ZVALA SE LJUBAV, A IMALA JE TELO BOGINJE: Dijetu ruske glumice žene i danas prepisuju jedna od druge

Ruskinje su poznate širom sveta kao izuzetne lepotice, a i danas praktikuju dijetu Ljubav Orlove - čuvene glumice iz prošlog veka.

Profimedia

Ruska glumica Ljubav Orlova bila je jedna od najlepših žena svog vremena. Sve druge su želele da liče na nju, trudile se da posvetle kosu poput lepe plavuše i obožavale njen način oblačenja.

Bila je talentovana pevačica i plesačica, a mjuzikl iz 1934. godine "Veseli drugari" joj je doneo milione obožavalaca. Pored redovnog vežbanja, za njenu vitku liniju je bila zaslužna i jednostavna dijeta koje se Orlova strogo pridržavala.

Svako jutro je otpočinjala čašom mineralne vode, a posle toga ništa nije ni jela ni pila punih sat vremena. Za doručak je jela samo belanca dva tvrdo kuvana jajeta, krišku crnog hleba i jabuku.

Shutterstock  

Ručak se uvek sastojao od barenog mesa ili ribe, a porcija je bila između 200 i 300 grama. Kao prilog je jela bilo koje zeleno povrće, a umesto bilo kakvog slatkiša dozvoljeno je bilo voće sa niskim procentom šećera.

Večera je bila potpuno ista kao ručak s tim što bi - kad je za ručak bilo meso, za večeru jela ribu i obrnuto. Njena detoks dijeta je imala i neke druge varijante, a bilo je čak i Ruskinja koje bi potpuno isključile večeru. 

Nutricionisti upozoravaju da redukcijske dijete mogu da budu veoma opasne i da se mogu uvoditi samo na kratak rok.

Tekst: Lepa&Srećna