Ovan

Uvek prvo gleda kako će izvući svoju glavu, a ostali neka se snađu kako znaju i umeju. Srlja jer je neustrašiv, pa ako ga neko napadne – fizički će se obračunati na licu mesta. Posle se kaje ukoliko je preterao, ali mora se barem posvađati. Ako se sam uvalio u nevolju, ne podnosi poraz i na sve načine će non-stop da pokušava da se "vrati u sedlo". Ako zbog drugih upadne u nevolju svađa se, raspravlja, pa se suprotstavlja šefu ili "glavnom krivcu" ma koliko on bio moćan ili jak.

Bik

Zna da namiriše opasnost, ne uleće u nevolje lako i uvek pravi odstupnicu da bi se izvukao ako "kola krenu nizbrdo". Ne zaleće se (pogotovo ne u poslu) jer voli da oseti drugu stranu da bi znao kako da se postavi.

Ako je u poslovnoj nevolji diskretno vuče konce iz pozadine preko nekog uticajnog, na položaju, ko će se zauzeti za njega, ili pobegne na bolovanje. Kad ima ljubavne probleme često jede "na nervnoj bazi".

Blizanci

Izvlači se iz svake, pogotovo neugodne ili nezgodne situacije. Mozak mu radi "dvesta na sat", munjevito reaguje čim oseti opasnost i uvek ima nekog "keca u rukavu".

VIŠE: Arapski horoskop: saznajte koje se karakteristike drevnog oružja kriju u vama

Intuitivno predoseća šta od koga može da očekuje, pa na vreme šalje poruke poverljivog sadržaja i onome ko je na njegovoj strani, ali i protivniku, pa kad se nađe u nevolji, zna da će ga izvući onaj kome je potrebniji.

Rak

Snalažljiviji nego što izgleda, iako se "peca" na sentimentalnost i prenemaže kako bi dobio na vremenu, dok smišlja kako da se izvuče iz nevolje. Izlaz traži u piću, hrani ili kod šefa kod koga je već cinkarenjem prikupio bodove. Ali, ako mu on ne pomogne, napraviće spletku i optužiti kolege, pa će ih iz nekog prikrajka gledati kako se koprcaju u njegovoj mreži. On se tada povlači par koraka unazad i čeka da opasnost prođe.

Lav

Lav se vrlo vešto izvlači iz svake nevolje, i to svim sredstvima (bolje reći – ne bira sredstva kako bi se spasio i isplivao). Kada na vidiku ugleda nevolju, i shvati da joj ne može pobeći, on će angažovati sve ljude koje poznaje, od poštara do privatnog detektiva, ne bi li se što brže izvukao. A budući da, uglavnom, poznaje "glavne face" u gradu, većina mu izlazi u susret, jer Lav uvek nekome zatreba.

Devica

Ona je toliko inteligentna da će teško upasti u nevolju, međutim, ako do toga već dođe izlaz traži na sve strane, ali tako da okolina i ne shvata pod kolikim pritiskom se Devica našla. Prelistava popis potencijalnih rešenja u glavi, a kad treba da telefonira ili da se vidi se s nekim, bira vreme i mesto iako joj je uvek lakše da drugog vadi iz nevolje nego sebe samu. Ako je snađu ljubavni jadi, neće bježati ni od psihologa, ni od astrologa.

Na drugoj strani teksta pročitajte kave su u nevolji Vage, Škorpije, Strelčevi, Jarci, Vodolije i Ribe!

PageBreakVaga

Ona se prilično vešto izvlači iz nevolje, okreće telefonske brojeve i poteže svoje brojne poznanike i prijatelje, glumi da je sve u redu, iako nije. Mirno gleda protivnika u oči, ali sve vreme grozničavo razmišlja kako da se izvuče; vrlo je neugodna na rečima, čak nepopustljiva kad otkrije ko je kriv za njene muke. Kad ne uspe milom ide silom, pa na nepravdu ili nasilje može da reaguje ratoborno i oštro, čime zna iznenaditi svoju okolinu.

Škorpija

Najveća nevolja za njega je ljubavna i teško nalazi izlaz iz nje (ukoliko je zaljubljen a partner mu pravi probleme). Sve druge tobožnje nevolje za Škorpiona su uvek rešive, pa i kad ne reaguje odmah ne znači da okleva ili zazire od rešavanja problema, već bira najlukaviji način da se izvuče. Ako ima problema sa zakonom unajmljuje najboljeg advokata, ali paralelno sprovodi i sopstvenu istragu o onome ko ga je doveo u nevolju, a takvom se onda ne piše dobro.

Strelac

Kad se nađe u nevolji, Strelac odmah u svojoj glavi zavrti svoj krug "veza i vezica" kojih, naravno, ima na sve strane. Samo treba odabrati pravi broj (mobilni, službeni ili kućni) osobe koja će mu pomoći i pravi trenutak kada će je pozvati. Sve ostalo je deo "procedure" koja Strelcu u ruke stavlja "čarobni štapić" kojim se uglavnom izvlači iz nevolje, bilo da ima problema s saobraćajnom policijom ili dobijanjem vize za inostranstvo.

Jarac

Nema te nevolje iz koje se praktični Jarac neće izvući, jer mu mozak savršeno funkcioniše u kriznim situacijama kad on postaje i sam svoj advokat, spasilac i savetnik.

VIŠE: Danica, Đurđa ili Ravijojla: saznajte koja ste domaća moćna vila prema srpskom horoskopu

Spreman je mnogo da istrpi samo da nikoga ne moli za uslugu, a one koji mu bez pitanja pomognu Jarac nikad ne zaboravlja. Poraz podnosi stoički, međutim on i čeka pa dočeka svojih pet minuta kada će ignorisati one koji su se ogrešili o njega.

Vodolija

Iako deluje nonšalantano (a ponaša se kao da će bez njega sve stati) Vodolija intenzivno razmišlja kako da se izvuče iz nevolje, uglavnom finansijske, jer je za njega to najveći problem. Brzo od nekog pozajmljuje novac dok ne prebrodi krizu, pošto uvek razmišlja glavom što je istovremeno njegov adut, ali i slaba tačka: partner koji ga dobro poznaje natjeraće ga da "puzi" kako bi se izvukao iz ljubavnog haosa koji obično sam izaziva.

Ribe

Njene reakcije kad se nađe u nevolji znaju da budu nepredvidive, od nervoze i depresivnog raspoloženja preko blage histerije pa sve do prave panike. Iako se nikad ne zna kako će reagovati, Ribe nalaze izlaz iz nevolje mnogo brže nego drugi znakovi, jer deluju izgubljeno, izazivaju sažaljenje i bude potrebu u drugima da im pomognu. Često je to njihova taktika, ali uglavnom umeu da se izmigolje i zavaraju tragove ili se pritaje uz piće s društvom, dok opasnost ne prođe.

Izvor: Altertv.org