Domaćice širom Srbije su jesen rezervisale za spremanje zimnice, a evo koje stvari morate da nabavite pre pripreme, piše Lepa & srećna.
Livena tučana i bakarna šerpa su savršene za pripremu zimnice, naročito džema.
U njima se toplota ravnomernije raspoređuje nego u šerpama od nerđajućeg čelika i manji je rizik da će džem zagoreti. Široka, plitka šerpa je obavezna.
Za kuvanje zimnice koristite drvene varjače za mešanje, ali važno je da nabavite specijalnu dugačku varjaču - sa najdužom drškom - jer ćete lakše mešati džem ili ajvar i izbeći opekotine po rukama.
PROČITAJTE JOŠ: Kisela zimnica: kupus ribanac na starinski način (RECEPT)
Savršen izum za pripremu zimnice jeste levak za tegle koji možete kupati u prodavnicama plastike. Širi od običnog, ovaj levak olakšava sipanje zimnice a tegle ostaju spolja čiste.
PROČITAJTE JOŠ: Slatka zimnica: recept za pekmez od šipuraka
PROČITAJTE JOŠ: Recepti naših baka: slatko i džem od belog bagrema
Izvor: Lepa & srećna
Izvor: Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.