Dnevni horoskop - Venera i Pluton donose idealnu dozu optimizma i talas sreće na mnogim poljima, a evo koji znak će danas imati priliku da sebe predstavi u najboljem svetlu, piše Lovesensa.

Drage Vodolije, danas vam je pojačana moć zavođenja, a lepim rečima, iznenađenjima i nežnim dodirima učinićete da se partner oseća kao da je na sedmom nebu. Više ništa ne želite da krijete, skinućete masku i predstaviti sebe u najlepšom svetlu, a partner će ponovo biti očaran kao i prvog dana kada vas je ugledao. Očekuje vas noć nežne ljubavi i vatrene strasti!

Sunce i Uran podstiču Vodoliju da nastavi sa zanimljivim inicijativama i poslovnim projektima. Iako vam poslovna situacija trenutno ne izgleda dobro, uskoro vas očekuje važno unapređenje ili odlična poslovna ponuda zbog koje ćete promeniti posao. To nije iznenadna sreća, već rezultat truda koji ste godinama ulagali.

PROČITAJTE JOŠ:

MNOGE ŽENE OVO NIKADA NE BI PONELE U PORODILIŠTE: nećete verovati šta je Kejt Midlton spakovala u torbu za porođaj (FOTO)

HOROSKOP ZA VLADAVINU SUNCA U BIKU: šta nam zvezde predviđaju za ljubav, posao i zdravlje (do 21. maja 2018. godine)

SLATKIŠ KOJI NAS VRAĆA U DETINJSTVO: 3 sastojka za savršene šne nokle kao kod bake (RECEPT + BEZ RERNE)

NEDELJNI HOROSKOP! ASTROLOŠKE PROGNOZE DAN PO DAN: za period  od 16. do 24. aprila 2018. godine

Konačno ste dočekali i Merkurov direktan hod. Moći ćete polako da započnete nove poslove, dogovore i projekte. Merkur u Ovnu traži da se nešto započne, da se krećete i sklapate nova poznanstva, da stvarate, kreirate i budete inovator. Sada je momenat za izgradnju sreće, za misli koje možete pretvarati u dela.

Ovaj Merkur brzo misli, lako se snalazi i kreće. Zato je važno iskoristiti ovaj period za nove planove kao i za njihovo ostvarenje. To ne znači da ćete u ovom periodu smisliti neki plan i odmah ga ostvariti, već je važno napraviti program, način i put kojim bi trebalo ći da bi došli do ostvarenja.

Zato, ne pamtite ništa, iako ovaj Merkur sve potrebne informacije drži u glavi i odlično rukuje svime, ipak uzmite papir i olovku i zapišite sve svoje želje, planove, ideje, jer nakon ulaska u znak Bika, negde će sve te ideje nestati, ili će se javiti milion razloga zašto se baš ta ideja ili plan ne može ostvariti. Lenjost Bika, nema tu energiju i brzinu misli Ovna, u kojem se sada nalazi Merkur.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI ZDRAVSTVENI HOROSKOP ZA APRIL 2018 GODINE: najveći stres u aprilu čeka ova 2 znaka Zodijaka

U ranim jutarnjim časovima, dok Mesec još bude tavorio u znaku Ovna, budite oprezni, posebno sa partnerom jer su Sunce i Mesec u konjunkciji. Dva svetla se spajaju u znaku koji baš nema puno svesti o partnerstvu i drugim ljudima (konjunkcija Sunca i Meseca u Ovnu). Ali ukoliko budete svesni toga i oprezni u komunikaciji, vešto ćete izbeći sukobe i moguće probleme. Oprez u saobraćaju, sa elektrikom i tehnikom, jer kraj Sunca je i Uran i on će od svega napraviti haos.

Manje aktivnosti u kuhinji (Mesec opozicija Uran), jutarnju kafu popijte u gradu, a eventualne male štete, rešavajte u toku dana. Najbolje bi bilo da prespavate određene jutarnje sate, ali kako to često nije moguće, onda se samo smirite, jer od panike i stresa nastaje haos kojim vlada Uran, a ako vama on zavlada, doživećete jedan od Teslinih izuma, ali u negativoj konotaciji. Nije svako za prosvetljenje i izume. Zato, budite strpljivi par sati i čeka vas jedan dobar i vrlo uspešan dan.

Kasnije prvog dana, Mesec je egzaltiran pa su ovo trenuci u kojima možete na miru odraditi sve obaveze, posvetiti se sebi, uživanju i biti zadovoljni. Ma šta radili, ovaj znak uvek nudi energiju u kojoj ćete se osećati dobro, još i ako budete uspešno završili određene obaveze, biće ovo vrlo uspešan dan.

A sa energijom Bika, budi se i Venera, pa već drugog dana ona pravi dva aspekta i to opoziciju sa Jupiterom i trigon sa Plutonom, pa su na pomolu ljubavni susreti i interesantni događaji. Opozicija nije aspekt koji nudi brak i boljitak u partnerstvu (Venera opozicija Jupiter), ali svakako nudi nekakvo partnerstvo.

Ovo su avanturističke priče, ljubavi koje se dese na putu i svakako lakoća ulaska u vezu. Oni koji dugo nisu imali partnera sada lako mogu stupiti u neki odnos, dovoljan je samo pogled, da se sve drugo zaboravi. Ova Venera ne misli (Venera u Biku) ona je putena, ona oseća i strastvena je, a ako tome dodamo još strastvenijeg Škorpiona u kojem se Jupiter nalazi, tu razum nema šta da traži.

Fatalni susret (Venera trigon Pluton) u kojem ćete se sigurno osećati dobro, jer su kod ovakvih pozicija na nebu osećaji izuzetno važni, oni vladaju trenucima. Ovi susreti nisu predviđeni za brak ili nešto trajnije, ali nisu ni slučajni i neće biti zaboravljeni. Zato, nemojte mnogo razmišljati niti očekivati, ali ako se prepustite, dobićete mnogo.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa: sreda, četvrtak i petak!

PageBreak

Kada su finansije u pitanju, ovo su dani u kojima mnogo možete dobiti, investicije i ulaganja mogu doneti velike dobitke, ali ako tako i bude, ništa od tih dobitaka nećete zadržati. Ovaj aspekt (Venera opozicija Jupiter) govori o trošenju, o skupim stvarima, trošenju na užitke i lepotu zato, ako ne želite da upadnete u minus, zaboravite na kupovinu ili “slučajno” zaboravite karticu kod kuće. Novac se lako dobija i još lakše se troši. Opet, s druge strane, novac kruži, sećanje ostaje, a on dolazi i odlazi. Pa eto, dok Mesec ide znakom Bika, potrebno je svima malo opuštanja, ali posle nema nazad.   

Od srede Mesec menja znak i ulazi u znak Blizanaca, Saturn kreće retrogradno, a Sunce pravi konjunkciju sa Uranom, pa izgleda kao da nam Nebo šalje zbunjujuće poruke. Obratite pažnju na Sunce koje se spaja sa Uranom. Ideje koje vam dolaze toga dana, vesti koje čujete od svog pretpostavljenog ili sugestije partnera, izuzetno su važni jer kriju određenu poruku namenjenu samo vama. Lični uspeh dolazi od toga koliko ste sposobni da prepoznate poruke upućene lično vama i koliko ste sposobni da iskoristite ponuđenu šansu.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP ZA VLADAVINU SUNCA U BIKU: šta nam zvezde predviđaju za ljubav, posao i zdravlje (do 21. maja 2018. godine)

Ovo su ponovljene šanse, jer Saturn će vas vratiti da dovršite nedovršeno.

Od četvrtka Sunce ulazi u znak BIka i svest se fokusira na materiju, konkretizaciju i praktičnost. Traže se bogati i imućni partneri, više se ne razmišlja niti se snaga uludo troši, već se fokus prebacuje samo na one konkretne stvari od kojih imate mogućnost zarade i materijalnog dobitka. Sada status više nije bitan, jer se sve prelama preko materijalne dobiti. Uspeh i vrednost kroz prizmu Bika izgleda ovako: Uspešan si onoliko koliko para imaš.

Možda malo pregrubo, ali i nije ukoliko pričamo o ljudima koji su većinu svog života proveli filozofirajući, a svoje talente i sposobnosti uludo bacali. Ako je nešto dar i talenat, ne treba ga se stideti, još manje obezvređivati ga uzimajući ga zdravo za gotovo, već u njega treba ulagati, a kasnije ga materijalizati. Zato ovo vreme (Sunce u Biku) treba iskoristiti na najbolji način za materijalizaciju, stvaranje kapitala i investiranje. Budite samo oprezni šta i koliko jedete, jer su ovo dani hedonizma i uživanja u kojima se vrlo lako pretera.

Sa retrogradnim Saturnom poslednjeg dana kreće retrogradno i Pluton, pa ćete morati sa svime što vam nose brze planete, da se suočite i sa određenim karmičkim dugovima i lekcijama. Potrajaće to, stare stvari će isplivati na površinu, porodične tajne se moraju otkriti, a lažni „dobročinitelji“ će otići. Sve su to lekcije koje vas čekaju i koje morate prihvatiti ma kako one bolne bile. Što brže prihvatite, to ćete dalje krenuti čistiji i spremniji za nove događaje, nove šanse i ljude i naravno za sreću koja uvek traži oslobođenje od starog i polovnog, bilo da su stvari, sećanja ili ljudi. 

Tekst: Paula Ključević

Izvor: Profesionalna astrologija