Košenje trave je posao koji oduzima puno vremena i energije, a mnoge baštovane naročito muči "šišanje" trave oko ivica, piše Lepa & srećna.

Najbolje rešenje za veliku travu je trimer, a ukoliko ga nemate onda napravite ovaj mali trimer koji će vam znatno olakšati posao. Ovakav trimer može svako da napravi i koristi, a naročito je pogodan za žene jer uopšte nije težak.

PROČITAJTE JOŠ: Koliko košta tepih trava za dvorište: sve o ceni, postavljanju i održavanju travnjaka u rolni (SAVETI)

Sa ovim improvizovanim trimerom možete ošišati ivice travnjaka, delove oko ograde, leja sa cvećem, žardinjerama, ivice oko bunara... Svaki kraj u bašti koji deluje neuredno sredićete lako uz pomoć malog triimera koji je vaših ruku delo, a evo kako da ga napravite!

PROČITAJTE JOŠ: URADI SAM: kako da napravite roletnu za samo 300 dinara i montirate je bez bušenja prozora (IDEALNO ZA PODSTANARE + FOTO)

Skinite brusni kamen, a zatim razdvojite zupčanik sa brusilice na dva delapa  kroz rupice na jednom delu provucite najlon kanap za trimer (detaljan postupak je prikazan u video snimku). Zupčanik ponovo sastavite tako da kanap bude pričvršćen, a zatim ubacite u otvor za burgiju u ručnoj bušilici i čvrsto stegnite. Vaš trimer je spreman za šišanje trave!

Napomena: Prilikom izrade imrovizovanog trimera i košenja budite pažljivi i precizni kako biste izbegli povrede.

Izvor: Lepa & srećna