Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ASTROLOŠKA ANATOMIJA: evo kako vaš horoskopski znak utiče na telo

Postoji veza između tela i horoskopskog znaka. Astrologija pomaže u prepoznavanju osetljivih delova tela i kako da ih negujete...

  Izvor: Foto: Profimedia

Simboličnim jezikom znakova i planeta moguće je opisati život i sve ono što ga prati. U astrologiji je broj dvanaest od velike važnosti.

Baš kao broj meseci u godini, tako i krug Zodijaka ima dvanaest znakova, a svaki ima posebnu simboliku. Gledano iz astrološkog ugla, ljudsko telo je takođe podeljeno na dvanaest područja. S obzirom na svoju funkciju, svaki deo tela ima istu vrstu energije kao i pojedini astrološki znak. Prosto rečeno, svaki deo tela pripada određenom astrološkom znaku.

Popularna astrologija nas navodi na poistovećavanje s jednim znakom. To je znak u kom se nalazilo Sunce na dan našeg rođenja. Međutim, tu su i ostale važne energije, poput energije Meseca, podznaka i ostalih planeta. Planete u natalnom horoskopu otkrivaju naše naglašene znakove.

Povezane vesti

Upravo energijama tih znakova ćemo se poslužiti kako bi se snašli, razvijali i probijali kroz život. One su izvor naše snage, ali i slabosti. To između ostalog znači da "naš" astrološki znak naglašava određeni deo tela i tako neposredno deluje na zdravlje. Svaki put kada narušimo ravnotežu (bilo na emotivnom, psihološkom ili fizičkom nivou) to će se odraziti na našem telu, a osetljivi delovi tela uvek prvi reaguju.

Astromedicina je vrlo složena disciplina koja zahteva stručno poznavanje i medicine i astrologije. Traži veliku odgovornost jer astrologija informiše i podučava, ali ne može da leči. Školovani astrolog može odrediti osetljive delove tela i osvestiti povezanost psihičke i emotivne energije sa zdravljem.

Za razliku od drugih disciplina, uz pomoć astrologije moguće je odrediti razdoblja u kojima kretanja planeta mogu narušiti ravnotežu i otvoriti put bolesti. To rano upozorenje može vas podstaknuti na sistematski pregled koji dugo odgađate i tako vam pomoći da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje.

Prošetajte sada astrološkom kartom tela. Osim za svoj znak, pročitajte i ono što je navedeno za vaš podznak ili Mesec. Podznak, između ostalog, simboliše fizičko telo što znači da znak u kom se nalazi može dati vredne informacije o osetljivim delovima tela.

Na sledećoj strani teksta pročitajte o vatrenim znakovima...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije