Sastojci:
- 2 kg svežih šipuraka
- 500 g šećera (može i manje, po želji)
- 2 g konzervansa
Priprema:
Dobro operite šipurke, odsecite im kapice i potopite ih u vodu. Kuvajte oko dva sata, dok šipurak ne omekša da može da ispasira, piše Stvar ukusa. Sačekajte da se malo ohladi i ispasirajte ga kroz pasirku. Dobijeni sok kuvajte sa šećerom dok se ne zgusne.
Potom dodajte konzervans. Gotov topao pekmez sipajte u tople staklene tegle. Napunjene tegle stavite u pleh i zapecite ih u rerni pola sata na 100 stepeni (tako ćete ih pasterizovati). Kad se tegle ohlade, zatvorite ih celofanom.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka