Dnevni horoskop predviđa povoljan period za ostvarenje poslovnih ambicija, ali samo jedan znak će osetiti najlepšu magiju ljubavi, piše Lovesensa.

PROČITAJTE JOŠ: Pozitivna psihologija: 3 kratka saveta za uspeh u ljubavi i životu

Spoj Saturna i Merkura rođene u znaku Vodolije podstiče da nastave sa usavršavanjem i ređanjem pobeda. Danas ćete napokon videti rezultate prethodnog rada. Lako razumete zadatke i donosite važne odluke zahvaljujući oštrom umu i fokusiranosti na cilj. Samo tako nastavite, smeši vam se krupan korak ka sreći i uspehu!

Zaljubljene Vodolije danas dobijaju veliku podršku od partnera. Šta god da se događa, u kakvom god da ste raspoloženju, on/ona je tu da vas podrži, razume, savetuje i voli. Budite srećni, jer ćete shvatiti da napokon imate pravu osobu kraj sebe. Vreme je da razmotrite planove i razgovarate o zajedničkoj budućnosti.

Ako tražite ljubav svog života: ove 3 tajne će vam pomoći da upoznate srodnu dušu

"Ljudi misle da je srodna duša neko ko vam savršeno odgovara, i to je ono što svi žele. Ali prava istinita, srodna duša je ogledalo, osoba koja vam pokazuje sve ono što vas zadržava od napretka, osoba koja vam ukazuje da sami možete promeniti svoj život." - Elizabet Gilber

Da li čeznete za povezivanjem s posebnom osobom na dubok, ličan način, pun ljubavi? Da li želite da osetite svoje srce kako "skače" od sreće jer ste zaljubljeni?

Ponekad zapnemo u svojim zauzetim životima i zaboravimo kako je neverovatno biti zaljubljen i povezan s nekim na jako dubok intimni i duhovni način. Možda provodimo svoje vreme čeznući za neverovatnom ljubavi u svom životu, umesto da preduzimamo stvari kako bi pronašli, stvorili i privukli ljubav koju zaslužujemo.

Ako vidite da u vašem životu nema ljubavi koju biste hteli da imate i ako ste skoro zaboravili kako je to biti ludo i duboko zaljubljen, možda je vreme da svoje srce okrenete naopako i preuzmete veliki rizik da bi dobili najviše što možete iz svog života.

Ove tri tehnike za spuštanje zidova otvaraju energetski put kako bi vaša srodna duša ušla u vaš život. Istinita intimnost znači da više ništa ne skrivate. Otvorena ste knjiga, dopuštajući svima da vas čitaju, guraju i ispituju. Može biti zastrašujuće ako ste potpuno otvoreni i iskreni s ljudima, ali ćete videti da je zapravo jako osvežavajuće. Dajete drugima odobrenje da budu otvoreni u vezi svog života, na šta su možda čekali godinama da neko poput vas spusti štitove.

Tajna je nemati nikakve strahove za budućnost ili bilo koji ishod do kojeg može doći. Koristite svoju intuiciju ako se bojite i jednostavno se dajte slobodno i potpuno. Ovo će vam omogućiti da vratite vlast nad svojim srcem i spustite se putevima predivnog novog ljubavnog života.

1. Prva tajna: privlačenje.

Prva tajna za privlačenje apsolutnog ljubavnika ili srodne duše u vaš život je da potpuno prihvatite i volite sebe onakve kakvi jeste.

Voleti sebe, sa svim svojim manama, slabostima i nesigurnostima, vas pretvara u snažan manifestirajući magnet. Ulaženjem duboko i prihvatanjem sebe, shvatićete da je mnogo lakše za sve druge koji duže vreme provode s vama. Kada ste u redu sa svim svojim delovima, lako je otvoriti vrata intimnosti s bilo kim. Nije ni važno da li je to romantična ljubavna veza, jednostavno ćete osećati spajanje na dubokom nivou sa svima.

Svi zaslužujemo da osetimo slobodu i radost kada smo potpuno opušteni, i samo na taj način možemo istinski dopustiti da volimo. Nema nikakvog drugog načina nego istinska ranjivost da pronađemo ovu božansku intimnu vezu. To je ono najbliže što možemo osetiti kada smo potpuno živi.

Zamislite da je prva stvar koju radite svako jutro, to da se okupate u bazenu ljubavi prema sebi. Umesto da proveravate email ili pijete kafu, odvojite to vreme da vežbate prihvatanje, cenjenje drugih i odobravanje svih delova sebe koji vam se nisu svideli. Nemojte ustajati iz kreveta dok se stvarno ne osećate dobro u vezi svih svojih delova. Čak možete i napraviti popis svih stvari u vezi sebe koje ste osuđivali u prošlosti i vežbajte kako da ostaviti te delove.

Samo zamislite da je "ventil ljubavi" na sredini vaših grudi, spojen sa srcem, da se polako otvara i daje toplu, slatku ljubav svim onim delovima. Ostanite u kontinuiranom stanju prihvatanja svega što nađete u sebi, što duže možete.

Nemojte se udaljavati od vežbanja samoljubavi tokom celog dana. Koliko možete voleti svog partnera proporcionalno je s tim koliko bezuslovno možete voleti sebe. Videćete da je lakše upoznati i manifestovati srodnu dušu kada postanete duboko srodni sa sobom.

"Stepen do kojeg volite sebe će odrediti vašu sposobnost da volite drugu osobu koja će odražavati mnoge vaše vlastite ličnosti i kvalitete." - Sanya Roman

2. Druga tajna: vežbati kontakt očima.

Kada ste dovoljno hrabri da spustite gard i dopustite sebi da ostanete sa drugima oči u oči, dopuštajući im da gledaju u vaše oči i dušu, znači da ste dopustili sebi da ponovno budete otvoreni i ranjivi.

Trik je pronaći način da uklonite svoj oklop. Svaki put kada ovo napravite u stvari govorite svemiru da "mu verujete i da znate da brine o vama."

Duga i duboka "posmatranja duša" kroz oči drugog bića jedno je od najmoćnijih i najhrabrijih dela koje čovek može da uradi te će podići vaše vibracije i preobraziti vaš život.

3. Treća tajna: stupite u kontakt s duhovnim ratnikom u sebi.

Još jedan način za poboljšanje ljubavnih vibracija je da stupite u kontakt s duhovnim ratnikom u vama. Postoji divlji, neukroćeni i nezasitno slobodni deo vas koji samo čega da ga otkrijete. Ako želite naći ovaj deo, počnite deliti delove sebe koji se ne mogu deliti. Kada se otvorite i podelite ono što se ne može deliti s nekim, svi oni stari štitovi iz vaše prošlosti će pasti.

Ovaj život je jako kratka i divlja vožnja u seriji mnogo inkarnacija, škola... Možda čak i ne dobijete šansu da volite nekoga sutra, stoga je najbolja stvar koju možete uraditi je da razgovarate o onome o čemu ne možete razgovarati i odmah ukloniti svoj društveni oklop.

Takođe, važno je voleti druge tako slobodno i potpuno da se možete osloboditi straha. Zamislite kako je voleti nekoga kao da nikada pre niste bili povređeni. To je prava ljubav i ono što će privući mnoge srodne duše na vaš put. Na početku može biti jako izazovno promeniti prošla ponašanja, skrivanje i izbegavanje prilika za više intimnosti. Tajna je biti iskren sam sa sobom i gledati duboko unutra.

Budite odgovorni za ono što nađete i pronađite vreme za analizu svojih zidova uzrokovanih strahom. Čim uočite odakle dolazi izvor straha, onda ga se možete i osloboditi. Postane jako jednostavno osloboditi se stvari kada shvatite kako vas sprečavaju da osećate neverovatan osećaj potpunog življenja i duboke zaljubljenosti.

"Intimnost znači da nema privatnosti. Ništa ne držite privatno sada, barem s osobom s kojom ste intimni, ostavljate privatnost. Goli ste - bili vi dobri, loši ili što god da jeste, otvarate svoje srce. Bez obzira koju cenu plaćate za to, kroz koje god probleme prođete s tim. To dovodi do rasta." - Osho

Izvor: Atma