Leto je idealno za preuređenje životnog prostora.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da prodate stare stvari na Internetu i kupite nove: online kupovina i prodaja

Pozitivna energija koju ono nosi lako se može preslikati i na nas pa nam time dati i motivaciju da svoj stan ili kuću prilagodimo našim trenutnim željama. Međutim, mnogi ipak radije biraju opciju odmaranja tokom godišnjeg odmora ili slobodnih vikenda pa vam upravo zato u nastavku donosimo savete kojima ćete bez puno napora svom prostoru prišuštiti pravu letnju transformaciju , bez rušenja zidova ili sličnih velikih zahvata.

1. Obojite tamno drvo u svetle boje

Ako u svom prostoru imate tamno drvo, lako ga možete obojiti u svetliju nijansu. Bela boja idealna je za leto, a biće odlična podloga svoj ostaloj dekoraciji i tokom drugih godišnjih doba. Bilo da je reč o nameštaju ili daskama na plafonu, bela boja daće im svežinu.

2. Dodajte detalje u svojoj omiljenoj boji

Sitnice poput jastuka, vaza, okvira za slike i drugih dekorativnih predmeta neka budu u vašoj omiljenoj boji, no u skladu s ostatkom interijera. Na primer, ako su zidovi beli, idealan kontrast biće plavi detalji. U našim prodavnicama trenutno možete naći mnoštvo morskih detalja poput skulptura riba, školjki, brodića i slično, a time ćete kod kuće stvoriti morsku amtosferu. Ako su vam zidovi, recimo zeleni, odlično odličan kontrast će biti bela boja. Siva ide uz ljubičastu i tirkiznu, ali vodite se i svojim ukusom i željama.

3. Cveće vraća život

Ni u jednom godišnjem dobu nije nam dostupno toliko raznolikog cveća kao leti pa iskoristite sve njegove prednosti. Možete se i poigrati pa napraviti prave aranžmane za stolove. Ako imate široku staklenu vazu, na njeno dno stavite limun ili kamenčiće pa tek onda vodu i cveće. Isto tako možete staviti plutajuće cvetove u širu posudu uz dodatak sveća.

4. Spojite enterijer i eksterijer

Pretvorite svoj balkon ili terasu u pravu malu letnju oazu. Iznesite napolje šarene jastuke, svetiljke, sveće i cveće i priuštite sebi pravi odmor u sopstvenom domu. Ispijanje jutarnje kafe biće vam prava uživancija u takvom prostoru.

5. Baldahinom do kraljevskog osećaja

Ako ste oduvek sanjali o kraljevskom krevetu s baldahinima, nema razloga zašto baš to ne bi sebi prišuštili ovog leta. Naravno, ne za kraljevsku cenu, nego mnogo jeftinije. Internet je prepun predvinih baldahina različitih boja koji ujedno mogu služiti i kao mreža protiv komaraca u ovim mesecima, a osim što su povoljni, vrlo ih je lako instalirati. Spavaća soba će odmah izgledati elegantnije.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti iskusnih domaćica: supertrik uz koji nećete morati često da otapate frižider

6. Promenite izvore svetla

Ako je već godinama vaš jedini izvor veštačkog svetla luster, vreme je za promenu. Začudićete se kakav efekat se može postići raspoređivanjem svetla na drugačiji način. Dizajneri enterijera uvek se zalažu za više manjih svetilljki raspoređenih širom prostorije. Tako u svakom trenutku možete upaliti onoliko svetla koliko vam je zaista potrebno, a celi prostor će uveče izgledati mnogo romantičnije.

FOTOGRAFIJE DETALJA KOJIM MOŽETE DA OPLEMENITE DOM POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

Izvor: Index

LepaiSrecna Pozitivna energija koju leto nosi pomoći će vam da brzo preuredite dom i date mu pravi letnji izgled.