Jednom godišnje, Venera, planeta ljubavi i novca, prelazi preko znaka Lava, ali to ne znači da svake godine obrazuje iste aspekte sa tranzitnim planetama. Ove godine, 13. juna, Venera ulazi u peti zodijački znak, u kome ostaje do 10. jula, kada prelazi u znak Device. Pozicija Venere naglašena je u Biku, Vagi i Ribama, zbog čega će predstavnici ovih znakova najviše osetiti njen uticaj. Zbog aspekata sa Marsom, Saturnom i Uranom, biće pogođeni i Ovnovi, Škorpije, Jarčevi i Vodolije.

Venera će biti u harmoničnom aspektu sa Merkurom u Raku, a u napetim aspektima sa retrogradnim Marsom u Vodoliji, retrogradnim Saturnom u Jarcu i, prvi put posle 84 godine, u kvadratu sa Uranom u Biku. Dobra vest je što Saturn i Uran, planete prošlosti i budućnosti, obrazuju trigon, što odgovara onima koji planiraju ulaganje u poslove sa novim tehnologijama i proverenim partnerima.

Venerin polusekstil sa Merkurom, simbolom komunikacija i posla, do 19. juna pogoduje preduzetnicima koji nameravaju da otvore kafić, restoran ili turistički objekat. U trećoj dekadi meseca, bilo bi dobro da se zadrže na pregovorima sa potencijalnim investitorima ili partnerima.

Zbog opozicije između Venere i Marsa, koji retrogradnim hodom prelazi preko Vodolije, ne bi trebalo po svaku cenu ulaziti u poslove sa strancima, niti planirati saradnju s njima na duže staze, jer su mogući finansijski gubici.

Inkonjunkcija između Venere i retrogradnog Saturna u Jarcu upozorava da se ne raspravljate sa poslovnim i ljubavnim partnerom. Saturn simbolizuje čekanje i odugovlačenje, a Venera posao i emocije, a kada se ove planete nađu jedna nasuprot drugoj, uvek će preovladati uticaj teškog, sporog Saturna.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP VAM MENJA SUDBINU: šta će vam doneti opasni Kiron u Ovnu (do 2027. godine)

Prvi put posle 84 godine Venera obrazuje kvadrat sa Uranom na početnim stepenima Bika, aspekt čiji će se uticaj najviše osećati do sredine juna, a zatim od 30. juna pa sve do 6. oktobra. Pošto Venera simbolizuje novac, a Uran neočekivane situacije, analogija je jasna - novac pritiče, ali još brže odlazi na neke neplanirane izdatke. Zato bi u periodu od 30. juna do 6. oktobra, trebalo izbegavati kupoprodaju nekretnina, zemlje, pokretanje poslova u vezi sa proizvodnjom hrane, naročito organskog porekla. Budući da je Venera i simbol ljubavi, mnogi će biti razdvojeni od partnera, zbog događaja na koje neće moći da utiču, najčešće, partnerovih čestih putovanja zbog posla.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa!

PageBreak

Opozicija između Venere u petom astrološkom polju Ovnova i njihovog vladaoca Marsa u 11. polju predstavlja upozorenje da se ne zaleću sa ulaganjima u poslove ili saradnju sa strancima, naročito ako se bave nekim umetničkim zanimanjem ili sportom.

Vladalac Bikova, Venera u polusekstilu sa Merkurom u astrološkoj kući posla, donosi novac, dok ostali aspekti opominju Bikove da budu oprezniji ukoliko planiraju saradnju sa strancima, a izuzetak su partneri sa kojima su nekada uspešno sarađivali.

Merkur, vladalac Blizanaca u Raku, pod uticajem Venere iz njihovog trećeg astrološkog polja, najavljuje mogućnost da Blizanci ostvare zaradu preko privatnog posla, ako se bave turizmom, ugostiteljstvom, transportom, trgovinom.

Rakovi su u najboljem položaju, zbog moćnog trigona između Jupitera u Škorpiji i Neptuna u Ribama, kao i zbog pozicije Venere u kući ljubavi i novca. Ako poslovno sarađuju sa emotivnim partnerom, tim bolje, jer će biti uspešni.

Zbog planete ljubavi i novca u njihovom astrološkom polju ličnosti, Lavovi će do 10. jula biti omiljeni i rado viđeni u društvu suprotnog pola. Što se posla tiče, dobiće ponudu za saradnju sa strancima, ako se bave umetnošću ili sportom.

PROČITAJTE JOŠ: 6 stvari u kući koje kradu bogatstvo: evo koji predmeti sprečavaju da NOVAC uđe u vaš dom (FENG ŠUI)

Venera u astrološkoj kući tajni, u neharmoničnim aspektima sa Uranom i Marsom koji retrogradnim hodom prelazi preko astrološkog polja posla Devica, one mogu da kasne sa realizacijom nekih obaveza, zbog više sile.

Budući da Venera upravlja Vagom iz Lava, znaka koji zahvata njenu 11. astrološku kuću, i to pod uticajem Merkura iz Raka, Vagama će se isplatiti saradnja sa mlađima, naročito vodenim znacima. Preko interneta mogu da upoznaju šarmantnu osobu.

Zbog opozicije između Marsa koji upravlja Škorpijom i Venere u njihovom desetom astrološkom polju, predstavnici osmog zodijačkog znaka trebalo bi da izbegavaju rasprave sa nadređenima. Moguć je iznenadni susret sa osobom koja će dosta uticati na dalji tok njihove karijere.

Aspekti koje Venera u devetom astrološkom polju Strelaca obrazuje sa Uranom u Biku opominju predstavnike ovog znaka da budu oprezniji prilikom sklapanja poslova i dogovora sa strancima. Još uvek se ne preporučuje potpisivanje ugovora.

Kvadrat između Venere, planete novca, i Urana, planete iznenađenja, koja pored Saturna upravlja Jarčevima, upozorava predstavnike desetog zodijačkog znaka da budu oprezniji sa novcem, naročito ako planiraju kupoprodaju nekretnina.

Mars u Vodoliji i njihov vladalac Uran obrazuju napet aspekt sa Venerom, zbog čega bi riziku sklone Vodolije trebalo da povuku ručnu i dobro razmisle pre nego što ulete u neki poslovni aranžman, naročito sa strancima.

Venera u astrološkoj kući posla Riba, pod uticajem Merkura iz Raka, pogoduje predstavnicima poslednjeg zodijačkog znaka koji se bave umetnošću, naučnim radom ali i sportom. Trigon između vladalaca Neptuna i retrogradnog Jupitera donosi im zaradu.

Tekst: Marina Jungić Milošević

Izvor: Novosti