Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravstveni horoskop: koja vrsta alternativne terapije prija vašem znaku

Bikovima odgovaraju relaksirajuće terapije, dok bi Lavovi najviše voleli kada bi telo moglo da ozdravi samo od sebe. Pronađite svoj znak i otkrijte koja metoda bi vama najviše odgovarala kada je reč o lečenju.

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovan – Fizioterapija i kineziterapija

Vašim znakom upravlja Mars, pa ako se ne krećete dovoljno već uglavnom sedite, može doći do zastoja energije u organima i raznih poremećaja, kao što su alergije, glavobolje i upale očiju. Da biste ih na vreme sprečili treba što više da se krećete – bavite se nekim sportom ili gimnastikom. Mogu vam pomoći fizioterapija, šijacu i reiki masaže, kineziterapija i rekonekcija. Odgovarale bi vam i dijete na bazi oligoelemenata, gvožđa i bakra.

Ovde pogledajte koja hrana je najbolja za vaš horoskopski znak.

Bik – Hromoterapija i muzikoterapija

Vaša mirna i strpljiva narav preslikava se i na vaše telo, koje ima sporiji bioritam. Zato vam odgovaraju relaksirajuće terapije – hromoterapija i muzikoterapija, alternativne metode koje koriste snagu boje i zvuka kojima vlada vaša planeta, Venera. Sposobnost lučenja mnogih žlezda u organizmu, u stvari, zavisi od intenziteta svetlosti. Smena dana i noći na različite načine stimuliše funkcije epifize, žlezde koja proizvodi melatonin koji nam pomaže da zaspimo.

Ovde pogledajte koje su slabe tačke horoskopskim znakovima.

Blizanci – Makrobiotika

Pošto je Merkur vladalac vašeg znaka, vi više koristite razum nego emocije. Iako ste otvoreni, skloni ste nestrpljivosti i nervozi. Ishrana bazirana na namirnicama prirodnog porekla koje nisu pretrpele veće procese prerade, može sprečiti ili ublažiti bolesti disajnih organa, koji su vaša slaba tačka. Makrobiotička ishrana podrazumeva konzumiranje različitih vrsta integralnih žitarica, naročito pirinča, mahunarki, povrća, orašastih plodova i voća. Insistira se na izbegavanju mesa i favorizovanju ribe.

Rak – Homeopatija

Homeopatski lekovi nastaju otapanjem u vodi, elementu kojim upravlja vaš vladalac, Mesec. Ista stvar koja izaziva neku bolest, u minimalnim količinama stvara neku vrstu vakcine koja povećava otpornost organizma. Homeopate leče poremećenu energiju manifestovanu kroz bolesti, a izlečenje više zavisi od vas nego od vrste bolesti.

Ovde pogledajte kako da izaberete idealnu dijetu za vaš horoskopski znak.

Lav – Termoterapija

Pripadnicima horoskopskog znaka Lava ne prijaju dugotrajne terapije, a najviše bi voleli kada bi telo moglo da ozdravi samo od sebe. Zato lečenje toplotom može biti vrlo efikasno, jer vašim znakom vlada Sunce. Termoterapijska sredstva – voda, parafin, lekovito blato ili blato pomešano sa parafinom omogućavaju kvalitetno širenje krvnih sudova, bolovi se smanjuju, mišići opuštaju, a metabolizam ubrzava.

Na sledećoj strani pročitajte i za ostale horoskopske znakove.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije