Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Generacijski horoskop: naučite karakteristike horoskopskih znakova od 1914. do 2023. godine

Oko Sunca, u svojim dalekim orbitama, sporo kruže tri planete: Uran, Neptun i Pluton. Od 1914. godine smo prema njihovom kretanju svrstani u sedam generacija...

  Izvor: Foto: Profimedia

Otkrijte kojoj generaciji pripadate i šta je karakteriše.

Gledano sa Zemlje, Uran u jednom astrološkom znaku boravi sedam godina, Neptun 14, a Pluton zbog eliptične orbite između 12 i 30 godina. Zbog "sporog" kretanja tih planeta energije koje oni simbolišu opisuju globalna zbivanja, opšti kvalitet vremena u kojem živimo, razvojni put čovečanstva.

Mešavina energija astroloških znakova u kojima se nalaze svakoj generaciji daje posebno obeležje. Opisuje šta nadahnjuje pojedinu generaciju, i koje su joj teme predmet posebnog zanimanja i istraživanja. Na tim posebnim temama svaka se generacija definiše, upoznaje sebe, menja se, i razvija.

Pluton se povezuje s procesom preobražaja, s ciklusom rođenja i smrti, s principom moći. On simboliše nagone, mračne i preteće sile koje se kriju u nesvesnom, pojedinačnom kao i kolektivnom. Te sile su u isto vreme i razorne i obnavljajuće jer odstranjuju sve što ugrožava opstanak.

VIŠE: Tibetanski horoskop: saznajte koja je vaša životna mudrost

Pluton će nas suočiti s tajnim i neugodnim temama, on je tabu koji se skriva ispod površine ega, društvenih konvencija i ispod površine same Zemlje. Pluton je kosmički čistač koji u često bolnom procesu otvara nove perspektive razvoja, usmeravajući pažnju na ono što je bitno, što otvara put dubljem razumevanju ličnosti, put prema višem nivou svesti.

Neptun simbolizuje kolektivne mitove i snove u koje duboko verujemo. On određuje trendove čineći život lepšim, nudeći privid savršenstva u kom tražimo utehu i spas. Njegovu energiju osećamo u umetnosti i duhovnosti. Nadahnjuje nas na potragu za savršenstvom, za idealom za koji smo spremni da se žrtvujemo.

Uran simbolizuje intelektualne energije, ideje, inovacije, otkrića koja menjaju način na koji vidimo svet oko sebe. Uranova energija će nas spremno povesti van zacrtanih granica, buniti se protiv tradicije, menjati pa i rušiti sve što koči napredak. Svaka generacija je na svoj način jedinstvena, originalna u svojim stavovima, buntovna prema postojećim pravilima.

Na drugoj strani teksta se upoznajte sa generacijskim temama...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije