazujte na manje agresivan način i kontrolišite emocije. U suprotnom može doći do raskida veza i propadanja poslovnih dogovora. Prolazak Sunca kroz vašu kuću priliva novca, do 23. septembra, uz pratnju Merkura do 22. septembra, povoljno je za finansije, koje se mogu popraviti. Ipak, može doći do troškova za uređenje vašeg doma. Ovog puta budite realniji i nemojte dopustiti da vas privuku luksuzni predmeti.

DEVICA

Merkur, planeta koja vlada karijerom Device, je u Devici do 22. septembra. Na prvom mestu biće raščišćavanje profesionalnog života, napredovanje ili izbor novog profesionalnog smera. Bićete bolji no ikada u pregovorima i razrešavanju opterećavajućih finansijskih problema. Venera, planeta koja vlada novcem Djevice, 9. septembra ulazi u vašu kuću komunikacije, učenja i razmena ideja. To znači da ćete pregovarati o otplati dugova, ratama ili drugim finansijskim temama, a poslovno, sjajni su načini da projekti i pregovori ispadnu vama u korist. Mars, planeta koja vlada vašim zajedničkim sredstvima, dobiti, pozajmicama, porezima, finansijama i nasledstvom - ulazi u vašu kuću posla 11. septembra. Ali, Mars pravi kvadrat sa Venerom i Uranom, što može ukazivati na pogrešnu procenu kada se radi o prihodima ili dodatne troškove koji će osiromašiti vaše finansijsko stanje. Uz težak rad otplatićete neke dugove ili veći deo pozajmice. Neke Device će se tokom septembra osećati kao da samo rade da bi otplatili dugove, ali na kraju to donosi zadovoljstvo i mir. U poslednjoj dekadi meseca popraviće se finansijska situacija, ali mogli bi pasti pod iskušenje i potrošiti novac na nepotrebne stvari. Koncentrišite se na poslovne ciljeve i zadnji dani septembra sigurno donose neočekivano ispunjenje.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki ljubavni horoskop za septembar 2018. godine

VAGA

Venera, vladar Vage, ulazi u kuću zarađenog novca 9. septembra 2018. godine i pridružuje se Jupiteru. Bićete svesniji svoje vrednosti u poslovnom svetu, samopouzdaniji, ali istovremeno ćete odmeravati po lestvici materijalnih vrednosti. To znači da ćete preterati sa trošenjem, misliti kako je sve dozvoljeno i kako sebi možete priuštiti bilo šta, koliko god koštalo. Ali, nakon početne euforije šopinga osetićete gorak ukus onog nakon, a to je prazan novčanih i novi dugovi. Osim toga mogli bi imati iznenadne troškove za dom ili rođenje deteta. Delujte promišljeno, proverite s kojim iznosom raspolažete i tražite akcije pri kupovini. Tako se nećete uvući u dugove. Porodica će pripomoći ili ćete imati dobit kroz nekretnine. Porodica može pomoći i da ostvarite promene, da bolje upravljate svojim troškovima i da otplatite barem jedan dug. Neke Vage mogu imati problema sa bankom zbog neisplaćenog duga ili neplaćenih računa. Budite oprezni i nećete se naći u kritičnim situacijama. Neke Vageugodiće članovima porodica i kupiće voljenima darove. Septembar je povoljan mesec za traženje povišice na poslu ili pronalazak bolje plaćenog posla.

ŠKORPIJA

Najbolje rezultate ostvarićete kroz zajedničke projekte i timski rad ili saradnjama sa većim firmama, kroz promovisanje posla putem interneta, učestvovanje u humanitarnom radu i pomaganju. Prolazak Sunca kroz 11. kuću Škorpije, zajedno sa Merkurom u periodu od 6. do 22. septembra ukazuje na dobit kroz poslovno usavršenje. Može se raditi o materijalnoj dobiti, ali prvenstveno je povezano sa vašim ugledom. Imate na svojoj strani osobe koje vas štite i podržavaju i koje znaju kako pogurati i unaprediti vaš posao. Mars, vladar kuće posla Škorpije 11. septembra ulazi u kuću porodice, doma, emotivnih temelja i transakcija vezano za nekretnine. Napet aspekt koji Mars pravi s Venerom i Uranom, pokazatelj je emotivnog stresa i tereta zbog nekih poslovnih događanja ili zato što nemate posao. Neke Škorpije moraće da rade od kuće zbog nekih zdravstvenih poteškoća. Finansijski, bićete uspešni, ali najpre zato što ćete zrelije raspolagati sredstvima koje imate i trošiti mudrije. Prilike za zaradu novca stalno će se ukazivati, posebno u drugom djelu meseca, pa je dobra ideja da odvojite nešto novca na stranu, umesto da to potrošite. Ako nakon 23. septembra, budete imali neočekivanih troškova vezano za dom ili porodice, savetujemo da ne kupujete najskuplje predmete, nego ono što možete priuštiti.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak finansijskog horoskopa: STRELAC, JARAC, VODOLIJA, RIBE!

PageBreak

STRELAC

Septembar 2018. godine je povoljan mesec za ispunjavanje profesionalnih i novčanih ciljeva Strelaca. Stariji projekti će se ponovo pokrenuti ili ćete dobiti novac za koji ste mislili da ga nikada nećete dobiti. Kuća zarađenog novca Strelca izgleda puno bolje nakon 6. septembra kada Saturn kreće direktnim hodom i obećava materijalnu stabilnost. Odličan je period za popravljanje finansijske situacije. Koncentrišite se na pronalazak novih priliva novca. Merkur se pridružuje Suncu 5. septembra u 10. kući Strelca (karijere i društveno - profesionalnog ugleda), kojom vlada i kroz koju prolazi do 22. septembra. Ali, Merkur vlada i kućom partnerstva, što znači da tokom septembra možete ostvariti dobra i profitabilna partnerstva ili ukazuje na sklapanje novih prijateljstva sa osobama koje vam na neki način mogu pomoći da ostvarite napredak u karijeri. Pri napredovanju koristit će vam i privatni izvori. Ako ste nezadovoljni poslom kojim se bavite ili ako nemate posao, uskoro bi mogli naći nešto motišuće, nešto što vam se sviđa, posao u kojem možete uživati i kroz koji ćete imati veću slobodu kretanja. U drugom delu meseca pripazite malo na egoističan dar govora, gledanje sa visine ili izazivanje verbalnog sukoba.

JARAC

Saturn, vladar Jarca, nastavlja direktnim hodom 6. septembra 2018. godine. Ta energična promena pomaže vam da jasnije vidite svrhu, ponovno procijenite privatne i poslovne ciljeve, da prevladate s lakoćom niz prepreka, što se činilo nemogućim. Merkur, planeta koja vlada kućom posla Jarca i Uran, planeta koja vlada kućom novca Jarca, dio su Velikog trigona. U Veliki trigon uključeni su Saturn i Sunce (do 23. septembra) i govore o povoljnom periodu za razvoj posla i poboljšanje finansija. Venera, planeta koja vlada karijerom Jarca i društveno - profesionalnim ugledom, ulazi u kuću društvenog života Jarca 9. septembra i pomaže vam da shvatite da bez saradnje sa drugima i zajedničkih snaga nema uspeha. Samo bi potrošili previše vremena i sredstava i ne bi ostvarili uspeh kakvom se nadate, zato se koncentrišite na zajedničke projekte i oko sebe okupite pouzdane osobe. Venera vam donosi uspeh kada se radi o novcu, popularnosti i neočekivanoj dobiti kroz poslovne poduhvate. Sa druge strane, napet aspekt Venere i Marsa, koji ulazi u kuću novca Jarca 11. septembra, i Urana, vladara kuće novca Jarca, ukazuje na troškove zbog ostavljanja utiska na druge. Izbegavajte financijska nagađanja i rizična ulaganja. Odluke nemojte naglo donositi i nemojte se vraćati na stari obrazac upravljanja finansijama. Mogli bi imati neočekivanih troškova na dom i porodice. Vreme je da dokažete da možete to rešiti na realan i pragmatičan način.

PROČITAJTE JOŠ: POSLEDNJA BROJKA U GODINI ROĐENJA OTKRIVA VAŠU SUDBINU: otkrijte svoju najveću snagu koja vam donosi sreću u životu

VODOLIJA

Profesionalno i finansijski, stvari uopšte nisu loše, premda tokom prve polovine septembra 2018. nećete to tako videti, zato što od sebe i drugih očekujete previše. Možda očekujete preveliku dobit od zajedničkog posla u koji ste ulagali sredstva. Jupiter, smešten u kući karijere i društveno - profesionalnog ugleda, pravi harmonične aspekte tokom septembra 2018. godine. Sjajne rezultate bi mogli ostvariti u poslovnom životu, ali može doći i do iluzija raskoši ili bi mogli davati neutemeljena obećanja. Dobra vest je da ćete imati pomoć uticajnih ljudi, ali nemojte zaboraviti na iskrenost, zakone i moral. Mars se direktnim hodom vraća u Vodoliji i aktivira Južni čvor, što može doneti agresivne postupke, sebičnost i da se radi sve što se poželi bez razmišljanja o tome kako se drugi osećaju. Dobra vest je da imate puno energije, pa tu energiju možete usmeriti u posao, investicije i razradu strategija koja će vas povesti, ako ne u smeru profita, tada zasigurno u smeru razrešavanja dugova.

RIBE

Septembar nije povoljan mesec za partnerstva, sve dok ste skloni idealizovanju i predstavljanju sebe samog u svetlu heroja. Pred vama je hladan tuš i neprijatno buđenje, još više od Saturnova direktnog hoda, 6. septembra, u vašoj kući društveno - profesionalnih grupa i težnji. Nemojte zanemariti savete osoba koje imaju više iskustva od vas, čak iako vam na prvu deluju neprijatno. Neobično je to što ćete se tokom septembra više istaknuti kroz timski rad i zajedničke zadatke i projekte. Ako ste nezaposleni, potražite posao sa više zaposlenih. Određene poveznice s inostranstvom mogu biti od važnosti i mogli bi se prijatno iznenaditi nakon perioda sukoba. Ali, za neke Ribe će biti bolje raskid poslovnih veza sa inostranstvom koje su se pokazale neisplativim i pogrešnim. Finansijski, situacija se može zakomplikovati povratkom Marsa, vladarem novca Riba, u vašu 12. kuću, blizu Južnog čvora. Mogli bi napraviti veće greške u donošenju finansijskih odluka, uprkos činjenici da će biti sve više prilika za zaradu. Možda će vas dočekati stariji dugovi, ali barem ćete ih moći otplatiti, ukoliko budete oprezni i ne potrošite novac na bespotrebne stvari. Na primer, odlučićete se za više putovanja ili trošiti više nego što možete priuštiti. Savetujemo da pažljivo raspolažete sredstvima.

Izvor: Tarot horoskop