Merkur, planeta mentalnog stanja, komunikacija i biznisa, u proseku tri puta godišnje ide retrogradnim hodom, već drugi put ove godine i baš danas kreće preko Bika u kojem je uticaj oslabljen. Ovaj prividni hod unazad trajaće do 3. maja, a otežava sporazumevanje, usporava ili prolongira poslovne dogovore, pa tako odlaže i donošenje odluka. Ta pozicija Merkura utiče na nervni sistem, a s obzirom da se u Biku nalazi i Mars, možete da trpite i ćutite, "gutate" i skupljate sve u sebi, pa da odjednom "puknete" a onda se svi zapitaju šta vam bi.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop za najsrećnije znakove u proleće: jedan znak očekuje novac, a drugi srećna ljubav

Poslovanje sa strancima nosi veće rizike, a u saobraćaju opasnost od poljoprivrednih vozila, kamiona, vozača koji jedu za volanom, zatim, rasprave sa molerima, majstorima, tesarima, stolarima, zanatlijama. U drugoj polovini nedelje, Merkur prelazi preko 4. stepena (stepen Raka - dom, porodica, roditelji), pa se uzdržite od sukoba sa komšijama oko poseda, kuće, vikendice, stana, ograde, okućnice, vinograda, njive, poslovnog prostora. Takođe, budite oprezniji ako podižete kredite, menjate posao, kupujete kola ili pregovarate sa strancima o kupoprodaji nekretnina, ali i laptopova, mobilnih telefona, ajfona, tableta, jer Mars (sukob, agresija) u Biku (zemlja) obrazuje napet aspekt sa Jupiterom (stranci, novac) u Vagi (ugovori, pravni procesi).

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP za sreću u LJUBAVI i više NOVCA: koji su najsrećniji DANI u 2017. godini za vaš horoskopski znak

Budite pažljiviji kada šaljete mejlove i poruke, kako ne bi završile na "pogrešnom" broju ili adresi.

Harmonični aspekti sa retrogradnim Saturnom u Strelcu, Severnim Mesečevim čvorom i asteroidima Karmom i Psihom u Devici, ipak, ulivaju nadu, da dogovori sa strancima neće ostati samo na praznim obećanjima, ali ćete na to morati da pričekate do juna.

Što se zdravlja tiče, u ovom periodu, mogući su problemi sa grlom, krajnicima, štitnom žlezdom, hemoroidima, reproduktivnim organima. Takođe, izbegavajte konzervisane namirnice, naročito, stranog porekla, kako ne bi došlo do trovanja hranom. Bik simbolizuje i pijacu, zato temeljno perite zelenu salatu, mladi luk, blitvu, rotkvice i drugo povrće.

Merkurov uticaj naglašen je u Blizancima, Devici i Škorpiji, zbog čega ovi znaci poseduju dar za komunikaciju i matematiku, jaku logiku, poslovni duh, pronicljivost, manuelnu spretnost, talenat za muziku i ples. Retrogradni hod Merkura preko drugog zodijačkog znaka, narednih mesec dana, iscrpljuje sve znake, najviše Bikove, Blizance, Device, a manje Škorpije, Strelčeve i Ribe.

OVAN (21. 3 - 20.4)

Retrogradni Merkur u Biku donosi vam šanse za obnovu saradnje sa nekadašnjim poslovnim partnerima iz inostranstva, a ako ste mladi za dobijanje stipendije. Ipak, izbegavajte nepotrebne troškove.

BIK (21. 4 - 21.5)

Planeta ograničenja u polju novca, u trigonu sa retrogradnim Merkurom opominje da izbegavate rizične finansijske transakcije, naročito u vezi sa kupoprodajom nekretnina i trgovinom hranom.

HOROSKOP ZA BLIZANCA, RAKA, LAVA. DEVICU I VAGU PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI! 

PageBreak

BLIZANCI (22. 5 - 21.6)

Prelazak retrogradnog Saturna preko vaše astrološke kuće ljubavi, pod uticajem vašeg vladaoca, retrogradnog Merkura, u vaš život može da donese nekoga s kim ste nekada bili vrlo bliski.

PROČITAJTE JOŠ: Numerološka prognoza za april 2017. godine: evo kakva ljubav, sreća i novac očekuje vaš broj

RAK (21. 6 - 22.7)

Pozicija retrogradnog Saturna, vladaoca polja ljubavi i retrogradnog Merkura u polju neočekivanih okolnosti, nagoveštava susret sa nekim od koga vas deli veća razlika u godinama.

LAV (23. 7 - 23.8)

Aspekti planete trajanja, Saturna, jednog od vladalaca kuće ljubavi, i Merkura, Karme i Psihe, može da vas stavi pred donošenje odluke o ulasku u brak ili početak zajedničkog života.

DEVICA (23. 8 - 23.9)

Aspekt između retrogradnog Saturna i vašeg vladaoca, retrogradnog Merkura donosi saradnju sa strancima ili stručno usavršavanje u inostranstvu. Izbegavajte kupoprodaju nekretnina.

VAGA (23. 9 - 22.10)

Vladalac astrološkog polja podsvesti, Merkur, u trigonu sa asteroidom Karmom, u polju mentalnog stanja, donosi vam mogućnost susreta sa starom simpatijom preko saradnje sa strancima.

HOROSKOP ZA ŠKORPIJU, STRELCA, JARCA, VODOLIJU I RIBE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI! 

PageBreak

ŠKORPIJA (23. 10 - 21.11)

Sa Saturnom u vašem astrološkom polju novca i Merkurom u polju ortakluka, obratite pažnju na odredbe ugovora o kupoprodaji nekretnina, naročito ukoliko poslujete sa strancima.

PROČITAJTE JOŠ: Velika PREDVIĐANJA astrologa za 2017. godinu: godišnji HOROSKOP otkriva kakva vas SREĆA očekuje u LJUBAVI i POSLU

STRELAC (22. 11 - 21.12)

Trigon između Saturna u vašem znaku i Merkura, vladaoca kuće partnerskih odnosa, donosi vam susret s nekim vazdušnim znakom. Ako želite da započnete privatni biznis, sačekajte do juna.

JARAC (22. 12 - 29.1)

Pozicija vašeg vladaoca Saturna u polju podsvesti i Merkura u polju kreativnosti, odgovara vam ukoliko se bavite kreativnim zanimanjem, u suprotnom klonite se nepotrebnih troškova.

VODOLIJA (20. 1 - 19.2)

Trigon između Saturna, jednog od vladalaca vašeg znaka u kući neočekivanih okolnosti, i Merkura utiče na vaš odnos sa rodbinom kao i s partnerom, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi.

RIBE (120. 2 - 20.3)

Planeta ambicije i trajanja, retrogradni Saturn u polju karijere, pod uticajem retrogradnog Merkura, vladaoca polja finansija i ugovora, omogućava vam prolongiranje nekog sudskog procesa.

Astrolog: Marina Jungić Milošević

Izvor: Novosti