Dnevni horoskop - Mesec (Jarac) u sekstilu je sa Jupiterom (Škorpija) i donosi uspeh na emotivnom i materijalnom polju, piše Lovesensa. Ovaj aspekt donosi nam pozitivan životni preokret, pa će mnogi znakovi uživati u centru pažnje i dugo željenom napredovanju. Vreme je za optimizam!

Uran donosi ljubavnu harmoniju i savršen romantični plan u život rođenih u znaku Device. Velika bliskost sa partnerom i vaš magičan pakt sa anđelima ljubavi, čini da svaki dan osećate da ste vas dvoje pobednički tim u trci za sreću. Moguće je da ćete imati razmirice oko toga da partner ne sme da ugrožava vašu privatnost, ali svaki sukob završava se nežnim poljupcem. Od sumraka do svitanja prati vas najlepša čarolija ljubavi.

Usamljene Device danas će upoznati zanimljivu osobu, ali u toku dana ne očekujte neki važan razvoj situacije. Zato će Device maštati i odlučiti se za akciju. Podsetiće se čarolije zavođenja i u sebu će probuditi erotsku energiju, a ako budu odvažne, očekuju ih noći pune vatrene ljubavi.  Na poslu vas očekuje nerazumevanje kolega, klijenata i partnera, a mnoge Device neće uspeti da izbegnu stres. Međutim, magični Uran dolazi u pomoć i reševa svaku situaciju bez dodatnih komplikacija. Ovaj dan završavate kao pobednik!

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA JUL 2018: koji znaci treba da se čuvaju uticaja retrogradnih planeta

PRECIZAN LETNJI HOROSKOP ZA 2018: evo kakva ljubavna sudbina vas očekuje (PO DATUMIMA)

KAKO PREPOZNATI POREMEĆAJ HORMONA ŠTITNE ŽLEZDE: simptomi i komplikacije bolesti u mladosti, trudnoći i starosti

ŠTA DONOSI PUN MESEC U JARCU: kucnuo je čas za vašu odluku! (28. jun 2018. godine)

Pun Mesec u znaku Jarca predstavlja kraj jednog perioda, odbacivanje negativnih emocija i snagu za novi životni početak, a evo šta nam horoskop predviđa!

Mesec će 28. juna završiti svoj ciklus na 6. stepenu Jarca, tik do retrogradnog Saturna. Obaveze, dužnosti, ciljevi, dugovi, karma, prošlost, sve to povlači za sobom ovaj Mesec u Jarcu.

Kako sam Saturn šeta već neko vreme znakom Jarca, navodi nas da se pozabavimo našim vrednostima i dužnostima, predanim radom i ciljevima. On je još sredinom aprila krenuo retrogradno te nas nagnao i da zavirimo unutar sebe i potražimo snagu i sigurnost da smo na dobrom putu.

PROČITAJTE JOŠ: NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 24. JUNA DO 1. JULA 2018. GODINE: oprez za Blizance, Ribe osvajaju sve

Sadašnji Mesec u Jarcu samo će još više pojačati tu energiju kako bismo zavirili u sebe same, jer mi smo sebi najbolji učitelji i vodiči, kroz sva iskustva koja prolazimo i na temelju svega što smo do sada naučili.

Osim retrogradnog Saturna, u ovom periodu su retrogradne još četiri planete – Neptun, Pluton i Jupiter, a od 26. juna upravo i Mars započinje svoju introspekciju, ali u znaku Vodolije.

Sve te planete zajedno nam malo otežavaju planove za neke nove početke. Sada je bolje da u ovo vreme još malo izanaliziramo sve što smo do sada prošli, i da preispitamo neke svoje odluke da li su možda bile prenagle.

Vreme punog Meseca idealno je za završetke, ali i za kompletiranje nečega što nam se nakuplja već duže vreme. Dakle, vreme punog Meseca ne odnosi se uvek na potpuni kraj nečega, nego može samo značiti finaliziranje jednog perioda kako bismo mogli preći na viši nivo.

Njegova punoća događa se u znaku Jarca, ali Mesec se u ovom znaku baš ne snalazi dobro, jer njemu je mesto u upravo suprotnom znaku Raka. Zbog toga svaku svoju emociju pokušava racionalizirati, staviti u neke okvire i pronaći prave razloge za njih.

Ukoliko u tome ne uspe, odbaciće nepotrebne emocije, za koje će smatrati da su suvišne. Mesec u Jarcu nema vremena za emotivne drame, niti preterane izlive ljubavi, kada postoji toliko drugih, za njega važnijih stvari, kojima se treba baviti, a koje na kraju donose neku životnu svrhu. Zato ovog puta izlivi emocija, ako nemaju onu istinsku i pravu utemeljenu vrednost, neće naići na plodno tlo.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa!

PageBreak

Sa jedne strane Sunce u Raku toliko želi da se bavimo intimnošću, porodičnim pitanjima, našim emocijama, brizi za decu i partnerom, ali Mesec na to odgovara hladnoćom, kao da je oko sebe postavio zid, jer ne shvata čemu tolika drama kada ima drugih stvari, poput nagomilanog posla u kancelariji, planiranja budućnosti i svih drugih obaveza.

Još uvek je aktuelna opozicija Venere iz Lava naspram retrogradnog Marsa u Vodoliji, a ta opozicija još više pojačava tenziju tog odnosa. Venera bi da joj se udvara i da bude važna u oku posmatrača, da je obasipa ljubavlju, pažnjom i poklonima, dok Mars je samo nezainteresovan, pa čak i distancirano i hladno, gleda i potpuno kulerski se pita što to ona izvodi, a ne znajući da se nosi sa tim, još se više povlači u sebe.

Osećajno Sunce u Raku i Venera u Lavu prepuna ljubavi, nailaze na hladnoću i zid Meseca i Saturna u Jarcu te retrogradnog Marsa u Vodoliji. S obzirom na to da nam je Uran u Biku već doneo neke promene i u odnosima, sada će se samo još više pojačati tu nesrazmeru želje za toplinom i ljubavlju i želje za samoćom i bavljenju mnogim puno važnijim ličnim, ali i društvenim stvarima.

Zato, za neke bi ovaj period mogao značiti zahlađenje ljubavnih odnosa ili pucanje veza koje nemaju čvrste temelje i ne mogu podneti želju za slobodnim delovanjem partnera. Jer Uran u Biku kreće nas učiti upravo tome, slobodnoj ljubavi, ljubavi koja ne okuje partnera, nego mu daje potpuno pravo da bude ono što on jeste.

PROČITAJTE JOŠ: MESEČEV HOROSKOP DO 30. JUNA 2018: šta vašem znaku donosi mlad Mesec, a šta pun Mesec

Ako nekome date slobodu, a ako je ljubav zaista prava i duboka, ona će potrajati još dugo. Najteže je voleti distanciranu osobu kojoj niko nije zapravo potreban, a to je ono čemu nas sada uči Uran u Biku – iskreno voleti osobu, koja nam možda nije uvek dostupna. Ali, zauzvrat ćemo dobiti stabilnost, toplinu i vernost.

Naravno, u svom tom haosu najvažnija je komunikacija, ona otvorena i iskrena, koja zna slušati, jer Merkur je još uvek, na zadnjim stepenima Raka, pa ipak malo daje nadu za saosećanje. Ali, kako je i on u ugroženom kvadratu s Uranom iz Bika, ali daje nenadane emocionalne ispade, a pomalo i tvrdoglavost i nerazumevanje.

Ali, kao i svaki težak period, tako i ovaj sadašnji nije večan, a svaka situacija, dobra ili loša, ima svoje razloge zašto se događa. Ovaj puta to su karmičke lekcije iz prošlosti, koje sada imamo priliku osvestiti i na njima nešto naučiti, ponajviše one kojima učimo koje su naše prave vrednosti i ciljevi u životu.

Podstaknuće nas da malo razmislimo koji su nam to prioriteti kojima zaista težimo i da li se nalazimo na putu da ih i ostvarimo. Jer ako nismo, možda bismo trebali promeniti nešto, možda samo svoje poglede iznutra, jer ipak sve kreće od nas samih. Menjajući sebe, svoja uverenja, menjamo svoj životni put, ali i svet oko sebe.

Tekst: Ana Mandić

Izvor: Astro portal