1. Pametno birajte pločice za kupatilo

Prvo na što treba da obratite pažnju jeste izbor keramike. Preporučujem što jednostavniju keramiku, velikog formata, svetlih tonova i bez puno uzoraka. Ukoliko ste baš ljubitelj šarenila i motiva, izaberite samo jedan zid koji ćete istaknuti.

PROČITAJTE JOŠ: Koliko košta adaptacija kupatila: sve o ceni materijala i naplati građevinskh radova (FOTO + SAVETI)

2. Ne preterujte s keramikom

Nema potrebe da svi zidovi budu obloženi keramikom. Ako postavite pločice samo onde gde je to nužno, a ostale zidove obojite vodoperivom bojom, vaše kupatilo neće samo izgledati mnogo zanimljivije nego će vam i ostavljati prostor za promene koje ćete s vremenom u njega hteti da unesete. Na primer, ako želita da dodate nove elemente zbog širenja porodice.

Nove police puno je lakše, a i estetski prihvatljivije, postaviti na prazan zid nego na onaj obložen keramikom. Pored toga, na taj ćete način uštedeti i nešto novca pa ćete moći da uložite u kvalitetniju keramiku.

3. Otvorite prostor providnom tuš kabinom

Za mala kupatila svakako birajte prozirno staklo za tuš kabinu jer ćete s njim otvoriti prostor pa kupatilo neće izgledati zbijeno.

4. Poigrajte se ogledalima

Ukoliko vam nije potrebno mnogo mesta za odlaganje, poigrajte se ogledalima. Kupite ogledala raznih oblika i dimenzija i okačite ih iznad umivaonika. Tako postižete zaigranost koja će uvek odvlačiti pažnju od stvarne veličine prostorije, posebno u kombinaciji sa zanimljivom keramikom.

Ako vam prostora za odlaganje ipak nikad nije dosta, iz istih razloga preporučujemo ormariće sa ogledalom.

PROČITAJTE JOŠ: Kupatilo po feng šuiju

5. Prednost dajte funkcionalnosti

Iako će se uz otvoreni nameštaj ispod umivaonika kupatilo činiti većom, prednost ipak treba dati funkciji i odlučiti se za zatvorene ormariće s policama ili pregradama kako biste mogli sakriti sve ono što ne želite da bude izloženo, a i da biste izbegli nered i privid prenatrpanosti.

Izvor: Zadovoljna