Zvezde savetuju da osim crvenig korala i rubina nabavite i neki detalj  zlatne boje kako bi preokrenuli stvari u svoju korist i učinili ovu izazovnu godinu lakšom i prijatnijom. Šta vas čeka u ljubavi, poslu i gde je najbolje da provedete leto 2014.pročitajte u nastavku…

Posao: Od oktobra 2012. Saturn kao vaš drugi hronokrator postavlja vam ograničenja i iskušava vašu volju i strpljenje. Taj uticaj je više bio korisna transformacija tokom tranzita Jupitera kroz znak Raka, od jula 2013. do jula 2014. Nekada promene i zaokreti nisu laki, ali su neophodni. Svrha ovakvih aspekata je bila da prekinete prosečne poslove, da vaši planovi postanu dugoročniji a rezultati opipljiviji. Trebalo je naučiti lekciju da sve ono što donosi trenutnu korist, a kosi se s bilo kakvim pravilima i zakonima, bili oni pisani ili nepisani, moralni, treba prekinuti i dati svoj doprinos opštem poboljšanju međuljudskih odnosa u svojoj sredini. Sada, sa ulaskom Jupitera u znak Lava, vi bi trebalo da učite i mentalno potpuno sazrite ili da doživite promenu svog mentaliteta.

Možda žalite zbog prekinutog i nedovršenog školovanja, pa se sada ukazuje prilika da to ispravite, ali možete imati prepreke u smislu novca ili postavljanja. Najbolju perspektivu od ovog aspekta mogu imati svi koji su povezani sa visokoškolskim ustanovama, direktori i šefovi, kao i sudije, policajci i uopšte, uniformisana lica. Možda ćete do željenog unapređenja doći putem više kvalifikacije ili kad steknete diplomu za koju ste se baš dugo trudili i radili, ali ste stalno odlagali konačno polaganje ispita. 

Nisu isključene prepreke i odlaganja, ali one imaju viši smisao jer treba da doprinesu razvoju vaše samodiscipline i spremnosti da savladate sve teškoće. Postoji mišljenje u astrološkim krugovima da su Saturnove lekcije najteže, ali i najvrednije jer predstavljaju više nivoe svesti i sposobnosti, slično kao kad polažete sve složenije zadatke što ste više i duže učili. Ovo leto vas stavlja na ispit zrelosti, potrudite se da date sve od sebe da biste ga položili.

Novac: Nećete moći da priuštite sebi luksuz i razbacivanje novca na stvari koje vam nisu neophodne. Od avgusta, tačnije od druge polovine, možete biti angažovani oko člana porodice koji je u većim životnim problemima, ili zbog novca ili zbog promene porodičnih okolnosti i bračnog statusa. Ne okrećite glavu, jer ponekad treba dati da biste dobili na sasvim drugoj strani, kada vam pomoć bude potrebna. Budite štedljivi i skromni jer, kako kaže kineska poslovica, Nije srećan onaj ko mnogo ima, nego onaj kome malo treba.

Na sledećoj strani pročitajte šta vas čeka u ljubavi, zdravlju i u kojoj zemlji ćete se najbolje provesti ovog leta.PageBreakLjubav: Vaše životna energija i strastvenost tokom većeg dela juna su izrazito naglašene, jer vas Venera u Biku navodi da se zaljubite iznova u osobu koju inače volite, da svaki trenutak provedete s partnerom u miru i harmoniji. Od jula, kada Jupiter uđe u vama izazovnu poziciju i znak Lava, a Venera bude u vašoj osmoj kući, u Blizancima, komunikacija može biti prilično teška, pa možete reći nešto što ne mislite i ne osećate kada osetite nesigurnost i nedostatak poverenja u voljenu osobu. Prva dekada znaka Škorpije, rođeni između 24. oktobra i 2. novembra, može osetiti snažnu ljubomoru i imati mnogo rasprava zbog sumnje da je partner neveran. Ovo leto će obeležiti smenjivanje lepog i teškog u ljubavi,  kao što se smenjuju sunčani i olujni sati s grmljavinom i olujom.

Nekim pripadnicima znaka ovaj aspekt može čak i  odgovarati, jer svaka veza koju ste hteli da prekinete, ali niste bili sigurni u odluku ili niste imali hrabrosti, sada se mnogo lakše može prekinuti. Osetićete potrebu da poput nepotrebnog tereta odbacite sve ono što vam je život činilo komplikovanijim i težim. Pre nego što jedno poglavlje ne završite, novo ne možete početi. To nisu prazne reči utehe, to je zaista život pokazao istinitim.

Jedno je sigurno, nećete moći da kažete da vam je bilo dosadno i  da se osećate kao da vam život stoji u mestu. Biće vam više nego dinamično, a o uzbuđenjima i da se ne priča. Možete pamtiti kako vam se emotivni život okrenuo naglavce, pa su oni koji nisu bili sami, odjednom počeli da izlaze u solo varijanti, a oni koji su sami, mogu da sretnu osobu koju su celog života tražili I to tamo gde se ni najmanje nisu nadali.

Zdravlje i vitalnost: Škorpija je znak koji, osim primarne vladavine genitalijama, bitno utiče i na moć samoregeneracije i  oporavka kada se čovek razboli. Zato ćete ove godine imati povećenu potrebu za vitaminima i  zdravijim načinom života. Dobra strana ovakvog Jupiterovog uticaja je da se teško možete ugojiti, a lako skinuti kilograme. Višak energije, a i pravu navalu stresnih emocija, uznemirenosti i promena raspoloženja, najbolje je da lečite fizičkom aktivnošću, makar rekreativno.

Putovanja: Naizrazitiji uticaj Škorpije oseća se u arapskim zemljama, u Tunisu, a sliv Amazona i delta Nila takođe su pod vlašću ovog znaka. Vama su putovanja ovog leta na drugom mestu, iza prioriteta, kao što su egzistencijalne promene u užoj i široj porodici, pa ćete umesto avantura na uzbudljivim putovanjima, deliti avanturu prilagođavanja, grubo rečeno, preživljavanja u potrazi za boljim životom. Ali ako želite putovanje s mnogo adrenalina, pravo vreme je jul i prva polovina avgusta.

Astrolog: Tatjana Drobac