Svi koji ujutru jure na posao znaju da je najlakše rešenje za prvu glad i doručak - pekara! Miris kifli i tek ispečenih pogačica je sigurno mnogima neodoljiv, a štrudle i pite sve nas podsećaju na detinjstvo.
Ipak, najgore što možete da uradite svom stomaku jeste da od ranog jutra navalite na ugljene hidrate i, naročito, proste šećere.
"Hleb je poželjno jesti ujutru samo ako je umešen od integralnog brašna", kazala je nutricionista Veroslava Stanković u jutarnjem programu RTS. "Najvažnije je organizmu obezbediti sve hranljive namirnice, a to znači i proteine i malo masti i, onda, i ugljene hidrate, ali i dosta vlakana."
Zato ona savetuje da se doručkuje tunjevina, a kad nije vreme posta, uz nju je najbolje piti kefir. Podsetimo, tunjevinu možete pomešati i sa integralnim pirinčem ili napraviti salatu od nje, a pročitajte i kako da napravite ukusan namaz.
BONUS VIDEO:
Tekst: Lepa&Srećna / J. G.