Microblading, na našim prostorima poznatiji kao japansko iscrtavanje obrva, jeste ručno iscrtavanja dlačica odnosno iscrtavanje pomoću mikrooštrice kojom se se unosi pigment plitko pod kožu stvarajući efekat jednakih, gustih i, jednom rečju, savršenih obrva.

O ovom kozmetičkom tretmanu razgovarali smo sa Silvijom Winterfeldt, vlasnicom beauty i antiaging centra Beauty Boom u Beogradu (www.salonlepote.rs), koja radi i u Beču, Ženevi  i Dubaiju. Ulepšavanjem obrva bavi se već dvadeset godina. 

- Prednost ovog načina iscrtavanja u odnosu na druge je prirodniji izgled, jer se dlačice crtaju jedna po jedna, pomoću mikroiglica, bojom koja najviše podseća na prirodnu boju vaših obrva, u pravcu prirodnog rasta dlačica. 

Ko radi? 

- Žene nezadovoljne izgledom svojih obrva uglavnom ih čupaju, a u neznanju ili preterivanju dolaze do toga da izgube prirodan izgled i gustinu, pa su kasnije prinuđene da olovkom crtaju obrve ili na neki drugi način poboljšaju njihov izgled - kaže Silvija, - Korekcija obrva radi se i klijentkinjama koje su usled neke bolesti izgubile dlaku, da bi se pokrio ožiljak, ali i ženama kojima je zbog neželjene starosti opao tonus lica da bi se vizuelno podigao.

Kako se radi?

- Najpre se olovkom iscrta probna forma, kako bi se mogao izabrati novi oblik koji se klijentu sviđa. Kada se to završi, bira se boja koja odgovara boji tena, boji prirodnih dlačica, kao i pojedinačim željama. Posle toga se kreće sa iscrtavanjem i ceo postupak, koji je skoro bezbolan, traje oko jedan sat. Nakon tri nedelje klijent dolazi na kontrolu i tada se, ukoliko je tim ima potrebe, uradi i eventualna korekcija - objašnjava naša sagovornica.  

Koliko traje? 

- Postojanost boje zavisi od nekoliko faktora. Prvi je izlaganje suncu jer su pigmenti dobijeni iz biljaka i samim tim ne prija im izlaganje UV zracima. Zatim, zavisi i od izbora nijanse - što tamnija boja, to duže traje. One svetlije traju najkraće - do godinu dana. Tamnije braon mogu da traju od godinu i po do dve. Nakon godinu-dve dana klijentkinje dolaze na osveženje obrva - otkriva Silvija. 

Štedi vreme!

Pomoću microblading-a uštedećete vreme svakog jutra tako što nećete morati da iscrtavate obrve krejonom, jer će vam u svakom trenutku biti lepo oblikovane 

Silvija Winterfeldt, vlasnica beauty i antiaging centra Beauty Boom

Izvor:Lepa i srećna