Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPRAVITE OŠTEĆENI UNIVER: uz pomoć voska za reparaciju lako ćete obnoviti stari nameštaj

Popravite oštećenja na univeru uz pomoć voska za reparaciju po principu uradi sam!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nameštaj od pločastih materijala se već odavno odomaćio u našim domovima. Jednostavna i brza izrada i relativno niska cena glavni su faktori opredeljenja za izradu nameštaja od univera. Praktično jedina mana univera je ta da kada se površinski sloj ošteti vlaga prodire u unutrašnjost materijala usled čega se drvo širi i oštećenje se dalje povećava bez mogućnosti saniranja osim zamene cele table. Ipak, možete da ga popravite po principu "uradi sam".

U novije vreme na tržištu se pojavio vosak za reparaciju univera koji nam omogućava da lako popunimo sitne ogrebotine i oštećenja i da onemogućimo prodor vlage u unutrašnjost materijala čime ćemo znatno produžiti vek trajanja nameštaja. Jedan od njih je meki vosak koji se koristi za reparaciju i restauraciju prethodno lakiranih površina. Izrađen je od prirodnih komponenti, uglavnom prirodnih smola i voskova, a može se nabaviti u više boja i nijansi.

  Izvor:

Oštećenje koje je takvo da je potpuno otpao zaštitni sloj i vidi se ispuna od iverice, na pirmer prečnika oko 3mm je lako za popravku - evo kako!

Vosak za reparaciju uzmite na način kako držite olovku i nanesite ga na oštećenje bržim pokretima gore dole ili levo desno. Postupak izgleda kao da bojite oštećeno mesto. Nakon nekoliko prelaza oštećeno mesto je popunjeno voskom, ali se vosak nahvatao i oko oštećenog mesta.

Povezane vesti

Oštrim nožem, ili skalpelom, vodeći računa da ne oštetite univer oko mesta reparacije, pažljivo uklonite višak voska. Nakon sprovedenog postupka reparacije oštećeno mesto je ili potpuno ili skoro neprimetno. Dobra karakteristika voska je i ta što ne propušta vlagu pa neće doći do proširenja oštećenja.

Voskom za reparaciju oštećenih površina univera mogu se popravljati i izuzetno mala oštećenja, značajno manja od ovog prikazanog na slici. 

Prilagođeno sa: Moja radionica

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije