MOĆNA KOMBINACIJA ŠTITI SRCE I UNIŠTAVA VIRUSE: Nutricionistkinja savetuje - beli luk i đumbir obavezno jedite zajedno

Zajedničko konzumiranje belog luka i đumbira ima mnoge zdravstvene prednosti.

Shutterstock

Određene namirnice se, prema savetima nutricionista, često kombinuju jedne sa drugima kako bi se iz njih izvukao maksimum benefita za naš organizam. Jedna od tih popularnih kombinacija je đumbir i beli luk.

Nutricionista Lovnit Batra na svom Instagram profilu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i belog luka, koje su mnogobrojne.

Foto: Shuttersock 

1. Beli luk i đumbir imaju hranljive sastojke koji štite srce i mogu pomoći u smanjenju nekih faktora rizika od srčanih oboljenja.

2. Ove dve namirnice zajedno sadrže moćna antiinflamatorna biljna jedinjenja koja mogu pomoći u inhibiciji proinflamatornih proteina povezanih sa hroničnom upalom.

3. Beli luk sadrži moćna jedinjenja kao što su alicin, koji uništava mnoge parazite, gljivice i viruse, i dialil sulfid, dok moćna antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira pomažu u poboljšanju imuniteta, navodi ona.

Instagram / thegiftofgoods, Instagram / ayurvezdastes 

Osim đumbira i belog luka, ova nutricionistkinja savetuje i redovno konzumiranje pirinča, za bolje zdravlje creva.

Prema njenim rečima, pirinač zahvaljujući materijama koje sadrži deluje na unutrašnju sluznicu creva i želuca, olakšavajući varenje. Takođe, ona objašnjava da beli pirinač ima malo vlakana, da je blag i da je lako svarljiv, što ga čini dobrom opcijom za ljude koji imaju probleme sa varenjem.

Tekst: Lepa&Srećna