Sunce u Vagi će 12. oktobra u poslepodnevnim i još više u večernjim satima biti u trigonu sa Mesecom u Vodoliji, što povoljno deluje na veze, kako partnerske, tako i prijateljske. Mesec je u fazi rasta, a nastupa i 12. lunarni dan koji se smatra za jedan od najpovoljnijih za ljubav. Lunarni dan počinje  od 11. oktobra u 15 i 27 časova i  traje do 12. oktobra u 16:04h, a posebno je  povoljan za početak nove ljubavi. Veze koje započnu na 12. lunarni dan izuzetno su srećne i često trajne. 

PROČITAJTE JOŠ: Astro prognoze od 7. do 24. oktobra 2016. godine: evo kakav romantičan susret i napredak vam donosi Merkur u Vagi (HOROSKOP)

Merkur je u konjukciji sa Jupiterom, egzaktnoj, što donosi mogućnost lepih susreta i poznanstva, praćenih odličnom komunikacijom i razmenom ideja. Susreti na javnim mestima, u grupi ljudi, pri nekom sastanku, na kulturnim događajima ili javnoj manifestaciji pokazaće se kao dobri i značajni. Svaka vrsta sastanka tokom ovog dana doneće uspeh, a naročitio ako je reč o ljubavnim sastancima. Čak ni ulazeći kvadrat između Merkura i Marsa neće puno škoditi, osim što može doneti jaču mentalnu aktivnost, a ako dođe do konflikta, Jupiter u Vagi pomaže da se lakše dođe do kompromisa i  usklađavanja. Do dogovora ćete doći ako se oslonite na diplomatiju, taktičnost, iskrenost i pravdu.

Tokom 12. oktobra je dobro je pokazati saosećanje i dobrotu, milosrđe i opraštanje, a nikako mržnju i zlobu. Potrudite se da izbegnete samosažanjenje, jer bi to žaljenje onda moglo da potraje.

Zatražite i pomoć od Boga, anđela i ispoljite veru, jer u toku lunarnog dana to najviše donosi mogućnost za ostvarenje želja.

Mesec u Vodoliji je pre podne u sekstilu sa Saturnom i dobar je za učenje, sticanje viših znanja i univerzalne istine. Veze u toku dana lako postaju stabilne, a i oodnose koji 12. oktobra započnu odlikovaće dobrota i saosećanje.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskopske prognoze od 10. do 13. oktobra 2016 godine: evo kako će na nas uticati tranzitna Venera u Škorpiji

Za vreme 11. oktobra možete se povezati sa kosmičkom energijom ljubavi, posebno od 16h do 19h kada, kada su Sunce i Mesec u trigonu, što pomaže u muško-ženskim odnosima i, u ovom slučaju, vezama (Vaga i Vodolija). Zato otvorite svoju dušu za nju i slobodno pokažite osećanja i veru u ostvarenje vaših želja. Svemir, Bog, izvor života i anđeli su sa vama. 

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović