Mali prostori mogu biti sjajni za život, međutim to ne znači da ih je lako dekorisati. Naročito predstavlja problem ako želite da u spavaćoj sobi smestite sto, krevet, orman i lampu. 

VIŠE:10 dizajnerskih trikova: kako da pretvorite spavaću sobu u oazu ljubavi

Zato vam nudimo pomoć! Pogledajte 5 jednostavnih trikova da vaš mali prostor vizuelno proširite.

Izaberite svetle boje 

Svetle boje stvaraju iluziju da vam je soba mnogo veća nego što u stvari jeste. Okrečite prostor u neku svetlu nijansu i ukrasite tamnim detaljima. Bela soba sa crnim i crvenim detaljima delovaće efektno, dok su svetloplavi zidovi odličan izbor za spavaći kutak.

VIŠE:Zašto se budite umorni: 8 grešaka koje činite u svojoj spavaćoj sobi

Veliko ogledalo

Stari trik da vizuelno proširite prostoriju je da stavite veliko ogledalo. Koliko god mislili da je soba mala i da nemate mesta, potrudite se da pronađete prostor i smestite lepo ogledalo koje će učiniti kutak većim i komotnijim.

VIŠE: Feng šui upozorenja: kako ogledala privlače negativnu energiju u domu

Napravite uzglavlje kreveta od knjiga

Ukoliko obožavate da čitate pred spavanje, onda će vam se ova ideja i te kako dopasti. Neobična polica iznad kreveta napravljena drveta i omiljenih knjiga, osim što će vizuelno proširiti vaš kutak za spavanje, delovaće neobično i nesvakidašnje. Nema dame koja neće poželeti ovo divno uzglavlje u svom spavaćem kutku.

VIŠE:Napravite novo uzglavlje za krevet

Okačite lampu na zid

Ukoliko je jedino osvetljenje u vašoj sobi podna lampa, a pritom spavate u malom prostoru, soba će delovati još manje nego što jeste. Imamo rešenje za vas. Nabavite zidne lampe, a podne poklonite ili pronađite rešenje da ih okačite na zid. Na ovaj način prostor će izgledati veće i komotnije.

VIŠE: Uradi sam: od dosadne plafonjere do najlepšeg lustera u samo par koraka (IDEALNO ZA PODSTANARE)

Izaberite manji krevet

Pritom ne mislimo da kupite krevet koji vam neće biti udoban i u koji ćete se jedva smestiti samo da bi soba delovala vizuelno veće. Izaberite samo malo manji krevet koji će se lepo uklopiti u sobu i neće zauzeti najveći deo prostora.

Izvor: Lisa / Moj stan