Kiron, Chiron, Hiron... predstavlja našu najdublju ranu i sve ono što uradimo na sebi da bismo tu ranu iscelili.

Poslednjih osam godina Kiron je putovao sanjivim i osetljivim znakom Riba, a sada je došlo vreme da se preseli u znak Ovna, znak ratnika i pustolova. Iako Ribe predstavljaju blaženstvo ili nešto božansko, one takođe stvaraju zavisnost, a to smo videli proteklih godina, širenjem zavisnosti, ali i u sve većom opčinjenošću tehnikom i gubitkom socijalizacije koju su donele društvene mreže i internet.

Ovan je prvi znak Zodijaka i povezan je sa razvojem ličnosti. Pod uticajem Ovna, moraćemo da otkrijemo moć u sebi, da krenemo u akciju, te da se borimo za svoja uverenja i želje. U astrologiji, Kiron simbolizuje naše najdublje rane, strahove i duhovnu transformaciju koju svako od nas treba da prođe. U zavisnosti od položaja u natalnoj karti, Kiron donosi isceljenje rana i uči nas životnim lekcijama. Bez obzira na to gde se natalni Kiron nalazi, njegov prelazak u znak Ovna imaće uticaj na sve znakove Zodijaka.

PROČITAJTE JOŠ: GODIŠNJA NUMEROLOGIJA PREDVIĐA BUDUĆNOST: evo kakva nas sudbina očekuje u 2018. godini

Kiron ulazi u Ovna 17. aprila 2018. godine, ali će se vraćati i u Ribe do 2019. godine. Iako ćemo tokom 2018. godine osetiti uticaj i energiju ovog asteroida, njegov pravi uticaj počeće 2019. godine. Obratite pažnju na ono što se bude odvijalo u vašem životu tokom 17. aprila 2018. ali i 17. i 18. februara 2019. godine. Ukoliko se dese neke značajnije promene ili pomaci u vašem razmišljanju, osećajima ili ponašanju, znajte da su te oblasti života koje treba da promenite ili da prilagodite svojim potrebama. Na globalnom nivou, Kiron u Ovnu donosi isceljivanje ega i brigu o samom sebi. Ovo je vreme kada treba da naučimo kako da prihvatimo ko smo i kako da dopustimo našem egu da radi za nas, a ne protiv nas.

Takođe, ovo je i vreme samospoznaje i razumevanje individualnosti pojedinaca, kao i spoznaja naše svrhe postojanja na Zemlji. Kiron u Ovnu deluje fizički, tako da će naša tela biti posebno osetljiva pod ovom energijom i možda ćemo morati da posvetimo veću pažnju svom organizmu i zdravlju. Bilo kakve povrede ili bolesti mogu izaći na površinu, kako bi se jednom zauvek iscelile i izbalansirale. Osećaćemo potrebu da sve završimo brzo, efikasno i naglo. Pod uticajem energije Ovna, osetićemo ohrabrenje i snagu da krenemo dalje.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Važno je shvatiti da su isceljivanje, tuga, bol i žaljenje deo života i iskustva kroz koja svi treba da prođemo. Naše duše su napravljene od bezuslovne ljubavi, pa zbog toga treba sebi da dopustimo da se osećamo i budemo ono što jesmo. Za vreme tranzita Kirona kroz znak Ovna do 2027. godine, svi ćemo početi da prihvatamo sebe i da razumemo neke stvari za koje pre nismo imali razumevanja. Ovo je i vreme kada treba da očistimo i pustimo bilo kakve rane koje su nas sputavale i stvarale bol.

Tekst: Velimir Remić

Izvor: Web astrolog