OVAN

Vatreni i temperamentni pripadnici ovog znaka uopšte ne doživljavaju brak kao bauk, zato u njega neretko ulete sa osobom sa kojom nisu dugo bili u vezi.

Međutim, to ih ne sprečava da optimistično veruju da je upravo sklopljen "posao" za sva vremena. Imaju veliki strah da im u braku ne bude monotono pa se na sve moguće načine trude da do toga nikad ne dođe.

Umeju da budu pažljivi prema partneru, ali ne na klasičan način i ako smatraju da on to dovoljno ne ceni postaju prilično egoistični, mada im ni ljubomorne scene uopšte nisu strane. Manje razmirice pokušavaju da reše seksom, ali ako dođe do zaista ozbiljnih problema, naročito ako ih druga strana napada ili vređa oni će bez prevelikog razmišljanja staviti tačku na taj period svog života. Oni izuzetno cene sebe, ponosni su i ne žele da ih niko potčini ili omalovažava, tako da, koliko god im teško pada što im brak nije uspeo, smatraće da su odabrali rešenje koje je najbolje za sve. Svoje roditeljske obaveze ne zaboravljaju i veoma vode računa o deci, jer ne žele da ona trpe zbog njihove odluke.

BIK

Rođeni u znaku Bika teže stabilnosti tako da im je ideja bračnog života sasvim prihvatljiva i uopšte ne beže od obaveza u ovoj zajednici. Izuzetno su pouzdani i pravi su oslonac svom bračnom partneru, ali im je vrlo bitno da im on pruža stabilnost. Međutim, ako do toga ne dođe na kratko će se povući u sebe ali potom će njihovo nezadovoljstvo pokazivati na svakom koraku. Bikovi nemaju dlake na jeziku, a pritom uvek imaju argumente kada se raspravljaju sa drugom osobom tako da će njihov bračni saputnik vrlo dobro znati šta mu se zamera i šta se od njega očekuje.

Bikovi su vrlo, vrlo osetljivi po pitanju bračnog neverstva. Naravno da će biti izuzetno povređeni, jer smatraju da su dovoljno dobri kako bi mogli da pruže sve svom partneru, tako da se od njih mogu očekivati pravi vatrometi u ljubomornim scenama. Takođe, skloni su da na partnerove oči flertuju bez pardona sa trećom osobom, ali ne zbog toga što im manjka uzbuđenja u životu već da bi mu pokazali šta bi mogli da izgube. Međutim, oni gotovo nikad nisu dovoljno spremni da budu ti koje će samoinicijativno okončati svoj brak.

BLIZANCI

Pripadnici ovog vazdušnog znaka imaju krajnje zabavno i lepršavo poimanje braka kao institucije, baš kao što je i njihova priroda. Njima je sve stvar dogovora, ne robuju društvenim dogmama i neophodno im je da izbegnu rutinu. Pravi su partneri svojoj srodnoj duši u svakom smislu te reči. Uvek su željni izazova i uzbuđenja, a gladni ljubavi i pažnje. Ukoliko ne dobiju ono što smatraju da im pripada, to će ih strašno pogoditi i u stanju su da se krvnički posvađaju da bi drugoj strani pokazali kako greši.

Čim osete da su zapostavljeni, Blizanci se pretvaraju u majstore flerta. Ponekad im ta igra donese velika uzbuđenja, ponekad kratkotrajno dobiju samopotvrdu da ih neko vidi u pravom svetlu i da dovoljno vrede. Oni nisu osobe koje bi ozbiljno razmišljale o razvodu, pre su za ideju slobodnog braka gde svako vodi svoj život, iako bi u toj situaciji više voleli da su njima ruke odvezane da bi mogle da rade šta god požele nego njihov saputnik.

RAK

Pripadnici ovog vodenog znaka kao da su stvoreni za brak i porodicu. Veliki emotivci koji su izuzetno privrženi svojoj primarnoj porodici, ma koliko da su uspešni u životu, ako nisu ostvareni na polju braka njima ništa to ne znači. Zato su u stalnoj potrazi za idelanim partnerom koji će njihovu životnu priču zaokružiti. Rak će procvetati u braku i sa formiranjem porodice, ali ako dođe do nesuglasica biće izuzetno pogođeni zbog njihove krhke emotivne prirode. Sve i da im se raspada brak i da je potpuno nezadovoljan, on će pred svetom stvoriti sliku harmoničnog porodičnog života.

Svoje nerve će opteretiti tom glumom, ali neće dozvoliti da iko sazna šta se dešava među zidovima njihovog doma. Sve i da partner insistira da se razdvoje, Rak to neće dozvoliti- prvo će na fin i suptilan način pokušati da razuveri partnera da su upali u prolaznu lošu fazu, a ako se stvari zahuktaju po cenu života neće dozvoliti da do razvoda dođe. Razlog leži u tome što on smatra da jedna porodica ne može to da bude ako je okrnjena i da deca zaslužuju da budu istovremeno okružena ljubavlju oba roditelja. Naravno, i zato što bi mu najveći životni poraz bio da ono u šta je uložio celog sebe prestane da postoji.

LAV

Pripadnici ovog vatrenog znaka imaju žarku želju da dominiraju i da su sve oči uprte u njih. Međutim, kada nađu srodnu dušu (ili bar misle da su je našle), sav fokus prebacuju na voljenu osobu. Žele da joj maksimalno udovoljavaju, da se oseti kao istinska kraljica pa u tome ponekad umeju i da preteraju rasipajući velike novce na skupe poklone i iznenađenja. Međutim, oni umeju da postanu izuzetno opsesivni kada je njihova druga polovina u pitanju, pokazuju ljubomoru i kad treba i ne treba u želji da nametanjem svojih stavova nadvladaju partnera. Ukoliko nisu zadovoljni u braku, neće imati problem da uleću u raznorazne avanture, sa željom da kompenzuju ono što im stvarno u životu fali.

Biće neverovatno razočarani ako se problem bude produbio, jer to nikako ne pripada slici savršenog bračnog života koju imaju u glavi. Oni mogu i da se odvoje od partnera na duži vremenski rok, da žive svoj život ali će i dalje pokušavati da na ovaj i onaj način budu u životu još uvek formalno svog bračnog partnera. Koliko god da smatraju da su spremni da preseku i da počnu da žive potpuno nov život, retko kad će Lav to sam predložiti. Ako je parner za, nastaviće da budu u braku, a ako ne doći će do razvoda na njegovu veliku žalost.

PROČITAJTE VIŠE: Šta nam donosi tranzitna Venera u Škorpiji: evo gde vas zvezde vode 31. decembra 2015. godine

DEVICA

Pripadnici ovog zemljanog znaka žude za zajedništvom, ali pod uslovima koje su oni zacrtali, jer kao i u svakom drugom odnosu, i u braku mora da se zna neki red i da postoje određena pravila. Naravno, očekivaće i reciprocitet jer po njenom mišljenju, brak i ljubav će trajati samo ako oba partnera daju isto onoliko koliko i dobijaju. Pošto u praksi najčešće nije tako, jer emocije i pažnja ne mogu da se mere kantarom, biće užasno razočarane što brak nije onakav kakvim su ga zamislile.

Trudiće da to svoje nezadovoljstvo suzbiju, ali ako potraje pretvoriće se u pravo gunđalo koje drugoj strani nabija na nos, ali ne istog trenutka, sve ono što mu zamera. Ni vanbračne afere neće im biti strane ali njih će smatrati faktorom koji ne mogu ozbiljno da ugroze njihov brak. Zapravo, svoje neverstvo opravdavaju time da su ipak našli način kako da kompenzuju ono što im fali - najčešće pažnja, posvećenost i nežnost, ali njima ne pada na pamet da zbog treće osobe stave tačku na svoj brak. Učiniće to, i to sa teškom mukom i velikim prebacivanjem partneru, jedino ako druga strana bude požela da živi bez nje.

VAGA

Pripadnici ovog vazdušnog znaka smatra da nijedna osoba nije kompletna niti može da napreduje u životu ako nije emotivno ispunjena, zato je veliki pobornik braka. Realno, njima izuzetno prija kada su u braku i na njima se veoma vidi kada su u tom odnosu ispunjeni. Zbog osobe sa kojom su rešile da dele dobro i zlo spremne su na mnoge kompromise, u stanju su da sa njim pričaju satima samo da bi se mirnim putem došlo do rešenja nekog problema. Konflikata se užasavaju i ako su za bračnog saputnika odabrali osobu eksplozivnog temperamenta, biće vrlo nesrećne.

Koliko god se njihovi problemi nagomilavali, Vagu će to jesti iznutra ali će istovremeno pokušavati da ih gurne pod tepih i praviće se da je sve ok. Retko kad uleće u afere, mada nije da na to ne pomišlja, naročito ako partner nije dovoljno nežan ili ne obraća mnogo pažnje na nju. Ona se do poslednjeg daha bori da njen brak opstane, jer smatra da je ipak lakše kroz život ići u kakvom- takvom paru nego potpuno sam pa bi zbog toga mogla da bude veoma neprijatno iznenađena ako joj partner zatraži razvod. Ona će posle svega pristati, i to bez prevelike galame, iako joj će joj se srce krvariti.

ŠKORPIJA

Rođeni u znaku Škorpije ulaze u brak očekujući da u njemu uvek bude uzbudljivo i da im od naleta adrenalina tutnji u glavi. Njima su strast i uzbuđenja neophodni kao vazduh, tako da sebi uglavnom nikad ne izaberu krajnje običnu i "mlaku " osobu za bračnog partnera. Izuzetno se trude, ali i očekuju da budu nagrađeni za to. Monogamija im nije jača strana ali retko koja njihova avantura znači nešto više od pukog razbijanja dosade. Škorpija će i pored svog neverstva učiniti sve da partner nikad ne sazna za njeno švrljanje i trudiće se da stvori harmoničnu atmosferu. Međutim, ako je ona prevarena, ako ne dobija dovoljno ljubavi i pažnje ili partner ne ume da ceni ono što ona čini za njega, ona će se potpuno odaljiti. To ne znači nužno da će zakonskim putem doći do prekida braka, ali to što su pod istim krovom ne znači da će išta drugo deliti sa njim. Dovoljno je pametna i lukava da ga kazni, pritom osmisli sebi život kakav želi i bez imalo griže savesti maksimalno uživa u njemu.

STRELAC

Rođenima u znaku Strelca brak kao institucija apsolutno ništa ne znači, njemu je sasvim u redu da živi sa osobom koju voli bez postojanja ikakvog papira. Međutim, ako druga strana insistira da njihov odnos bude uređen zakonskim okvirima, učiniće to za nju. Biće izuzetno pažljiv u braku, spreman za dogovore ali će očekivati da ima istu količinu slobode koju je imao i pre braka. Nema problem sa tim da flertuje okolo, ali to je više sporta radi a ne da bi sebi dokazao nešto.

Jedino što ne želi je da bude sputavan i da mu se nameće jednoličan način života. On nije eksplozivan, tako da i tokom sukoba mišljenja ne dolazi do rušenja zidova i padanja plafona. Ukoliko im se u braku jave veliki problemi, pokušaće da ih reše kako znaju i umeju, ali ako partner ozbiljno narušava njegov osećaj slobode, previše ga guši ili je prespor za njega da bi zajedno hodali istom stazom života, jasno će mu staviti do znanja da želi da ga se oslobodi.

JARAC

Iako svog partnera vole svim srcem i dušom, rođeni u znaku Jarca će se dugo opirati ulasku u formalan brak. Kada jednom popuste, oni na ovu zajednicu gledaju kao na svoj projekat, jer su izuzetno ambiciozni i ljudi od karijere te im je vrlo bitno da im je svaki aspekt života uspešan. Međutim, to nije lako uskladiti, još ako ne dobija dovoljno ljubavi i pažnje od partnera biće prilično nezadovoljan, jer u njemu vidi i najboljeg prijatelja. Ume da ga kažnjava hladnim stavom i uzdržanošću ali to je samo maska osobe koja očekuje da bude voljena u onoj meri u kojoj je ona zamislila da treba.

Izuzetno su uporni tako da neće odustajati od rešavanja bilo kog problema koji se pojavi u braku, ali umeju da budu i prilično konzervativni pa retko kad beže u vanbračne avanture kada su duboko neispunjeni. Jarac nikada neće poželeti da se razvede, sve i da mu je najgore, jer su mu imidž i slika koju drugi ljudi imaju o njemu najbitniji. Ipak, osećaće se prilično nesrećnim ako podbaci na ovom polju jer će smatrati da nije dovoljno dobar, ali gotovo nikad i nikome neće o tome govoriti.

PROČITAJTE VIŠE: ON je najbolji muž u celom Zodijaku: blag, dobrodušan i veran

VODOLIJA

Ovaj vazdušni znak važi za najvernijeg u braku u čitavom Zodijaku. Iako je to pomalo kontradiktorno jer ljubomorno štiti svoju slobodu, ona iskreno veruje u zajedništvo. Kada uđe brak, to uvek čini isključivo iz velike ljubavi, ponekad suviše idealizujući svog partnera. Ona možda ume da bude atipična supruga i majka, ali nikada na štetu svojih najmilijih. Njeno shvatanja zajednice u kojoj je prilično se razlikuje u odnosu na ostale znake, jer žarko želi da zadrži parče slobode samo za sebe. To može da joj nanese štetu, ali vremenom će i mane partnera isplivati na površinu pa će ih jasno videti.

Ukoliko shvati da on nije ono šta je želela, biće prilično nezadovoljna ali će to nezadovoljstvo pokušati da kompenzuje na razne načine, ali nikako ulaskom u vanbračnu aferu. Ona će se boriti za svoj brak i porodicu koliko god može, čak i kad smisao prestane da postoji ali će na kraju rešiti da je dobar razvod ipak bolji od lošeg braka. To će je dosta emotivno uništiti, ali duboko u sebi će znati da je donela pravu odluku i vremenom će postati ona stara - slobodna, slobodoumna i nesvakidašnja.

RIBE

Pripadnici ovog vodenog znaka kao da čitav život čekaju da se venčaju i da njihova bajka počne, jer imaju zaista bajkovitu predstavu o ljubavi koja treba da traje do kraja života. Nežne, izuzetno pažljive, svakodnevno sitnim pažnjama žele da obraduju bračnog partnera i da mu ispune svaku želju. Koliko god obaveza imala oko supružnika i porodice, Riba će ih sve bespogovorno obavljati jer smatra da joj to ulazi u opis "posla".

Čak i da se oseti umorno zbog toga, o tome teško da će ikome govoriti. Ista stvar je i ako do komplikacija u braku dođe, jer će smatrati da je to njena greška, čim ona sve čini za svog partnera a on ipak nije zadovoljan. Prelaziće i preko teških reči i grubosti, i iako duboko nesrećna zbog toga što joj se dešava, umeće to da zamaskira poluusiljenim osmehom. Riba nije tip koji se razvodi - ona zaista veruje da je "Da" koje je izgovorila pred Bogom i narodom za sva vremena i da ljubav i brak nemaju reprizu. Taman potpuno na svoju štetu, u stanju je da istrpi sve samo da bi porodica bila na okupu.

Izvor: Srbijadanas