NAJGORI SASTOJAK U HRANI KOJI DODAJE KILOGRAME: Posebno opasan za žene 50+ Izbacite ga iz ishrane i salo će se topiti

Ako niste sigurni zašto se gojite, ovo je tekst za vas!

Shutterstock

Po prvi put se u nauci pojavila sumnja da mokraćna kiselina, tojest njen povišen nivo u organizmu, može biti razlog gojaznosti koja se širi poput epidemije u svetu.

Dr Dejvid Perlmater ukazuje da se ovaj nivo povećao kod žena za čak 71 odsto u proteklih sto godina i tvrdi da povezan s mnogim zdravstvenim tegobama.

"Što je viši nivo mokraćne kiseline, to je deblji struk i veći je indeks telesne težine kod neke osobe", tvrdi ovaj doktor. On naglašava da su žene u menopauzi pod mnogo većim rizikom, jer ih estrogen pre toga štiti.

Shutterstock  

Glavni razlog ovog masovnog porasta je, po nalazima dr Perlmatera, u korišćenju rafinisane fruktoze u ishrani. "Nije reč o prirodnoj fruktozi koja se nalazi u voću", kaže on, "već o fruktoznom sirupu koji se dobija iz kukuruza i danas se masovno koristi u proizvodnji sokova i drugih namirnica.

Znali smo da je rafinisana frukoza pretnja našem metaboličkom zdravlju, ali nismo znali zbog čega - sve dosad." Doktor tvrdi da se lako može ustanoviti da li je rast mokraćne kiseline odgovoran za gojaznost neke osobe.

Shutterstock  

Metabolički problemi, po njegovim nalazima, počinju kad se nivo mokraćne kiseline podigne na 5,5 mg/dl. Ako se promeni ishrana i rafinisana fruktoza izbaci sa jelovnika, za samo tri nedelje se taj nivo može smanjiti za 10 odsto. Njegovi pacijenti su uspevali da smršaju i do sedam kilograma za isti period.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

dijeta, hrana  TikTok/brittanymccrystal