Poštovana gospođo Petronijević, 

Kako stan ima samo veliku kombinovanu sobu, a u njemu ću živeti sama, imam nedoumicu oko toga da li da taj prostor pregradim i napravim malu sobicu za spavanje i dnevni prostor... U stanu je kupatilo opremljeno u potpunosti. U hodniku iza vrata se nalazi plakar, od zida do zida i do plafona. Moja procena je da je za stvari potreban još jedan, možda ne tako veliki plakar. Kuhinja je u skladu s vodovodnim cevima postavljena na zid koji se graniči s kupatilom, u boji svetle trešnje i oniksa.

Hvala unapred,
Vesna Ristić

Poštovana Vesna, 

Šteta što o spavaćoj sobi niste razmišljali pre opremanja stana, jer bi tada možda mogli da se preprojektuju kuhinja i kupatilo i dobije nešto funkcionalniji prostor. Ipak, mala spavaća soba može se dobiti u prostoru sadašnje trpezarije zatvaranjem kuhinje. Naravno, kuhinja tako gubi prirodno svetlo i provetravanje, takođe je i vrlo uska. Manji dnevni boravak i trpezariju možete da smestite u prvobitni dnevni boravak.

Inače, veliki ulaz možete dodatno da opremite plakarima, jer nemate dovoljno prostora za odlaganje stvari. U slučaju da ne želite da pregrađujete, dnevni boravak možete da opremite na više načina, od kojih je jedan prikazan na crtežu. S obzirom na to da prostor nije veliki i već imate određene boje u stanu, dobro bi bilo da ostali elementi, naročito veći komadi nameštaja, budu u sličnim svetlim bojama, što približnije nijanse. 

Olivera Petronijević,
vlasnica studija MSPRO za projektovanje, dizajn i
završne radove u građevinarstvu

LepaiSrecna Umesto velike kombinovane sobe, ovde su ponuđene dve mogućnosti - smanjivanje sobe radi odvajanja kuhinje ili prostrani dnevni boravak koji će služiti i za spavanje...