Poštovana gospođo Petronijević,

Molimo vas da nam pomognete da uredimo stan koji smo kupili.

Stan ima nešto veću visinu (3 m) u delu dnevnog boravka. Razmišljali smo kako da rešimo trpezariju, jer bismo voleli da imamo neki pult kod kuhinje, a nemamo dovoljno prostora za trpezarijski sto.

U stanu živimo suprug, ja i naš sin (9 godina).

Unapred zahvalna, Porodica Mitrović

Poštovani Mitrovići,

Problem trpezarije može se rešiti pultom, koji nema uobičajen oblik i ima kapacitet stola za 4 osobe. Pult može biti i pokretan, a gornja ploca se može napraviti kao "leptir sto", tako da kada se otvori, nastaje kvadratni veliki sto, po potrebi. Postolje pulta može biti i prostor za odlaganje posuđa, a njegova visina može da bude standardna za sto ili nešto veća, kao šank.

Malo veštiji majstor može vam lako napraviti ovakav komad. Spušteni plafon treba da naglasi dijagonale i pravce kretanja, kao i da nešto veću visinu prilagodi prostoru. Pogledajte skice u galeriji.

Olivera Petronijević, vlasnica studija MSPRO za projektovanje, dizajn i završne radove u građevinarstvu

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Pult je uvek dobrodošao u kuhinji, pogotovo ako je ona manjih dimenzija tako da u nju ne može da stane trpezarijski sto. Ako želite da vam u kuhinji ostane više prostora i kad postavite takav pult, možete napraviti i varijantu koja se sklapa.