Kod tumačenja Arkana, zbog obrnute tarot karte vrlo je važno kako se tarot karte mešaju:

1. Pre samog mešanja tarot karte složite da sve stoje uspravno.

PROČITAJTE JOŠ: Gatanje kartama: postavite pitanje, kec vam daje odgovor

2. Jednu polovinu okrenite naopačke i stavite je na dugu polovinu.
3. Dobro promešajte karte.
4. Ovaj postupak treba ponoviti još dva puta.
5. Na ovaj način karte se mešaju svaki put kada ih koristite.

Iz istog razloga treba paziti da zadržimo pravi smer izvlačenja. Tarot karte treba okretati sleva nadesno (ili obrnuto), ali ne od gore prema dole ili od dole prema gore jer bi se tada karte pokazale preokrenute u drugom smeru od smera izvlačenja odnosno uspravna karta postala bi obrnuta i dobila drugo značenje.

PROČITAJTE JOŠ: Trikovi penzionerke iz Beograda za privlačenje NOVCA : evo šta treba da uradite kada vas zasvrbi desni DLAN

Za otvaranje tarot karata "ZA SUTRADAN" koristimo samo dvadeset i dve tarot karte Velike Arkane zbog lakšeg razumevanja mehanizma asocijacija.

Pitanje: Hoće li mi sutrašnji dan, npr. 30. marta, biti dobar ili loš?

PROČITAJTE JOŠ: Srećni znak na rukama: kako da proverite da li imate drugu liniju života na dlanu

Postupak kod otvaranja tarota "Za sutradan":

Promešajte karte na objašnjen način na početku, izbrojite, počevši od prve, onoliko karata dok ne dođete do broja dana koji vas zanima, a ako je broj veći od broja (Velika Arkana koju koristimo ima 22 tarot karte) Arkana koje nam stoje na raspolaganju, vraćamo se ponovno na prvu i brojimo do željenog broja pa tu tarot kartu stavimo na stranu. Zatim poklopimo snop karata, bez mešanja i istim postupkom izvučemo broj meseca.

PROČITAJTE JOŠ: Tibetanski test ličnosti: tri pitanja koja će vam ispuniti želju

Praktičan primer: 22+8=30 to je željeni dan, a treća karta je željeni mesec (mart).

Na ovaj način smo dobili dve tarot karte za odgovor s time da će prva pružiti uopšten odgovor na postavljeno pitanje, druga će biti preciznija i otkriće koje situacije su pred nama, ili će pojačati ili ublažiti sud. Za eventualnu potvrdu odgovora ili pojašnjenje može se otvoriti naredna tarot karta iz odloženog špila.

Izvor: Tarot majstori