Proleće nam stiže 20. marta u 17 i 15! Sunce ulazi u znak Ovna i pravi kvadrat sa Marsom, a to znači da nas očekuje aktivan, dinamičan ili borben period. Astrolozi preporučuju Ovnovima i Lavovima u podznaku ili znaku da budu fizički aktivni i upozoravaju da može doći do sukoba i svađa. Dobro je uložiti napor da odradite nešto važno. Uzbuđenja može biti, kod nekih i ljutnje, ali Mars u Jarcu "poziva" da se kontrolišemo i pokušamo da konstruktivno radimo na ostvarenju ciljeva. Upornost, istrajnost i trud dovešće vas do cilja.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2018: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje

Mesec u Biku je u trigonu u prepodnevnim satima sa Marsom u Jarcu, što omogućava da se neke aktivnosti dobro odvijaju. Oko podneva Mesec će biti u trigonu sa Saturnom, pa će ovo biti dobro za istajnost, kontrolu i organzovanost na emotivnom ili nekom drugom planu. Kod nekih i na finansijskom, jer je Bik vezan za zaradu i sticanje. Venera koja je u Ovnu u konjukciji je sa Merkurom i ovo dovodi da se mnogo šta može bolje obavljati ako se radi zajedno sa nekim, posebno u večernjim satima. Komunikacija i razmena, zajednički planovi ili saradnja sa partnerom na emotivnim ili poslovnim planu, kao i zajedničke aktivnosti, mogu da dovdu do dobrih rezultata. Vedrinu, šalu, razigranost i dobru komunikaciju budi Venera u konjukciji sa Merkurom Ovnu. Dozvolite da ona nadjača ostale nepovoljne uticaje.

Udružena energija je večeras važna. Strasti su pojačane, kod nekih će voditi u sukob, a kod drugih u strasan ljubavni zagrljaj. U večernji satima Mesec u Biku doneće lepa čulna zadovoljstva i uživanja.

U toku noći i u jutarnjim satima biće u sesktilu sa Neptunom u Ribama, pa će 21. marta započeti pod dobrim uticajem Meseca.

Budite oprezni sa rečima 20. marta, ne pričajte ishitreno o nečemu ukoliko ne razmislite dobro. Poslušajte mudre savete, posebno u večernjim satima.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP PREDVIĐA SUDBINU U 2018. GODINI: evo kako će nas retrogradni Merkur ugroziti 3 puta (GODIŠNJI HOROSKOP)

20. mart je 4. lunarni dan, kada je efekat zvuka i muzike moćan. Povoljan je dan za mantre. Moćno na nas deluju zvučne vibracije. One mogu da prvuku pozitivna dešavnja i da poboljšaju energiju.

Ulazak Sunca u Ovna doneće nam jedan nov period, u kojem će biti više dinamike, aktivnosti, strasti i trošenja energije, kako fizičke, tako i mentalne. Izbegavajte impulsivnost jer ona može da donese greške i neprijatnosti. Slušajte intuiciju jer će vas ona i ovoga puta najbolje voditi. Budite spremni da se pokrenete, da se zalažete i ulažete energiju, ali je važno u periodu Ovna da ima optimizma i enetizijazma, jer je on taj koji će pomoći da prevaziđemo iskušenja ili pritiske.

Ovoga puta to će za mnoge biti lakše kroz neki vid zajedništva i saradnje. Da bi do njega došlo važna je komunikacija, obnavljanje veza i kontakata od ranije od 22. marta kada Merkur krene retrogradno.

Ono što je ipak dobro ovog proleće jeste da Mars u Jarcu donosi mnogima donosi uspeh i mogućnost da dođu do cilja zahvaljujuku trudu, izdržljivosti i jakoj volji. Mnogi će ovog proleća uspeti da ostvare ono čemu dugo teže.

Izvor: Svetlana Milenković-Filipović