U petak, 23. marta Mesec je, kao i prethodnog dana, u Blizancima pa je aspektiran od praktično svih planeta. "Mesec u Blizancima vreme je za komunikaciju", objašnjava astrolog Gregori Skot. Sada se apsorbuje iznimno mnogo informacija – možda ćete se osećati i preplavljeni njima – a istovremeno se očekuje mnogo komunikacije.

Venera je u Ovnu, znaku u kojem je "poput bika u prodavnici porcelana", kaže astrolog. Nije posebno taktična, ne zamara se osećajima drugih ljudi, bitno joj je samo ono što se događa (u) njoj, da izrazi sebe i hrabro grabi napred, usredsređena na ono što želi. Planeta ljubavi i lepote u kvadratu je s Plutonom u Jarcu.

PROČITAJTE JOŠ: OPREZ! RETROGRADNI MERKUR U OVNU NAVODI NA GREŠKE: ovo su najgori dani u aprilu 2018.

"Pluton je transformacija vašeg fizičkog života, stoga će s Venerom u Ovnu u kvadratu s Plutonom fokus biti na tome da dobijete ono što želite", objašnjava astrolog. I upozorava da u petak izbegavate odlazak u kupovinu: ukoliko vidite nešto što želite, nećete razmisliti  da li možete sebi to da priuštite i velika je opasnost da potrošite previše novca.

Subota i Mesec u Raku

U petak ćete osećati da se oko vas događa mnogo toga. Iskoristite tu energiju, kao i snažnu volju Venere u Ovnu, da se usredsredite na jedan, tačno određen san u svom životu i krenete za njegovim ostvarivanjem. Uz konfuziju koju će doneti Merkur, od prethodnog dana u retrogradnom hodu, mnoge ćete ljude moći "da zaskočite", zateknete nespremne, pa i tako da dođete do onoga što želite. I u vezama biste mogli uspeti nekog da zavarate i tako da ostvarite cilj da ta osoba počne ljubavnu vezu s vama.

Sledećeg dana, u subotu ujutru, Mesec će preći u znak Raka. I takav je Mesec vrlo komunikativan, ali naglasak je na emocijama i zajedničkim iskustvima. Mesec je u kvadratu sa Suncem u Ovnu pa su "osećati" i "činiti" sada sukobljeni. U opoziciji je sa Saturnom u Jarcu, koji je u tom znaku graditelj koji gradi nešto konkretno. Stoga je sad Mesec pod velikim pritiskom da potisne emocije jer naglasak je na aktivnosti, činjenju i ostvarenju želja.

Usto, u subotu ćete se osećati vrlo zaštitnički nastrojeni prema onima koje volite pa ćete ih braniti ako ko pokuša da im naudi. Postoji i opasnost da nekoga demonizirate, da prema toj osobi usmerite sav svoj bes, koji nužno ne mora da bude opravdan, čak ni da ima veze sa tom osobom, nego da bude izraz vaše frustriranosti zbog potiskivanja emocija. Osećaćete poriv da se sa nekim sukobite – odolite mu i radije se povucite.

PROČITAJTE JOŠ: NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 18. DO 25. MARTA 2018: strastveni susreti za Strelca, oprez za Vodolije

Sreću će vam doneti osećaji

U nedelju je Venera u Ovnu u inkonjunkciji sa Jupiterom u Škorpiji: sreću će vam doneti vaši osećaji i nagon da zadovoljite svoje potrebe na emocionalnom nivou. "Zato u nedelju slušajte svoje osećaje", savetuje astrolog, jer "(su) osećaji i delovanje udruženi i u harmoniji", za razliku od subote, kad su bili sukobljeni, što je izazivalo bes pa je bilo problematično.

"Osećate li, da možete preduzeti akciju na temelju svojih osećaja i da dobijete pozitivan rezultat." Mesec u Raku u trigonu je sa Neptunom u Ribama – njihova povezanost naglašava emocionalnost i intuitivnost. "U nedelju će vas voditi vaši osećaji i snovi. Dopustite im da isplivaju na površinu i delujte na temelju njih – otuda sada dolazi sreća za vas, a ne iz sukobljavanja sa drugim ljudima."     

Tekst: Patricia Lucija Tomasović

Izvor: Sensa.hr