Zdrava ishrana je najvazniji faktor zdravlja i ona zavisi i od uticaja Univerzuma i protoka energije. U srednjem veku mnogo se važnosti pridavalo vezi izmedju ishrane i urodjene predispozicije za određene bolesti. Tu vezu su tadašnji mudraci određivali na osnovu datuma rođjenja i kretanja nebeskih tela.

Pogledajte šta se kojim horoskopskim znakovima preporučuje da konzumiraju ako žele da se oslobode nekog kilograma viška. 

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe)

Goje se preko stomaka, bokova i zadnjice jer njima rukovodi voda i gasovi u vodi - vazno je da se masiraju biljnim uljima od jorgovana, ljubičica, perunika, ruza, ili lokvanja da koriste toplu tečnu hranu pred svaki obrok ili umesto njega i biljne sokove jer oni izbacuju višak vode. Polivanje je od velike pomoći.

Zemljani znaci (Bik, Škorpija i Devica)

Goje se svuda proporcionalno ali im raste trbuh u krug sto se moze skinuti samo intezivnim hodanjem i radom po kuci ili u basti. Telo treba da mazu uljem ili losionom od brsljana i drugih paprati jer je njihovo salo masno i treba da se razbije.

Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac)

Goje se bez obzira na veliku pokretljivost i aktivnost i to pre svega u gornjem delu tela, lice, grugi pa onda stomak. Njima je najteze da smršaju jer sagorevanje ne znači nista posebno. Zato pored promena u ishrani (bez hleba, slatkisa i posebno bez crvenog i masnog mesa) moraju svakodnevno da rade gimnastiku a uvece da voze bicikl ili da idu u brze setnje.

Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolije)

Imaju često problema sa varenjem jer se pune raznim gasovima iz vazduha. Idealnu težinu mogu vratiti i održati samo ukoliko stvore uslove za promet vazduha a to su redovna gimnastika, vrele kupke i hrana bez oštrih namirnica poput pasulja, graška i preteranih brasnastih ili suhomesnatih proizvoda zbog konzervansa koji ometaju varenje.

Izvor: Ljubavni horoskop