Crni Mesec je naziv za retki događaj na nebu - kada se u toku istog kalendarskog meseca ukaže mlad Mesec dva puta!

Upravo takva je situacija i ovog septembra, kada je - poslednjeg dana u mesecu - prilika da uživamo u početku novog lunarnog perioda, piše Lovesensa.

Svoj naziv "Crni" duguje misterioznoj mračnoj prilici Meseca u senci, ali njegov pozitivan uticaj izvući će iz nas sve snage intuicije i percepcije i dati nam hrabrosti da se suočimo sa svojim slabostima i oslobodimo naše najveće unutrašnje moći.

Čitav septembar je bio mesec u kojem smo otpuštali stare terete, a snažna energija mladog Meseca daće nam taj finalni podstrek da nastavimo u dobrom pravcu.

Ovo je najbolji period za prikupljanje snage i hrabrosti da raskinemo sve veze koje nam donose probleme i da se izborimo sa nepotrebnim i prolongiranim emocionalnim patnjama.

Oktobar predstavlja početak novog, dinamičnog ciklusa energije koji će nam pomoći da se oslobodimo negativnosti koje nam zagađuju život. Vreme je za čist, otvoren put ka plodovima uspeha i radosti.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop seksualnosti i ljubavne požude: evo kako Lilit utiče na vaš znak Zodijaka

Ukoliko se dovoljno dobro udubite u sadašnjost, osetićete nežni potisak snažne univerzalne energije mladog Meseca koji vas vodi na pravi put. Primetićete strujanje poput vetra - energetski lahor koji vas ohrabruje da krenete napred, da se oslobodite toksičnih odnosa, da se ne vezujete više za odnos od kojeg još nosite ožiljke iz prošlosti.

Crni mesec povezuju s mnogim boginjama, a naročito sa hipnotičnom boginjom Lilit, koju asociramo sa seksualnom energijom, kreativnošću i ženskim moćima. Ona je simbol božanske matrijarhalne energije koja odbija tuđu kontrolu ili dominaciju.

Istina, Lilit često opisuju i kao demona s mračnim osobinama, ali legenda kaže da u Raju nije bilo mesta za nju upravo zato što je previše verovala u jednakost i odbila da se pokori. Zato je često danas inspirativan primer za ženu koja želi fer tretman i ne boji se da stane u odbranu svojih uverenja. Njena misija je da promoviše jednakost i hrabrost, a naročito oslobođenje od patrijarhalnih okova i to - po svaku cenu! Ona ima svoj sistem moralnih vrednosti i veruje u blistavu evoluciju svih živih bića.

Zato nas i Crni Mesec podstiče da osvestimo sve povrede koje smo u prošlosti doživeli zbog odbacivanja, napuštanja ili zapostavljanja koje smo doživeli i da shvatimo da to nije predstavljalo odraz naše lčnosti. Kada nas napuštaju, često je to zato što u njima izazivamo neku vrstu emocionalne nelagode, izazivamo ih, pokazujemo da ne pristaju svi na očekivanja drugih.

Lilitina energija pomoći će nam da ljupko kažemo zbogom onima koji nisu stvoreni za nas, kao i da otpustimo bol i napetost koja se u nama nakupila zato što smo tako dugo odlagali tu odluku.

Kad se oslobodimo tih teških, ukorenjenih emocija koje smo u sebi zakopali, osetićemo kako krećemo na transformativno, isceljujuće putovanje. Osetićemo se lakše, slobodnije, u skladu sa samim sobom, a čitavo biće preplaviće unutrašnji mir.

Crni mlad Mesec i Lilit osvetljava našu tamnu stranu i neprijatne emocije koje smo potiskivali. Svaki uvid treba doživeti kao blagoslov - prihvatite ih i potrudite se da ih razumete kako biste mogli da ih, s puno ljubavi, izvedete na svetlo dana i oprostite se s njima.

Nekoliko dana koje prožima Lilitina energija predstavljaju vreme u kojem se ih važnih odnosa može odstraniti sve ono što smo "krili pod tepihom" i uspostaviti nova harmonija. Intimni susret duše s dušom podići će vezu na novi nivo i ispuniti bliskošću i poverenjem.

Izvor: Lovesensa