Svi maštamo da imamo životni prostor koji je uređen baš po našoj meri. Ipak, finansije nas često sputavaju da dom sredimo onako kako želimo, pa je renoviranje često na čekanju. Kako je stiglo proleće vreme je za generalno sređivanje, a kada sve temeljno sredimo, savet stručnjaka je da osvežimo životni prostor sa četiri sitnice.

Zavese

Nove zavese će lako promeniti raspoloženje u celom enterijeru. Zato je savet da zavese menjamo u skladu sa sezonom. Na primer, crvene zavese će biti prikladne za novogodišnje praznike, ali "zamaraju", a svetlozelene zavese će stvoriti osećaj hladnoće tokom leta. U trendu su bogate, baršunaste boje i teksture, a zašto da ne i šare?

Tepih

Novi tepih će potpuno promeniti izgled prostora. Savet je da se ne plašimo  jarkih boja i upečatljivih uzoraka, samo je važno da se dobro uklapa uz ostatak enterijera. Ako prostoru odgovara tepih većih dimenzija savetuju se neke pastelne boje.

Ogledala

Nema efektnijeg detalja za male prostore od ogledala. Samo su ona sposobna da prostor vizuelno učine dvostruko većim. U kombinaciji sa  osvetljenjem mogu da naprave pravo čudo, samo oprezno! Ako prostor obogatimo sa previše ogledala možete da se dogodi da napravimo konfuziju.

shutterstock_1044011827.jpg
Shutterstock  

Osvetljenje

Svetlost potpuno menja percepciju prostora. Centralno osvetljenje koje je najčešće može da učini da prostor izgleda sterilno. Stone lampe i svetiljke bacaju svetlost na drugi način, pa se i postiže potpuno drugačiji efekat.

Tekst: Lepa&Srećna