Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENSKA PERSPEKTIVA: Najkorisniji saveti za renoviranje stana

Kako i gde pronaći pouzdane, kvalitetne i vešte majstore za renoviranje stana? Pročitajte!

 zena i muskarac u kuhinji Izvor: Promo

Žene i muškarci imaju jednaku inicijativu

Nekada ustaljene podele poslova i zadataka među polovima, u današnje vreme postale su zastarele i prevaziđene. Više nije tačno reći da organizaciju građevinskih radova preuzimaju samo muškarci, jer realno stanje je sasvim drugačije – žene su te koje sve češće pokreću renoviranje i promene u kući i preuzimaju inicijativu za potrebne popravke.

Dok planirate i sprovodite građevinske radove, većina izazova s kojima se suočavate su isti bez obzira da li ste muško ili žensko. Na primer, i muškarci i žene uvek mogu da naiđu na nepouzdane izvođače koji svoj posao obavljaju ispod standarda kvaliteta i ne poštuju dogovorene rokove, ali zato znaju da naplate papreno.

U čemu žene i dalje vide neravnopravnost

Međutim, postoji i jedna značajna razlika između muškarca i žene kao naručioca projekta renoviranja stana. Žene se neretko susreću sa tuđim predrasudama da one neće umeti da nadgledaju građevinske radove ili da neće moći da utiču na radnike, koji su praktično uvek muškarci. Naime, postoji staro, uvreženo mišljenje da građevinci i zanatlije radije primaju zadatke od drugog muškarca, od „gazde“, nego od žene. Upravo zbog ovakvih predrasuda, mnoge „gazdarice“ imaju bojazan da majstori neće hteti da sprovedu njihov dogovor u vezi sa radovima, rokovima ili cenom. Ovakav scenario ženama stvara dodatan stres u inače zahtevnom poduhvatu gradnje i renoviranja.

Da biste izbegli sve ovo, a pre svega nepotrebne komplikacije i stres, za vas smo pripremili korisne smernice o tome kako žena danas može da uspešno preuredi stambeni prostor, pronađe izvođače i organizuje građevinske radove.

 Moderna dnevna soba Izvor: Promo

Pogrešni koraci u traženju proverenih majstora

Kada se započinje preuređenje doma, prvo i ključno pitanje je kako i gde pronaći pouzdane, kvalitetne i vešte majstore po razumnoj ceni.

U želji da izbegnu pomenute predrasude, savremene žene svoju potragu za proverenim majstorima najčešće počinju traženjem preporuka od prijatelja i pretražujući internet. Naravno, vrlo mali broj prijatelja je u skorije vreme imao iste vrste radova koje vi planirate, pa je zato njihova preporuka u praksi najmanje efikasan način da se dođe do ponuda majstora.

Najbogatiji izbor potencijalnih izvođača može da se pronađe na internetu, ali tamo ćete naići na šumu neproverenih informacija rasutih po oglasima, forumima i nekredibilnim sajtovima, tako da ne znate ni odakle da krenete sa pravljenjem užeg izbora kandidata.

Najbolji način za pronalazak pouzdanih majstora

Na sreću, onlajn potraga za proverenim majstorima će vas uvek dovesti na građevinski portal DaiBau.rs – čiju polovinu korisnika čine upravo žene. DaiBau.rs je onlajn platforma poznata po svojoj bazi od preko 10.000 izvođača građevinskih radova i pružalaca zanatskih usluga iz najrazličitijih oblasti: od krečenja, ugradnje klima-uređaja i zamene stolarije, do složenijih radova poput betoniranja, ugradnje elektro-instalacija, ili pejzažne arhitekture.

Međutim, ono što ovu platformu čini zaista posebnom, jeste to što DaiBau za vas pravi užu selekciju potvrđenih profesionalaca, od kojih birate onog koji vam najviše odgovara na osnovu njihove ponude rokova i cene. I što je najbitnije, za svakog od proverenih građevinskih profesionalaca čije ponude dobijete, možete da vidite ocenu i preporuke koje su drugi korisnici već napisali o njihovom iskustvu rada sa njim.

 Nakon obavljenog posla, klijenti na portalu DaiBau.rs za sve izvođače ostavljaju ocene i komentare, čime se garantuje transparentnost, poštenje i kvalitetna realizacija projekata.
Nakon obavljenog posla, klijenti na portalu DaiBau.rs za sve izvođače ostavljaju ocene i komentare, čime se garantuje transparentnost, poštenje i kvalitetna realizacija projekata.
Izvor: Promo

Platforma DaiBau.rs na taj način ima ulogu vašeg ličnog konsultanta, uz čiju pomoć možete izabrati najboljeg i najpogodnijeg majstora za traženi posao. Pritom, ceo postupak je vrlo jednostavan. Na sajtu je dovoljno da unesete opis, mesto i vreme radova koje planirate. Predstavnici portala će pregledati vaš upit i tražiti pojašnjenja ukoliko je potrebno, a zatim će obavestiti pružaoce usluga koji odgovaraju vašim zahtevima da mogu da vam pošalju svoje ponude.

Odaberite majstora koji ima više dobrih preporuka

Ovde sledi ključna prednost koja svakome omogućava da sa sigurnošću izaberu pravog sa ponuđene liste majstora: svi klijenti na portalu nakon završenih radova ostavljaju svoje ocene i komentare o svim izvođačima s kojima su sarađivali. Na portalu ćete brzo pronaći i izabrati ponuđače radova koji imaju odlične ocene, preporuke i reference i kojima su prethodni klijenti bili zadovoljni toliko da im mirne savesti možete prepustiti renoviranje svog doma.

Jedan primer iskrenog komentara na učinak radnika ostavila je Ivana M. iz Beograda: „Stručnost i ljubaznost su mi prvi utisak! Predložili su duži rok za izvođenje radova, na šta sam ja pristala jer sam videla u drugim komentarima da im je kvalitet prioritet. Sve su radili u dogovoru sa mnom i zadovoljna sam kako su pedantno obavili posao.“ 

Ovakav sistem garantuje transparentnost, poštenje i kvalitetnu realizaciju, jer izvođači moraju da ulože dodatni napor ako žele da ih klijenti na portalu dobro ocene. Loša ocena i negativni komentari za izvođača znače lošu reputaciju i manji broj budućih mušterija što, naravno, niko ne želi. Kako se prosečna ocena izvođača radova zasniva na iskustvu više korisnika portala, to su veće šanse da slika njihovog stvarnog učinka, kvaliteta i pouzdanosti bude realna i nepristrasna. Takva procena i preporuka su zato mnogo tačnije od, recimo, jednokratnog iskustva prijateljice koja vam preporučuje nekog majstora sa kojim je sarađivala. Vaša poznanica je možda samo imala sreće kada ga je angažovala, a da ni ona ni vi ne znate realnu sliku da većina drugih mušterija uopšte nisu zadovoljne njegovom profesionalnošću.

 Danas je veća verovatnoća da će žene započeti renoviranje kuće od muškaraca.
Danas je veća verovatnoća da će žene započeti renoviranje kuće od muškaraca.
Izvor: Promo

Recept za uspešnu realizaciju renoviranja doma

Najbolje je da svoj projekat počnete od onlajn kalkulatora za proveru okvirnih troškova radova. Kalkulator na sajtu DaiBau.rs će vam pokazati raspon od niske do visoke cene za tipične radove, što će vam značajno pomoći u upravljanju finansijama i pregovorima sa izvođačima.

Zatim na magazinu sajta potražite detaljne prikaze sa stručnim savetima za najčešće radove prilikom renoviranja i gradnje. Ovi praktični vodiči, koje su pravili stručnjaci za arhitekturu, građevinu i zanatske radove, pomoćiće vam da otklonite ključne nedoumice i da znate šta da očekujete pre nego što započnete konkretne dogovore sa majstorima oko načina saradnje.

I naravno – nakon što izvođači obave radove koje ste ugovorili, uvek na DaiBau.rs ostavite svoju ocenu obavljenog posla i komentar o ophođenju radnika prema vama. Time ćete pomoći i drugima da naprave što bolji izbor za sprovođenje svojih projekata.

Bez obzira na to koliko poduhvat renoviranja stana izgleda zahtevno, ključ uspeha je uvek u vama: u vašoj viziji kako želite da izgleda vaš dom, i u koracima koje preduzimate da svoj veliki projekat završite ličnom pobedom. A najvažniji korak je izbor odgovornih saradnika koji će vas u tom uspehu podržati – bez obzira da li ste žena ili muškarac.  

Tekst: Promo

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije