Jedan od najlepših prizora koje smo već počeli da uočavamo na ulicama jesu prozori, izlozi i staklena vrata radnji, na kojima su belim sprejom oslikani praznični motivi.

Bilo da su u pitanju samo pahuljice, ukrasi i po neki Deda Mraz, ili čitave snežne scene koje uključuju i šume, irvase, kuće, dimnjake i poklone, ovo je jedna od najlepših prazničnih dekoracija.

Možda vam deluje kao da je svaki od ovih izloga oslikao umetnik, ali ustvari to možete i sami da uradite, uz malo (ili malo više) truda i pravu "opremu". Pre svega, obratite pažnju kakav sprej kupujete! Kupite onaj koji se posle praznika može lako oprati vodom, sa njim ćete lakše "baratati" i dok oslikavate.

Osim spreja biće vam potrebna jedna četkica, bela drvena bojica ili nešto slično sa tankim vrhom i jedna kartica poput kreditne. Ne zaboravite i zaštitnu masku, koju bi trebalo da nosite tokom oslikavanja kako ne biste udisali sprej.

Prvo isctajte osnovni oblik jelke, a zatim krenite da "brišete" pojedina mesta četkicom, tako ćete dobiti lepe konture i fine linije koje će oblikovati jelku tako da izgleda kao iz bajke.

dekoracija prozora sprejom 1.jpg
Youtube printscreen/Greta Smartie 

Pomoću četkice pravite blage linije, a pomoću kartice možete da napravite ravne, oštre ivice.

Ne razmišljajte kako ćete pogrešiti - čak i da se to desi, pomoću kartice samo "sastružite" sprej i počnite ponovo.

dekoracija prozora sprejom (4).jpg
Youtube printscreen/Greta Smartie 

Sada je na redu patuljak. Noge i čizmice oblikujte bojicom ili sličnim predmetom,

dekoracija prozora sprejom (3).jpg
Youtube printscreen/Greta Smartie 

 Za detalje na glavi će vam biti potrebna četkica, koja će napraviti i tamnije nijanse, tako da crtež izgleda kao pravo malo umetničko delo.

dekoracija prozora sprejom (2).jpg
Youtube printscreen/Greta Smartie 

Za praznično oslikavanje prozora najvažnija je volja, trud i mašta. Dodajte crtežima ono što vam se dopada i što mislite da će najlepše izgledati. Dodajte crtežu i pahuljice i zvezdice, kako bi celokupni utisak bio još magičniji - u videu vas čeka uputstvo i za to.

Ako ste u mogućnosti, neka se baš iza tog prozora nađe okićena jelka, a idealno bi bilo i ako spolja okitite oslikani prozor lampicama i girlandama.

Pogledajte i nestvarne praznične dekoracije od jutanog kanapa i platna.

Tekst: Lepa&srećna/B.S.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO

Drvena uradi sam jelka TikTok/sharib_craftycreations