Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro saveti: kako da rešimo aprilske muke uz Mesec u Ribama

Mesec u Ribama će nam doneti zanimljive susrete iz prošlosti i probuditi stare uspomene...

  Izvor: Foto: Profimedia

Od 4. do 6. aprila 2016. godine Mesec u konjukciji sa Neptunom i Venera na poslednjem stepenu Riba.

Kako ste danas? Mesec se protekle noći iz znaka Vodolije tiho ušunjao u znak Riba, pa niste ni primetili da smo svi na kolektivnom planu od "ludog vodolijskog Meseca'', glave u oblacima, potrebe za humanošću i interakcijom u većim socijalnim grupama, potpali pod uticaj pospanog, pomalo povučenog i preplašenog, "ribljeg Meseca''.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop ljubavi: kakav je vaš horoskopski znak kada se zaljubi

Ali ne brinite... ponekad je najlepše kada ste sami sa svojim mislima, kada ste jedini gost i zarobljenik svoje mašte.

Mesec se odvojio od Neptuna u znaku Riba i nastavlja svoj put prema Hironu i Ketu-u. Neptun i Mesec zajedno daju žive snove, ,,zaglavljenost" između jave i sna, lutanje, beg u prošlost. Deja vu? Takođe Mesec i Neptun. Osećate nečije prisustvo, nečiji energetski pečat, vidite tuđi odraz u ogledalu, iako je ta osoba daleko od Vas? To su vas opet dotakli Mesec i Neptun, uz dašak Ketua.

Pokušajte se setiti šta ste sanjali protekle noći. Zatvorite oči na trenutak i udišite vetar. Pokušajte da ponovo osetite, vidite, čujete ili okusite taj san. Proživite ga još jednom unutar svog uma i sigurno ćete ga proživeti još jednom na javi, jer sa Neptunom sve mora da se desi TRI puta.

Mesec u Ribama takođe predstavlja sanjarenje o dalekim, nepoznatim krajevima, želju da posetite Indoneziju ili Novi Zeland, da se okupate u reci Gang ili da posetite neku usamljenu katedralu u brdima Portugala. Dok je Mesec u Ribama jednostavno želite da se opustite, prepustite i nestanete u toj magiji, daleko od svih, samo vi i vaš odraz u kristalno čistoj vodi nekog tropskog mora.

Dok se Mesec približava Hironu - ranjenom iscelitelju i Ketu-u, Južnom Mesečevom čvoru, Venera je već prošla konjunkciju sa njima i "broji sitno'' na poslednjim stepenima Riba. Ovakvu poziciju najbolje opisuje sledeći citat:

"Postoji li prošlost, ili je sadašnjost zatrpava, kao korov? Ili postoji samo prošlost, jer sadašnjosti nema; spoznaćemo je tek kad prođe. Ima li u životu išta jednostavno i rješljivo, ili je sve čvor i tajna?"

(Krug, Meša Selimović)

Ovo je vreme kada se otvaraju nove emotivne rane (Mesec ide ka Hironu), kako bi se zacelile one stare (Venera se odvaja od Hirona). Ne možemo biti savršeni, ne postoji koža bez ožiljaka. Ali svaki ožiljak je jedna uspomena, jedna tajna i spomenik jedne životne pobede.

Dok se Venera, Mesec i Neptun motaju oko Ketua, njihov dispozitor je retrogradni Jupiter u Devici, u istom znaku sa Rahuom, Severnim Mesečevim čvorom.

Astronomski gledano, Rahu i Ketu ne postoje. To nisu planete, već zamišljene, matematičke tačke, tačnije, tačke preseka Mesečeve putanje oko Zemlje i Zemljine putanje oko Sunca (ekliptike). Kada se Mesec kreće od juga ka severu, tačka preseka njegove putanje i ekliptike predstavlja Severni Mesečev čvor (poznat kao i Rahu ili Zmajeva glava). Kada se Mesec kreće prema jugu, tačka preseka predstavljaće Južni Mesečev čvor (poznat kao Ketu ili Zmajev rep). Mesečevi čvorovi su odraz naše karmičke misije u ovom životu, jer ukazuju na one segmente našeg života i ličnosti u kojima nismo kompletni - jer negde nam fali ,"glava'', a negde ,"rep''.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop šestog čula: ova 3 znaka predviđaju događaje i imaju moćnu intuiciju

U tranzitnoj karti, aktivnost Mesečevih čvorova donosi karmičke susrete, pojačana sećanja i okrenutost ka prošlosti. Ovih dana srešćete neke nove ljude...ili možda ne? Iako ćete nekom prvi put pružiti ruku i prvi put čuti ime, obris lica te tajanstvene osobe biće tako poznat. Neko ko vas čita kao otvorenu knjigu, ko je sa vama od detinjstva, neko ko pomera vaše temelje, a srećete ga prvi put. No, da li je to stvarno prvi put ili smo svi samo deo jednog začaranog kruga, zarobljeni u beskonačnom broju ponovljenih ciklusa? Ma, nije ni bitno... ionako smo na početku rekli da je ovo sve samo san.

U jutarnjim časovima 06. aprila 2016. godine Mesec će stići do poslednjeg stepena znaka Riba, ali će mu Venera za nekoliko minuta umaći u znak Ovna. Osetićete kako neko želi da vas poljubi u obraz, trgnućete se i probuditi iz sna. Ustaćete, skuvaćete kafu ili čaj i nastaviti da živite san, dok se prve jutarnje zrake razlivaju po sobi, spremne da naslikaju novi dan...

Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2014:01:13 14:04:16
Izvor:

Astrolog: Miloš Tomić 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije